Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 237

*ΑΜΑΚ: Ένας χρόνος και …κάτι μετά τις εκλογές στο ΤΕΕ.

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 12:02

Δράση ΑΜΑΚ: Ένας χρόνος και …κάτι μετά τις εκλογές στο ΤΕΕ.

 

 

Στις 24 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο ΤΕΕ. Στις εκλογές αυτές η ΑΜΑΚ καλώντας τους συναδέλφους ‘’να πάμε παραπάνω’’ αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής στο ΤΕΕ/ΤΑΚ

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/324-proti-dynami-i-amak-sto-tee-tak

Αμέσως μετά κατέθεσε πρόταση δίνοντας συνέντευξη στα ΜΜΕ και εκδίδοντας δελτίο τύπου για τη συγκρότηση των οργάνων τονίζοντας ότι «Το μήνυμα των εκλογών είναι εντολή στην ΑΜΑΚ να αναλάβει τη διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ και αυτή την ευθύνη η ΑΜΑΚ την αναλαμβάνει στο ακέραιο»

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/335-synentefksi-typou-sygkrotisi-organon-tee-tak

Στη συνέχεια και αφού δεν ανταποκρίθηκε κανένας και δεν κατατέθηκε καμία άλλη πρόταση για συγκρότηση των οργάνων , η ΑΜΑΚ κατέθεσε νέα πρόταση:

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/416-neo-deltio-typou-amak-gia-sygkrotisi-organon-tee-tak

Στις 17 Φεβρουαρίου συγκαλείται η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ-ΤΑΚ για τη συγκρότηση των οργάνων όπου αποκαλύπτονται οι ‘’συμφωνίες κάτω από το τραπέζι’’  τις οποίες και καταγγέλλουμε άμεσα :

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/426-proion-syndiallagis-i-dioikisi-sto-tee-tak

Απαντούμε στις ανακρίβειες και στα ψέματα:

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/462-anithikotita-mono

και τέλος εκδίδουμε Δελτίο Τύπου

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/429-deltio-typou-amak-19-2-2014-gia-sygkrotisi-organon-sto-tee-tak

που καταλήγει: «Εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, να τιμήσουμε την ψήφο των συναδέλφων που μας στήριξαν. Με την ισχυρή παρουσία μας στα όργανα του ΤΕΕ/ΤΑΚ στην Αντιπροσωπεία και τη Διοικούσα, έστω και από τη θέση της αντιπολίτευσης, θα παλέψουμε για ένα άλλο ΤΕΕ στην υπηρεσία των συναδέλφων και της κοινωνίας, για μια άλλη Ελλάδα».

Και αυτό κάνουμε…..

 

Στο ΤΕΕ-ΤΑΚ

 

Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.)

 

Η παρουσία των μελών της ΑΜΑΚ στη Δ.Ε. είναι διαρκής , θέτοντας θέματα σοβαρά που απασχολούν τους μηχανικούς και συμμετέχοντας σε όλες τις δράσεις που αποφασίζονται.

Όμως υπάρχει σοβαρή δυσλειτουργία στη Δ.Ε. την οποία επισημαίνουμε, καταγράφουμε και παράλληλα καταθέτουμε προτάσεις:

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/763-dysleitourgia-sti-d-e-tou-tee-tak-diapistoseis-kai-protaseis-amak

Προτείνουμε διαρκώς θέματα προς συζήτηση, τόσο εκτός ημερησίας όσο και εγγράφως αλλά και με εισηγήσεις τα οποία δεν έρχονται από τον πρόεδρο προς συζήτηση στη Δ.Ε.

Ένα σοβαρό θέμα που επεξεργαστήκαμε και καταθέσαμε (σειρά εγγράφων με οδηγίες και πρότυπα έγγραφα τα οποία στάλθηκαν στις υπηρεσίες της Ανατολικής Κρήτης για εφαρμογή) είναι η αποζημίωση  των μηχανικών που συμμετέχουν στις επιτροπές του 3316/05.

Για το θέμα αυτό αλλά και για άλλα θέματα που μας απασχόλησαν ενημερώσαμε μέσω της ιστοσελίδας μας:

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/670-drasi-amak-aygoustos-2014

Επίσης έχουμε θέσει πολλά θέματα εκτός ημερησίας  που η πορεία εξέλιξης  τους περιγράφεται στην ιστοσελίδα μας:

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/898-amak-themata-pou-exoun-tethei-e-i-sti-d-e-tou-tee-tak-eos-ianouario-2015

Επισημαίνουμε το  θέμα  ‘’Ενέργειες σε σχέση με την πραγματογνωμοσύνη σε πρατήριο στη Λ. Ικάρου ‘’ με αφορμή πιέσεις και συκοφαντίες  που δέχονται μέλη του ΤΕΕ-ΤΑΚ.  και την ανακοίνωση που εκδόθηκε τελικά προκειμένου να στηρίξουμε τους πραγματογνώμονες και το θεσμό των πραγματογνωμοσυνών,

