Τοποθέτηση ΑΜΑΚ στην 13η τακτική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΑΚ στις 6 Δεκεμβρίου 2023

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 08:22

Τοποθέτηση ΑΜΑΚ στην 13η τακτική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΑΚ στις  6 Δεκεμβρίου 2023

Η τελευταία τακτική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας έγινε στις 4 Απριλίου 2023. 

Το διάστημα αυτό κυριαρχούν οι πόλεμοι. Ο πόλεμος στην Ουκρανία που συνεχίζεται και άλλος ένας πόλεμος στη Μέση Ανατολή. Η Ελληνική κυβέρνηση τάσσεται στο πλευρό της πλειοψηφίας της Διεθνούς Κοινότητας , Αμερικής και Ευρώπης μη αναγνωρίζοντας δύο λαούς που βρίσκονται στην περιοχή . Απέχει από το ψήφισμα του ΟΗΕ για παύση του πυρός και εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο συνδράμοντας με μια φρεγάτα κι επιτρέποντας στους συμμάχους να χρησιμοποιούν τα λιμάνια και τις βάσεις της χώρας μας.

Δύο χρόνια και δύο μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη, έχουν εκδοθεί λιγότερες από 40άδειες επισκευής από τους 2500 περίπου φακέλους που έχουν κατατεθεί.Τα στελέχη του Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου λόγω και της Πανελλαδικής υποστελέχωσης, μετέβησαν στη Θεσσαλία, όπως είχαν έρθει και εδώ από τα Χανιά και από την Αθήνα και που πριν είχαν πάει στην Εύβοια, στη Σάμο…. στην ερώτηση ‘’ ποιος φταίει που δεν προχωρά η αποκατάσταση’’ οι κυβερνητικοί βουλευτές απαντούν : Οι μηχανικοί !!!!!

Στις 18 Αυγούστου 2023 άρχισε να καίγεται το Δάσος της Δαδιάς. Πρόκειταιγια τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιάτων τελευταίων ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος . Η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά στον Έβρο, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα. Στις 20 Σεπτεμβρίου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης προχώρησε στην αδειοδότηση Αιολικού Σταθμού (ΑΣΠΗΕ) εντός της καμένης έκτασης και μέσα στην περιοχή NATURA! Η αδειοδότηση βασίστηκε στην ομόφωνα θετική εισήγηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) Θράκης, το οποίο παράκαμψε προκλητικά την αρνητική γνωμοδότηση του ΟΦΥΠΕΚΑ (Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς). 

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2023 πλημμύρισε η Θεσσαλία. Οι πλημμύρες κατέστρεψαν σπίτια, καλλιεργούμενες εκτάσεις, υποδομές και αφάνισαν και δεκαεπτά ανθρώπινες ζωές!. Στις 17 Σεπτεμβρίου 2023 κατά τη Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρωθυπουργός αναφέρει:  « …το καιρικό φαινόμενο το οποίο κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε στη Θεσσαλία ήταν πράγματι πρωτοφανές και, θα έλεγα, έξω από τα δεδομένα και τα μοντέλα…..». Η αλήθεια όμως είναι ότι:

Για την Θεσσαλία, το «Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας» (ΣΔΚΠ) δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2685/6.7.2018. Σύμφωνα με αυτό, η περιοχή της  Θεσσαλίας εμπίπτει στη «Ζώνη Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας». Το σχέδιο προειδοποιούσε ότι:

1.      Το Υδατικό Διαμέρισμα Θεσσαλίας είναι το πλέον ευάλωτο της Ελλάδας, καθώς οι πλημμυρικές ζώνες καλύπτουν το 31.2% της περιοχής και

2.      Όλα τα υδατορέματα και οι λεκάνες στη Θεσσαλία πλημμυρίζουν σε όλα τα σενάρια, στα πιθανότερα και τα σπανιότερα, η διαφορά από σενάριο σε σενάριο είναι στις εκτάσεις που πλημμυρίζουν.

