Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 237

* Δυσλειτουργία στη Δ.Ε. του ΤΕΕ-ΤΑΚ. Διαπιστώσεις και Προτάσεις ΑΜΑΚ

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 07:55

Μετά από πολλές προσπάθειες που καταβάλλαμε, προφορικά αλλά και εγγράφως με αιτήματά μας  προκειμένου  να συζητηθούν και να αποφασιστούν θέματα για τη λειτουργία της Δ.Ε.  καταθέσαμε στις 18-11-14 εγγράφως αίτημα να τεθεί το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη Δ.Ε. και να παρθούν αποφάσεις.

Παραθέτουμε τη γραπτή εισήγηση που συνοδεύει το αίτημά μας.  

 

 

Εισήγηση για το θέμα «Λειτουργία Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.)»

 

Εισηγητής : Ειρήνη Βρέντζου, εκπροσωπώντας τα μέλη της ΑΜΑΚ στη Δ.Ε.

 

Εισήγηση:

 

1.     Ημέρες συνεδριάσεων: Ενώ έχει καθοριστεί η Τρίτη ως ημέρα συνεδριάσεων της Δ.Ε. , καθορίζονται συνεδριάσεις την Πέμπτη χωρίς καμιά συνεννόηση. 

 

2.     Η πρόσκληση στέλνεται τελευταία στιγμή (για συνεδριάσεις της Τρίτης , λαμβάνουμε την πρόσκληση συνήθως τη Δευτέρα γύρω στις 3,00 μ.μ.,) με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται ο χρόνος προετοιμασίας μας για τα θέματα και να υποβαθμίζεται η λειτουργία της Δ.Ε..

 

3.     Η Δ.Ε. «τρέχει» πίσω από την καθημερινότητα χωρίς έναν ουσιαστικό προγραμματισμό με θέματα σοβαρά που μας αφορούν (ύδατα, χωροταξία, κ.α.) .

 

4.     Τα μεγάλα θέματα (ασφαλιστικό, επαγγελματικά) τα αποφεύγει ακόμα και μετά από έγγραφη υπενθύμιση και αίτημα δικό μας.

 

5.     Οι αποφάσεις που παίρνονται δεν υλοποιούνται. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις αποφάσεις της Αντιπροσωπείας για τα Επαγγελματικά και το Ασφαλιστικό.

 

6.     Θέματα που θέτουν συνάδελφοι έχει διαπιστωθεί ότι έρχονται καθυστερημένα ή και δεν έρχονται παρά μόνο αν ενημερωθούμε από τους συναδέλφους και «ψάξουμε» το θέμα (π.χ. αίτημα του συν. Λευτέρη Κριτσωτάκη).

 

7.     Ο πρόεδρος λειτουργεί ως όργανο (δηλ. αποφασίσει και κάνει ενέργειες ως πρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΑΚ χωρίς αποφάσεις της Δ.Ε. ενώ δεν προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας) παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας. (θυμίζουμε :

 

α) παρέμβαση για τα χημικά με επιστολή προς Δαμανάκη.

 

β) δηλώσεις στο διαδίκτυο για την παράνομη διάνοιξη στον Κόκκινο Πύργο, οι οποίες μάλιστα σε καμιά περίπτωση δεν συνάδουν με το κύρος προέδρου του ΤΕΕ-ΤΑΚ.

 

γ) συμμετοχή και παρουσίαση από το ΤΕΕ-ΤΑΚ για τα αυθαίρετα στον εκθεσιακό χώρο στις Γούρνες, χωρίς καμιά συνεννόηση.

 

δ) σύσκεψη φορέων για το ξεπούλημα της βάσης των Γουρνών.

 

ε) σύσκεψη με το Δήμο Ηρακλείου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την καταγραφή των ετοιμόρροπων.

 

στ) όλη η αλληλογραφία που έγινε με τον ΟΑΚ Α.Ε. (εκπροσώπηση ΤΕΕ-ΤΑΚ σε επιτροπές με παράνομη σύνθεση, καταγγελία Μαγγανά)

 

ζ) συγκέντρωση και αποκλεισμός της εφορίας για τον ΕΝΦΙΑ (στάλθηκε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους συναδέλφους χωρίς καμιά απόφαση της Δ.Ε. ούτε καν μια προφορική συνεννόηση).

