* Ανηθικότητα μόνο ….

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 19:29

 

 

Αναρτούμε επιστολή του Ζαχαρία Ασσαριωτάκη, μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΜΑΚ, που απαντά σε δημοσίευση του Μιχάλη Χωραφά από τη ΔΚΜ για τη συγκρότηση των οργάνων στο ΤΕΕ/ΤΑΚ, με την επισήμανση ότι η επιστολή εκφράζει το σύνολο των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής

 

 

Ανηθικότητα μόνο ….

(απάντηση στην επιστολή του Μ. Χωραφά την 07/03/14)

 

Αγαπητέ Μιχάλη,

Διάβασα με προσοχή την επιστολή σου (εκπροσωπώντας τη ΔΚΜ) για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για τα όργανα του ΤΕΕ/ΤΑΚ. Δυσκολεύτηκα αρκετά να παρακολουθήσω την αλληλουχία των απόψεων που διατυπώνεις στην επιστολή σου και θεωρώ υποχρέωσή μου να φωτίσω λίγο περισσότερο τα γεγονότα.

 

Ξεκινώντας λοιπόν, θα ήθελα να υπενθυμίσω πολύ σύντομα το χρονικό από τις εκλογές του Νοεμβρίου ως τις αρχαιρεσίες του Φεβρουαρίου.

 

Η ΑΜΑΚ αμέσως μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου κατέθεσε δημόσια την πρότασή της για την εκλογή των οργάνων στο ΤΕΕ/ΤΑΚ. Στην πρόταση αυτή συμφώνησε από την αρχή με επιστολή της η ΔΕΜ (δια του εκπροσώπου της) και απέρριψε η ΔΗΣΥΜ χωρίς να αντιπροτείνει (στη μια και μοναδική συνάντηση που είχαμε). Η Πανεπιστημονική δήλωσε εξαρχής ότι δεν θα συμμετέχει στις συναντήσεις αυτές.

 

Με αυτά τα δεδομένα και στο πλαίσιο της πρότασης που είχαμε κάνει, συμμετείχατε στη συζήτηση. Η συζήτηση όμως αυτή δεν κατέληξε σε συμφωνία γιατί απαιτήσατε να σας διασφαλίσουμε την εκλογή του δευτέρου εκπροσώπου σας στη Διοικούσα Επιτροπή, που με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου δεν είχατε.

 

Με βάση τα γεγονότα αυτά, μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση ο χαρακτηρισμός σου για «πρόταση αλαζονική που παραπέμπει σε απολυταρχικά καθεστώτα». Μα αν αγαπητέ Μιχάλη, είχατε αυτή την άποψη εξαρχής τότε γιατί τη συζητούσατε μέχρι το τέλος ?

 

Επίσης, εγκαλείς την ΑΜΑΚ για «τρικ» στις προηγούμενες αρχαιρεσίες τη στιγμή που απαιτούσατε το «τρικ» σε αυτές ? Επιλεκτική η μνήμη σου Μιχάλη και περιορίζεται χρονικά σε μια τριετία …

Συνεχίζοντας λοιπόν, θα σου θυμίσω ότι εσείς αρνηθήκατε την πρότασή μας (αν θυμάμαι καλά μαζί μιλήσαμε) για το λόγο που ανέφερα παραπάνω και δεν την αποσύραμε γιατί δεν ήταν «πολιτικά ορθή» όπως ψευδώς αναφέρεις στην επιστολή σου.

 

Αμέσως μετά την άρνησή σας, δημοσιοποιήσαμε τη δεύτερή μας πρόταση για αναλογικό συνθετικό προεδρείο, προκειμένου να δοθεί λύση στην εκλογή των οργάνων του ΤΕΕ/ΤΑΚ. Την πρότασή μας αυτή απορρίψατε αμέσως, χωρίς καμία συζήτηση, η δε ΔΗΣΥΜ δεν απάντησε ποτέ. Στην επιστολή σου βέβαια δε γίνεται σκόπιμα καμία αναφορά.

 

Αν λοιπόν, όπως ισχυρίζεσαι, η πρώτη μας πρόταση ήταν αλαζονική, τη δεύτερη γιατί την απορρίψατε ?

 

Δεν αποτελούσε άραγε την έκφραση του εκλογικού αποτελέσματος ? Δε διασφάλιζε η πρόταση αυτή την «αποτελεσματική διοίκηση» για την οποία όπως λέτε πασχίζετε ? Δε θα αποτελούσε «σύμπραξη για το καλό των συναδέλφων και της ανατολικής Κρήτης», όπως στην αρχή της επιστολής σου χαρακτηριστικά αναφέρεις ?

 

Η άρνησή σας στην πρόταση αυτή εκφράζει την ανηθικότητα, την οποία προσπαθείτε να επενδύσετε με σοφιστείες και φθηνά επιχειρήματα.

 

Τέλος, αποδεχόμενος την πρόσκλησή σου για «δημοσιοποίηση οποιουδήποτε στοιχείου υποκρύπτει διαπλοκή, αδιαφάνεια και προσωπικές επιδιώξεις», θα ήθελα την άποψή σου για τα κριτήρια επιλογής των μελών του Δ.Σ. του ΟΑΚ ΑΕ.  Να θυμίσω ότι στο Δ.Σ. συμμετέχουν πέντε μέλη του ΤΕΕ/ΤΑΚ, όλοι υποψήφιοι ή / και εκλεγμένοι με τη ΔΗΣΥΜ και τη ΔΚΜ, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Αυτά για αρχή ….

 

Με εκτίμηση

 

 

Ζ. Ασσαριωτάκης

Διαβάστηκε 3885 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 20:03