Για την Κρήτη, το ΣΔΚΠ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2687/6.7.2018. Σύμφωνα με αυτό το μέγεθος της περιοχής που κατακλύζεται από πλημμύρα περιόδου επαναφοράς Τ=1000 έτη ανέρχεται σε 84,42 Km2. Ο υψηλός κίνδυνος εντοπίζεται στην περιοχή των Χανίων, στις εκβολές του ρέματος Κερίτη μεταξύ Πλατανιά και Μάλεμε, στο Τυμπάκι, στο Κάτω και μέσω ρου του Γερω – Ποτάμου, στο Ηράκλειο, στο μέσω ρου του ρέματος Γιόφυρου. Πολύ υψηλός κίνδυνος εντοπίζεται στην περιοχή των Χανίων, του Ηρακλείου, ανάντη του οικισμού Βώροι .

Μετά και από τις τελευταίες καταστροφές, αντί να καθαριστούν οι υδάτινοι αποδέκτες, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης όχι μόνο δεσμεύτηκε ότι δεν θα προχωρήσει η προγραμματισμένη διαδικασία των κατεδαφίσεων των αυθαίρετων κατασκευών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στην Ιεράπετρα,αλλά επανέλαβε πως έχουν εξασφαλιστεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης 4 εκατ. ευρώ για το πρώτο τμήμα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου που αφορά το νόμιμο κομμάτι της παραλιακής πλατείας, και γίνονται προσπάθειες για να βρεθούν τα επιπρόσθετα περίπου 4 εκατ. ευρώ για το υπόλοιπο τμήμα της ανάπλασης που αφορά και όλα τα καταστήματα με κατασκευές που πρέπει να κατεδαφιστούν!.

“Λαοθάλασσα”στη Σητεία για να σωθεί το Νοσοκομείο που αφέθηκε στην τύχη του.Οι κάτοικοι της Σητείας βλέπουν το νοσοκομείο τους να διαλύεται χωρίς γιατρούς.  Έκλεισαν στις 18 Σεπτεμβρίου τα καταστήματά τους και βγήκαν στους δρόμους, διεκδικώντας το αυτονόητο. Να έχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες περίθαλψης. Πολλές κινητοποιήσεις έχουν γίνει για το Νοσοκομείο στην Ιεράπετρα αλλά  και για το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου που καταρρέουν!

Για τη Σωτηρία του Βενιζέλειου Νοσοκομείου που εκπέμπει σήμα κινδύνου έγινε πολύ μεγάλη κινητοποίηση την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023.

Περισσότεροι από 8.800 ασθενείς στην Κρήτη περιμένουν μήνες ή και χρόνιαγια να μπουν στο χειρουργείο στα δημόσια νοσοκομεία του νησιού που έχουν κλειστές πάνω από 10 αίθουσες χειρουργείων, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό και κυρίως αναισθησιολόγοι για να λειτουργήσουν.

Μετά από σειρά κινητοποιήσεων στις 30 Νοεμβρίου έγινε Πανελλαδική Πανυγεινομική Κινητοποίηση για την προάσπιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που καταρρέει!!

Παράλληλα είναι σε Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός ασφαλιστικής νομοθεσίας, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης και λοιπές διατάξεις» ,όπου με μια φράση του νομοσχεδίου περιγράφεται πλήρως ο σκοπός της κυβέρνησης μέσα από τα λεγόμενα "Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης" που είναι: "να καλλιεργηθεί η κουλτούρα συνταξιοδοτικής αποταμίευσης στους ασφαλισμένους προς όφελος των ιδίων". Ατομική ευθύνη είναι δηλαδή για την κυβέρνηση και η ασφάλιση των εργαζομένων και οι συντάξεις των συνταξιούχων.

Στο μεταξύ έγινε η Ανακοίνωση δημοσιοποίησης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του σχεδίου του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Αιολικών Πάρκων, herema.gr.

Από τη δημοσίευση της συναδέλφου Αρχιτέκτονα Βάννας Σφακιανάκη με τίτλο «Ωχριά η σοφιστική μπροστά στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Σταθμών» παραθέτουμε αποσπάσματα:  

«Αν ήθελε κάποιος να γράψει ένα εγχειρίδιο με τίτλο «Πως να φαίνεται ότι κάνετε χωροταξικό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό ακυρώνοντας τη χωροταξία και την προστασία του περιβάλλοντος», θα μπορούσε να αξιοποιήσει ως μελέτη περίπτωσης το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων και τη σχετική Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ). Στόχος του προγράμματος είναι η οριοθέτηση Περιοχών Εγκατάστασης έργων Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΥΑΠ) ισχύος μεγαλύτερης των 200 MW, που θα συνδεθούν στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ) δηλαδή αποκλειστικά για ηλεκτροπαραγωγή.