 

8.     Νόθευση των πρακτικών . Ξεκινήσαμε απλώς με χλιαρές διατυπώσεις και γενικές και καταλήγουμε να γράφονται ανακρίβειες και ψέματα (στη συνεδρίαση στον Άγιο Νικόλαο). Τελευταία μάλιστα δεν μας αποστέλλονται αλλά αναρτούνται χωρίς να τα έχουμε διαβάσει (θεωρώντας ότι τα διαβάζουμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δ.Ε. πράγμα αδύνατον). Επίσης προτάθηκε από τη διεύθυνση φόρτος εργασίας του αρμόδιου για τα θέματα της Δ.Ε. συναδέλφου Νίκου Τσικαλάκη , που εκτελεί  χρέη αναπληρωτή προϊσταμένου της Δ/νσης στο ΤΕΕ-ΤΑΚ.  

 

9.     Τα θέματα που εγγράφως ζητάμε να τεθούν στην ημερήσια διάταξη δεν μπαίνουν. Στη συνεδρίαση στις 07-11-14 ζητήθηκαν γραπτές εισηγήσεις ενώ δεν έρχονται για τα περισσότερα θέματα που εντάσσονται στην ημερήσια διάταξη από τον πρόεδρο.

 

10.   Κανονίστηκε δαπάνη (στάλθηκε ο Κων/νος Χαμηλοθώρης , στο συνέδριο των τοπογράφων στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα παρουσίασε και εισήγηση χωρίς καμιά συνεννόηση, ούτε για τη συμμετοχή (θα μπορούσε να έχει αποφασιστεί να σταλεί ένα άλλο μέλος της Δ.Ε.) , ούτε για τη θεματολογία της παρουσίασης και φυσικά ούτε και για την προτεραιότητα στην έγκριση της δαπάνης). Το θέμα ήρθε στην Δ.Ε μετά την επιστροφή του συναδέλφου από τη Θεσσαλονίκη. 

 

Προτάσεις:

 

1.     Αυστηρά καθορισμένη μέρα για τις συνεδριάσεις της Δ.Ε. Για οποιαδήποτε αλλαγή να γίνεται προφορική συνεννόηση.

 

2.     Οι προσκλήσεις να στέλνονται το αργότερο την προηγούμενη μέρα μέχρι τις 10,00 π.μ. προκειμένου να προετοιμαζόμαστε για τα θέματα.

 

3.     Για όλα τα θέματα που εντάσσονται στην Η.Δ. να υπάρχει μια παράγραφος διευκρινιστική για το κάθε θέμα.

 

4.     Όλα τα θέματα που έρχονται στη Δ.Ε εκτός ημερησίας , από οποιοδήποτε μέλος της Δ.Ε ή και από οποιοδήποτε συνάδελφο , να συζητιούνται άμεσα.

 

5.     Οποιοδήποτε αίτημα συναδέλφου προς τη Δ.Ε. να μπαίνει άμεσα προς συζήτηση.

 

6.     Όταν κάποιος συνάδελφος  καταθέτει αίτημα για συζήτηση στη Δ.Ε. να καλείται να παρευρίσκεται στη συνεδρίαση που συζητείται το θέμα του. 

 

7.     Αν ο πρόεδρος καλεί οποιονδήποτε να παραβρεθεί σε συνεδρίαση της Δ.Ε. να ενημερώνονται τα μέλη της Δ.Ε.

 

8.     Να καταγράφονται οι συνεδριάσεις όταν γίνονται σε άλλες πόλεις.

 

9.     Να κατατεθεί  στη Δ.Ε. το καθηκοντολόγιο και η λειτουργία του τμήματος με τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων προκειμένου η Δ.Ε. να αποκτήσει εικόνα αλλά και να προτείνει τυχόν αλλαγές για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.

 

10.    Να αποστέλλονται τα πρακτικά πριν την ανάρτησή τους οπωσδήποτε για έλεγχο και επιβεβαίωση. 

 

 

 

Οι παραπάνω προτάσεις αφορούν κυρίως την εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία της Δ.Ε. Όσο για θέματα εφαρμογής της νομιμότητας, των κανονισμών και της στοιχειώδους δεοντολογίας που για μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεν γίνεται αρίθμηση. Είναι στις αρχές του καθενός από εμάς και στην «πολιτική» που ασκεί για να τις εφαρμόσει.

 

 

 

 

Διαβάστηκε 3112 φορές