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/762-anakoinosi-tee-tak-gia-pragmatognomosynes

Από τα τέλη Ιουλίου για όλα τα θέματα υποβάλλουμε εγγράφως αιτήματα  να συμπεριληφθούν στην Η.Δ. για συζήτηση στη Δ.Ε. ενώ υποβάλλουμε και γραπτές εισηγήσεις ή ενημερωτικά σημειώματα για το κάθε θέμα. Θέματα που έχουμε καταθέσει εγγράφως :

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2015:

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/899-amak-aitimata-gia-entaksi-thematon-stin-i-d-tis-d-e-tou-tee-tak-eos-ton-ianouario-2015

και οι εισηγήσεις:

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/766-to-istoriko-kentro-tou-irakleiou-allazei-exei-apopsi-to-tee-tak   (για το ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου)

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/765-diaxeirisi-ton-aporrimmaton-stin-kriti-to-tee-tak-einai-paron(για τη διαχείριση των απορριμμάτων)

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/764-ekselikseis-sto-etaa-tsmede-i-amak-kalei-to-tee-tak-gia-drasi(για τις εξελίξεις στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ , στην τράπεζα Αττικής και την απαίτηση ασφαλιστικής ενημερότητας από τις υπηρεσίες δόμησης)

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/802-i-ktimatologio-a-e-aponemei-epaggelmatika-dikaiomata-paremvainei-to-tee-tak (το Κτηματολόγιο απονέμει επαγγελματικά δικαιώματα)

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/835-neo-xaratsi-stous-mixanikoys-to-tee-tak-tha-paremvei (επιβολή νέας εισφοράς στους μελετητές από το ΤΕΕ)

μετά τον Ιανουάριο 2015 :

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/910-themata-tou-dimou-irakleiou-tha-syzitithoyn-epitelous-sto-tee-tak (θέματα του Δήμου Ηρακλείου)

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/915-eklegmenoi-mixanikoi-stin-aftodioikisi-tha-erthei-se-epafi-mazi-tous-to-tee-tak ( Εκλεγμένοι Μηχανικοί στην Αυτοδιοίκηση. Θα έρθει σε επαφή μαζί τους το ΤΕΕ-ΤΑΚ;)

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/921-amak-pote-epitelous-tha-syzitithei-i-leitourgia-tis-d-e-tou-tee-tak  (Πότε επιτέλους θα συζητηθεί η λειτουργία της Δ.Ε. του ΤΕΕ-ΤΑΚ;)

 

Επισημαίνουμε την άμεση αντίδρασή μας σε απόφαση της ΔΕ ΤΕΕ, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για τους μηχανικούς, να χρεώσει για πρώτη φορά τους μηχανικούς κατόχους μελετητικού πτυχίου δημοσίων έργων μια επιπλέον εισφορά υπέρ ΤΕΕ. Οι εργολήπτες από το 2009 επιβαρύνονται με την αντίστοιχη εισφορά με βάση την απόφαση της ΔΕ ΤΕΕ A17/Σ45/2007:

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/937-me-protasi-tis-amak-antidrasi-tee-tak-sto-xaratsi-tou-tee-stous-meletites (Με πρόταση της ΑΜΑΚ αντίδραση ΤΕΕ-ΤΑΚ στο Χαράτσι του ΤΕΕ στους μελετητές)

 

Ενώ υλοποιείται μέρος των δράσεων που έχουμε προτείνει για το ασφαλιστικό και συγκεκριμένα για την αναγκαιότητα κατάθεσης ασφαλιστικής ενημερότητας στις υπηρεσίες δόμησης: 

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/884-enimerosi-amak-gia-ti-synantisi-me-to-dimo-irakleiou

 

Σοβαρά Θέματα που έχουν αποφασιστεί στη Δ.Ε. και έχουμε διαφωνήσει:

1) Στη συνεδρίαση της 09-09-14 στον Άγιο Νικόλαο αποφασίστηκε να σταλεί εκπρόσωπος του ΤΕΕ-ΤΑΚ στο τεχνικό συμβούλιο του ΟΑΚ Α.Ε. ο Μιχάλης Γολοβάνης. Διαφωνήσαμε για λόγους δεοντολογίας (μέχρι πρότινος υπάλληλος της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ και τώρα του ΥΠΟΜΕΔΙ που εποπτεύει τον ΟΑΚ Α.Ε.).

2) Για τη σύνθεση των μελών της επιτροπής για τα επαγγελματικά δικαιώματα. Όχι επιλεκτικοί αποκλεισμοί, τήρηση της απόφασης της ‘’Α’’ ως προς την σύνθεση αλλά και ως προς την ουσία.