Οι θαλάσσιοι αιολικοί σταθμοί προωθούνται σε μια συγκυρία όπου το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα υπερδιπλασιάζει την ισχύ των χερσαίων αιολικών και φωτοβολταϊκών σταθμών, επομένως τα θαλάσσια αιολικά δεν θα αποτρέψουν την εγκατάσταση νέων αιολικών σταθμών στα βουνά και την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση σχεδιάζει μόνιμες περικοπές ενέργειας στα υφιστάμενα έργα  και εξετάζει την καταβολή αποζημιώσεων για τις περικοπές επειδή τα ενεργειακά έργα στη χώρα μας υπερκαλύπτουν την εσωτερική ζήτηση και τις εξαγωγές.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως, ότι ενώ η ΣΜΠΕ διαπιστώνει μια σειρά από σημαντικές επιπτώσεις από την υλοποίηση του Προγράμματος σε ογδόντα εννέα (89) Περιοχές του Δικτύου Νatura 2000 που βρίσκονται σε ζώνες 25km από εν δυνάμει ΠΟΑΥΑΠ (ΣΜΠΕ, παρ. 9.6), απτόητη κρίνει το πρόγραμμα συμβατό ακόμα και με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα η οποία θεωρεί ως πρώτη αιτία απώλεια της βιοποικιλότητας τις αλλαγές στη χρήση της γης και της θάλασσας.(ΣΜΠΕ, παρ. 4.2.3.1).

Η φαρσοκωμωδία ολοκληρώνεται με την επισήμανση ότι οι κανονιστικές διατάξεις που θα προκύψουν από την περιβαλλοντική έγκριση του Προγράμματος θα ενσωματωθούν στα Θαλάσσια Χωροταξικά Πλαίσια όταν αυτά εκπονηθούν, ακριβώς όπως έχει ζητηθεί από τις εταιρείες. Κατά τ’ άλλα θα υπάρχει όπως αναφέρεται στη ΣΜΠΕ (παρ. 9.4.2) κι ένα κέρδος: «…η εφαρμογή του Προγράμματος θα οδηγήσει σε σημαντικές συνέργειες και επενδύσεις που αναμένεται να συνεισφέρουν στη διεύρυνση της επιστημονικής γνώσης/πληροφορίας για τη Θαλάσσια Βιοποικιλότητα και την Ορνιθοπανίδα στις ελληνικές θάλασσες.», κάτι που η χώρα δεν αξιώθηκε να κάνει προληπτικά!».

Στην Κρήτη χωροθετείται το πάρκο «Κρήτη 1», με ισχύ 590 ΜW στον Αθερινόλακο και σε μεταγενέστερο χρόνο θα κατασκευαστεί ένα μικρότερο, το «Κρήτη 4» 205 ΜW, στο σύμπλεγμα νησιών Διονυσάδες το πάρκο «Κρήτη 3», 205 ΜW, ενώ στο Δήμο Αγίου Νικολάου στην περιοχή Αφορεσμένος, πίσω από την Σπιναλόγκα και την Κολοκύθα χωροθετούνται ένα πάρκο σταθερής έδρασης το «Κρήτη 2α» ισχύς 200 ΜW και ένα πλωτής έδρασης το «Κρήτη 2β»,  ισχύς 935 ΜW.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας γνωμοδότησε αρνητικά επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου ψήφισε ομόφωνα εισήγηση των μελών της ΑΜΑΚ με Απόψεις κατά της εγκατάστασης των Αιολικών. Μένει να δούμε τι θα γίνει με το ΤΕΕ/ΤΑΚ και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Παράλληλα, η ενεργειακή κρίση κλιμακώνεται , η ακρίβεια καλπάζει...Ο ΒΟΑΚ είναι …στο δρόμο…. οι χρόνοι καθυστέρησης του Κτηματολογίου παραμένουν αμείωτοι…η υποστελέχωση των υπηρεσιών χτυπάει κόκκινο… και η καθημερινότητα του μηχανικού πολύ σκληρή…

Τέλος , τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το νομοσχέδιο με τίτλο: «ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ».

