* Δελτίο Τύπου ΑΜΑΚ 19-2-2014 για συγκρότηση οργάνων στο ΤΕΕ/ΤΑΚ

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 12:55

Η ηθική περίσσεψε στην εκλογή της διοίκησης στο ΤΕΕ- ΤΑΚ.

Ολοκληρώθηκε η εκλογή των οργάνων στο ΤΕΕ-ΤΑΚ.

Επισφραγίστηκε η «συμφωνία κάτω από το τραπέζι» και το μοίρασμα των θέσεων σε Διοικούσα Επιτροπή και Αντιπροσωπεία μεταξύ της ΔΗΣΥΜ (ΠΑΣΚ) και της ΔΚΜ αλλά και της ΔΕΜ (Κασαπάκης), με την Πανεπιστημονική να δηλώνει "παρών" (άραγε πιστεύουν χωρίς ευθύνη;)

Για μια ακόμη φορά έπεσαν οι μάσκες! Πολύ γρήγορα εγκαταλείφθηκαν οι αντιμνημονιακές κορώνες. Ο χορός καλά κρατεί… η τοπική συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκανε πάλι το θαύμα της… Κατά την προσφιλή τους και δοκιμασμένη πρακτική συνεργάζονται για μια ακόμη φορά για να συνεχίσουν το χορό της διαπλοκής, της αδιαφάνειας, των προσωπικών επιδιώξεων…

Μόνο που αυτή τη φορά είναι ακόμα πιο ανήθικη η συνεργασία μια που πετάει έξω από τη Διοίκηση του ΤΕΕ – ΤΑΚ μια παράταξη με ποσοστό 43,27 % και με τη δεύτερη παράταξη 10 μονάδες πίσω!!

Υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά ότι μέχρι και τη σύγκλιση της Αντιπροσωπείας η μόνη παράταξη που κατέθεσε προτάσεις συγκρότησης οργάνων  είναι η ΑΜΑΚ και καλούμε όλες τις παρατάξεις να φέρουν στο φως τις δημοσιότητας  τις υποτιθέμενες  προτάσεις τους που -όπως ισχυρίζονται - απέρριψε  η ΑΜΑΚ.

Οι προτάσεις της ΑΜΑΚ, συζητήθηκαν με εκπροσώπους όλων των υπολοίπων παρατάξεων και δημοσιοποιήθηκαν  με Συνέντευξη και Δελτία τύπου στις 03-12-13, η πρώτη, (http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/335-synentefksi-typou-sygkrotisi-organon-tee-tak)  και 13-02-14 η δεύτερη (http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/416-neo-deltio-typou-amak-gia-sygkrotisi-organon-tee-tak) με γνώμονα το σεβασμό στο αποτέλεσμα των εκλογών και την αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων στα όργανα.

Συγκεκριμένα η πρώτη, πρότεινε την αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων στη Δ.Ε. με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών και την απλή αναλογική, χωρίς καμιά δέσμευση των παρατάξεων σε επίπεδο προγραμματικό πριν από τη συγκρότηση των οργάνων πέραν της  διάταξης των δυνάμεων στα όργανα με απλή αναλογική. Η ευθύνη της διοίκησης στη Δ.Ε. να είναι στην ΑΜΑΚ υπό τον έλεγχο των υπόλοιπων παρατάξεων. Η ευθύνη της λειτουργίας της Αντιπροσωπείας και άρα το προεδρείο της να είναι στις υπόλοιπες παρατάξεις υπό τον έλεγχο όλου του σώματος.

Μετά την άρνηση των υπολοίπων παρατάξεων και προκειμένου να προχωρήσει η συγκρότηση των οργάνων, με δεδομένη τη διαφορετικότητα των απόψεων των παρατάξεων και την αδυναμία συμφωνίας σε κοινό προγραμματικό πλαίσιο έγινε η δεύτερη πρόταση για αναλογικό προεδρείο  στη Διοικούσα Επιτροπή, με Πρόεδρο ΑΜΑΚ, Αντιπρόεδρο ΔΗΣΥΜ και Γραμματέα ΔΚΜ, αναλογική εκπροσώπηση στο προεδρείο της Αντιπροσωπείας του Τμήματος και στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου.

Το αποτέλεσμα που προέκυψε τελικά από τη συνδιαλλαγή για τη συγκρότηση των οργάνων του ΤΕΕ/ΤΑΚ καταστρατηγεί τη βούληση των συναδέλφων.

Καλούμε τις παρατάξεις που συνεργάστηκαν να μας πουν :

·         από πότε μπορούν να «τσουβαλιάζουν» τις ψήφους των συναδέλφων και να τις χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, αθροίζοντας ποσοστά παρατάξεων και έδρες

·         από πότε η διοίκηση ενός οργάνου περιγράφεται, αν έγινε ακόμα και αυτό, σε μια κόλλα χαρτί και δεν κατακτιέται μέρα με τη μέρα, θέση με τη θέση σε κάθε θέμα που προκύπτει;

·         αν υπήρχε τέτοια προγραμματική σύγκλιση μεταξύ τους, γιατί δεν το έκαναν σαφές πριν από τις εκλογές έτσι ώστε να γνωρίζουν οι συνάδελφοι τις προθέσεις τους

Ας αφήσουν τις δικαιολογίες! Οι «συγκλίσεις», έγιναν για να μοιραστούν οι θέσεις κάθε είδους εξουσίας εντός και εκτός Επιμελητηρίου, για να «διασφαλίσουν» τη σιωπή ή τη συνηγορία του ΤΕΕ/ΤΑΚ στα επόμενα κυβερνητικά-μνημονιακά μέτρα, και είναι κατάφορη νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος.

Σήμερα οι μηχανικοί αλλά και ολόκληρη η κοινωνία ζουν μια  σκληρή  πραγματικότητα  που τους βάζει μπροστά  στο δίλημμα  αν θα  συμπαραταχθούν με αυτούς που προσπαθούν να  σώσουν τα κεκτημένα  ή με όσους θέλουν και προσπαθούν να  διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις  για  νέους ρόλους , νέες σχέσεις και νέους στόχους  στην εργασία και στη ζωή τους. 

Το ΤΕΕ/ΤΑΚ δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, να τιμήσουμε την ψήφο των συναδέλφων που μας στήριξαν. Με την ισχυρή παρουσία μας στα όργανα του ΤΕΕ/ΤΑΚ στην Αντιπροσωπεία και τη Διοικούσα, έστω και από τη θέση της αντιπολίτευσης, θα παλέψουμε για ένα άλλο ΤΕΕ στην υπηρεσία των συναδέλφων και της κοινωνίας, για μια άλλη Ελλάδα.

Διαβάστηκε 3480 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 10:51