 

Αντιπροσωπεία ΄΄Α΄΄

Η παρουσία μας στην ΄΄Α΄΄ είναι διαρκής και εποικοδομητική.

Καταθέτουμε στις 13-03-14 αίτημα για σύγκλιση έκτακτης  ‘’Α΄΄ με θέμα τις εξελίξεις στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ:

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/476-ayrio-i-ektakti-antiprosopeia-gia-to-tsmede

Η απόφαση : http://www.teetak.gr/files/domh_TEE/antiproswpeia/apofaseis/APOFASH_ETAA26032014.pdf

Συμμετέχουμε ενεργά στη διαμόρφωση της Απόφασης της 28ης Απριλίου για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών.

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/509-antiprosopeia-tee-tak-gia-ta-epaggelmatika-dikaiomata

Στις 11 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο άτυπη ενημερωτική Κοινή Αντιπροσωπεία των δύο Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ, Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης, με θέμα το ΒΟΑΚ, το ΝΟΑΚ και τα υδραυλικά έργα στην Κρήτη.

Πριν την ‘’Α’’ ενημερώσαμε για τη θεματολογία , τον τρόπο και το χρόνο σύγκλισης :

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/704-koini-a-tee-kritis-leitourgia-oak-a-e

Η ΑΜΑΚ ήταν εκεί. Ποιες παρατάξεις ενδιαφέρθηκαν;

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/717-amak-poioi-telika-endiaferontai-gia-to-voak

Καταθέσαμε στις 08-12-14 αίτημα για συζήτηση στην ‘’Α’’ το θέμα της ‘’Ποινικοποίησης των μηχανικών’’:

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/900-amak-aitima-gia-syzitisi-stin-a-me-thema-tin-poinikopoiisi-ton-mixanikon

 

Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/517-eklexthike-i-nomarxiaki-epitropi-lasithiou-tee-tak (Εκλέχθηκε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου ΤΕΕ/ΤΑΚ)

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/567-sygkrotisi-se-soma-nomarxiakis-epitropis-lasithiou-tee-tak (Συγκρότηση σε σώμα Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου ΤΕΕ/ΤΑΚ)

Τονίζοντας ότι με τη συγκρότηση αυτή ολοκληρώθηκε η τελευταία πράξη της συναλλαγής μεταξύ ΔΗΣΥΜ και ΔΚΜ, της δεύτερης και της τρίτης παράταξης στο ΤΕΕ/ΤΑΚ οι οποίες, ανταλλάσσοντας θέσεις μεταξύ τους κατάφεραν να πετάξουν έξω από τη Διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ την ΑΜΑΚ που οι μηχανικοί επέλεξαν για πρώτη δύναμη με 43,27% στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η λειτουργία της είναι σχεδόν μηδενική. Συνεδριάζει σπάνια (3 συνεδριάσεις σε 1 χρόνο εκτός την σύγκλησης της σε σώμα) με θέματα κυρίως εκπροσωπήσεων και στις όποιες ελάχιστες αποφάσεις παίρνει (εθιμοτυπικές επισκέψεις σε δημάρχους του Νομού – Πρόταση για αναπτυξιακή μελέτη Νομού) δεν υπάρχει συνέχεια για την υλοποίηση τους.

 

Στο ΤΕΕ

Η παρουσία μας στην Κεντρική Αντιπροσωπεία είναι διαρκής , με συμμετοχή και παρεμβάσεις σε όλα τα θέματα αλλά και ενημερώνοντας τους συναδέλφους.

Πριν τη συγκρότηση των οργάνων καταθέτουμε σκέψεις και προτάσεις προκειμένου να συμβάλουμε για ένα θετικό αποτέλεσμα:

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/450-skepseis-se-sxesi-me-tin-eklogi-ton-organon-tou-tee

 

Τιμητική - ενωτική πρόταση από αριστερές παρατάξεις για υποψήφιο Πρόεδρο Αντιπροσωπείας ΤΕΕ από την ΑΜΑΚ και ενημέρωση κατά τη συγκρότηση:

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/459-apotelesmata-eklogon-gia-tin-anadeiksi-tou-proedrou-tis-a-tee

http://www.amak.gr/index.php/epikairotita/485-eklogi-proedreiou-antiprosopeias-tee

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/519-eklexthikan-ta-meli-kai-o-proedros-tis-d-e-sto-tee

 

Δεν ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του ΤΕΕ διότι δεν συζητήθηκε καν στην Αντιπροσωπεία, ήταν πρόχειρος και δεν δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Ήδη κατατέθηκε τροποποίηση αυτού και θέσαμε προβληματισμούς για την κατεύθυνση που φαίνεται να έχει επιλεγεί είσπραξης ολοένα και περισσότερων εισφορών από τους μηχανικούς.

