Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 237

* Δράση ΑΜΑΚ Αύγουστος 2014

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 08:38

Ενημέρωση για τη δράση μας , Αύγουστος 2014

 

Σας ενημερώνουμε για τη δράση μας στο Τεχνικό Επιμελητήριο και τις προσπάθειες που καταβάλουμε να συζητιούνται θέματα πολύ σοβαρά, να παίρνονται αποφάσεις αλλά και να υλοποιούνται οι αποφάσεις αυτές.

Από τον Ιούλιο του 2014 και μετά προτείνουμε τα θέματα που θεωρούμε ότι θα πρέπει να απασχολήσουν τη Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.) εγγράφως, προκειμένου να εντάσσονται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

 

Με τα έγγραφά μας στις 22-06-2014 αλλά και στις 14-07-2014 προτείνουμε να ενταχθούν στην ημερήσια διάταξη της Δ.Ε. η Εφαρμογή των αποφάσεων της Αντιπροσωπείας : α) από 26-03-2014 με θέμα ΄΄ Εξελίξεις στο ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ΄΄ και β) από 28-04-2014 με θέμα ΄΄ Επαγγελματικά δικαιώματα μηχανικών μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου΄΄.

Ακόμα περιμένουμε…….

 

Παράλληλα προτείναμε και συζητήθηκε το θέμα ΄΄ Πληρωμή μελών επιτροπών εκπροσώπων ΤΕΕ ν.3316/05’’.

Για το θέμα αυτό ζητήσαμε από το συνάδελφο Γιάννη Νικολούδη να συντάξει οδηγίες για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνει μια τεχνική υπηρεσία έτσι ώστε να μπορέσει να αποζημιώσει τους εκπροσώπους του ΤΕΕ που συμμετέχουν στις επιτροπές του ν.3316/05. Ο συνάδελφος συνέταξε κείμενο οδηγιών αλλά και μια σειρά από ΄΄ πρότυπα έγγραφα ‘’ προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπηρεσίες. Το κείμενο των οδηγιών και τα πρότυπα έγγραφα αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλούν στους πολιτικούς  προϊσταμένους αλλά και στις τεχνικές υπηρεσίες, στο ΤΕΕ και σε όλα τα Περιφερειακά τμήματα. Δείτε τα έγγραφα στην ιστοσελίδα του TEE-TAKwww.teetak.gr.

Το θέμα αυτό μας έχει απασχολήσει πολύ και θεωρούμε ότι αυτή η προσπάθεια θα βοηθήσει τους συναδέλφους στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε το συν. Γιάννη Νικολούδη για την άμεση ανταπόκρισή του και την σοβαρή δουλειά που έκανε. Επίσης ευχαριστούμε και το Στέλιο Σπινθάκη για τη συμβολή του.    

 

Στη συνεδρίαση της 04-08-2014 με πρότασή μας συζητήθηκαν εκτός ημερησίας:

  1. Να μην εφαρμοστεί η διαδικασίας της ΄΄αξιολόγησης ΄΄ των υπαλλήλων του ΤΕΕ-ΤΑΚ.
  2. Να ζητήσουμε να αποσυρθούν οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα δημόσια έργα.
  3. Η περαιτέρω αποδυνάμωση των ΑΕΙ και ΤΕΙ με την  τελευταία απόφαση για τη χρηματοδότησή τους.

Για το πρώτο θέμα αποφασίστηκε ομόφωνα να μην εφαρμοστεί η ‘’αξιολόγηση’’ στου υπαλλήλους του ΤΕΕ-ΤΑΚ σύμφωνα και με την απόφαση του προέδρου του ΤΕΕ. Δείτε το έγγραφο στην ιστοσελίδα μας:

http://www.amak.gr/index.php/ergasiaka/664-to-tee-tak-gia-tin-aksiologisi-ton-ypallilon-tou

Για το δεύτερο θέμα εκδόθηκε δελτίο τύπου και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας:

http://www.amak.gr/index.php/ergasiaka/663-tee-tak-na-aposyrthei-to-polynomosxedio-gia-ta-dimosia-erga-kai-na-ksekinisei-dialogos

ενώ για το τρίτο θέμα αποφασίστηκε να ξεκινήσουμε επαφές από το Σεπτέμβριο με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Διαβάστηκε 3701 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 04:54