Επισημαίνουμε ότι έγινε άμεση παρέμβαση για το νέο χαράτσι που επιβλήθηκε στους μελετητές μηχανικούς:

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/817-neo-xaratsi-stous-mixanikoys-apo-to-tee-i-amak-antidra

 

και καταθέσαμε τη σχετική απόφαση στην Αντιπροσωπεία ΤΕΕ, στη Δ.Ε. ΤΕΕ και σε όλα τα περιφερειακά τμήματα:

 

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/937-me-protasi-tis-amak-antidrasi-tee-tak-sto-xaratsi-tou-tee-stous-meletites

 

Παράλληλα καταθέτουμε θέσεις, αναλύσεις, συμμετέχουμε στην αποτροπή ψήφισης  νόμων που καταστρέφουν το περιβάλλον, στηρίζουμε συναδέλφους και όχι μόνο. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/644-synypograpsame-to-psifisma-ton-foreon-gia-ta-dasi (για τον καταστροφικό νόμο για τα δάση)

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/777-amak-synypografoume-tin-kataggelia-tou-somateiou-misthoton-texnikon(στήριξη εγκύου εργαζόμενης)

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/774-amak-katadiki-tis-epithesis-sto-synad-petro-iniotaki(καταδίκη της επίθεσης στο συν. Πέτρο Ινιωτάκη)

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/790-amak-o-nikos-romanos-den-einai-monos(συμπαράσταση στο Νίκο Ρωμανό)

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/714-ta-erga-stin-kriti-oak-a-e-mythoi-kai-pragmatikotita (μεγάλα έργα στην Κρήτη: Μύθοι και πραγματικότητα)

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/638-antikeimeniki-mi-kommatiki-aksiologisi-tora (Αντικειμενική, μη κομματική αξιολόγηση…τώρα)

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/616-karteros-dimosios-xaraktiras-tou-kai-oi-dimoi (Καρτερός και ο δημόσιος χαρακτήρας του)

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/556-synelefsi-sti-messara (εγκατάλειψη στη Μεσαρά)

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/543-synypograpsame-to-psifisma-ton-foreon-gia-ton-aigialo (στήριξη για τη σωτηρία των ακτών)

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/533-ksepouloyn-tis-aktes-mas-min-tous-to-epitrepsoume (Ξεπουλούν τις ακτές! Μην τους το επιτρέψουμε!)

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/932-me-protasi-tis-amak-ypografi-tee-tak-sto-psifisma-enantia-stin-polisi-ton-perifereiakon-aerolimenon (Με πρόταση της ΑΜΑΚ ,Υπογραφή ΤΕΕ-ΤΑΚ στο ψήφισμα ενάντια στην πώληση των Περιφερειακών Αερολιμένων)

 

Συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις των συλλόγων των μηχανικών, στις Παντεχνικές συνελεύσεις αλλά και σε ότι γίνεται στις πόλεις και στην κοινωνία (κινητοποιήσεις, απεργίες, ζυμώσεις, κ.α.).

 

Τέλος θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι καταψηφίσαμε το πρόγραμμα δράσης που κατατέθηκε στη Δ.Ε. αλλά και στην Αντιπροσωπεία.

Οι λόγοι είναι: Επί της ουσίας είναι μια περίπου αντιγραφή του προηγούμενου χωρίς πολιτικές εκτιμήσεις και διαπιστώσεις για τη σημερινή κατάσταση, για τη σχέση με το κεντρικό ΤΕΕ και χωρίς ένα ουσιαστικό πλαίσιο διεκδίκησης. Η στάση του προεδρείου της Δ.Ε είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Τέλος, η λειτουργία της Δ.Ε. είναι βαθιά αντιδημοκρατική αγνοώντας την παράταξη της ΑΜΑΚ (δεν έχει ακόμα συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας της Δ.Ε. που έχει κατατεθεί εγγράφως από τις 26-10-2014, αλλά και πολλά άλλα πολύ σημαντικά θέματα τα οποία έχουν κατατεθεί εγγράφως μετά από απαίτηση του προεδρείου , γίνονται ενέργειες και παίρνονται αποφάσεις χωρίς καμιά συνεννόηση.

 

Επειδή όμως τα προβλήματα των μηχανικών είναι τεράστια και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με κάθε τρόπο, καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι κοντά μας στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουμε προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα αυτά.

Έχουμε μπροστά μας το  ασφαλιστικό, τα επαγγελματικά αλλά και τόσα άλλα θέματα που αφορούν όλη την κοινωνία τα οποία θα πρέπει να τεθούν στη νέα κυβέρνηση και να απαιτηθούν λύσεις.

 

                                                                         Ηράκλειο  16 Απριλίου 2015

 

         

Διαβάστηκε 4183 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 08:35