Στο Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε με τίτλο « Νέο φορολογικό νομοσχέδιο Χατζηδάκηγια τους ελεύθερους επαγγελματίες  ή αλλιώς… Κατάργηση του συστήματος «εσόδων-εξόδων», αύξηση της ανεργίας και κλείσιμο των μικρών ατομικών επιχειρήσεων», αναφέρουμε μεταξύ άλλων ότι «..Θεωρούμε ότι δεν χρειάζονται άλλα παραδείγματα για να καταλάβουμε ότι οδηγούμαστε στην καταστροφή των μικρών ελευθέρων επαγγελματιών και ιδιαίτερα των μηχανικών που έχουν και ιδιαιτερότητες σχετικά με το χρόνο είσπραξης των αμοιβών από τις μελέτες που εκπονούν. Χρόνια τώρα δρομολογείται η συγκέντρωση έργων, μελετών και υπηρεσιών στις πολύ μεγάλες τεχνικές εταιρείες.».

Για το θέμα αυτό δεν θα αναφερθούμε περαιτέρω γιατί έχουμε καταθέσει εισήγηση προς το σώμα της Αντιπροσωπείας προς συζήτηση και λήψη απόφασης.

 

Σε επίπεδο Δ.Ε. η λειτουργία δυστυχώς χειροτερεύει, η έλλειψη δημοκρατίας και σεβασμού των μελών αυξάνεται διαρκώς. Αναφέρουμε ενδεικτικά:

1. Ανακοινώνονται όλες οι εκδηλώσεις χωρίς καμιά συνεννόηση με τη ΔΕ. Ενδεικτικά αναφέρουμε :

α. Ενώ αποφασίσαμε στη Δ.Ε. να γίνει συνέδριο με θέμα τη διερεύνηση για τους Υδρογονάνθρακες με κατάθεση όλων των απόψεων, η ημερίδα στην πορεία μετεξελίχτηκε σε «Υδρογονάνθρακες, πράσινη μετάβαση, υδρογόνο: Κρήτη, ενεργειακός κόμβος» χωρίς καμιά συζήτηση στη Δ.Ε. Επίσης στη Δ.Ε. δεν συζητήθηκαν ποτέ όλα τα θέματα του συνεδρίου (ομιλητές , δώρα, διαμονή, κ.α.) παρά ήρθαν στη Δ.Ε. προς έγκριση με τη μορφή Οικονομικών Αποφάσεων.

β.  Στάλθηκαν οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα Συμβούλια Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) και στα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής (ΣΑ), Ανατολικής Κρήτης , χωρίς απόφαση της Δ.Ε.

2. Δεν συζητείται στη Δ.Ε. , ούτε αποφασίζεται η εκπροσώπηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ σε εκδηλώσεις και δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση. 

3. Καμιά εκδήλωση που έχουμε προτείνει ως ΑΜΑΚ και έχει αποφασιστεί ομόφωνα στη Δ.Ε. δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι στην τακτική συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής στις 05 Σεπτεμβρίου 2023 καταθέσαμεΤοποθέτηση – Αντίδραση ΑΜΑΚγια αντιδεοντολογική συμπεριφορά του προέδρου της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ, ο οποίος στις 07 Αυγούστου 2023, έστειλε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των μελών ένα Δελτίο Τύπου από το ΤΕΕ/ΤΑΚ , με το λογότυπο του ΤΕΕ/ΤΑΚ και υπογεγραμμένο από τον ίδιο, με το οποίο ενημέρωνε για την υποψηφιότητά του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι στις 05-09-2023 παραιτήθηκε η Μαρία Ξυλούρη από μέλος της Δ.Ε. Να την ευχαριστήσουμε και ενώπιον των μελών της Αντιπροσωπείας για την πολύ ουσιαστική  - εξαιρετική συμβολή της στη λειτουργία και τη δραστηριότητα του ΤΕΕ/ΤΑΚ . Ιδιαίτερα θέλουμε να επισημάνουμε τη συμβολή της στη διαμόρφωση των θέσεων του ΤΕΕ/ΤΑΚ μετά το σεισμό στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου από τη θέση της ως επικεφαλής της επιτροπής για τους σεισμούς . Μέλος της Δ.Ε. είναι πλέον η Μαρία Βασιλάκη, που μπήκε ήδη δυναμικά . Να της ευχηθούμε καλή δύναμη!

Τα θέματα που θέσαμε στη Δ.Ε. ως ΑΜΑΚ :

«ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021: υπέρμετρη καθυστέρηση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων δανειοδότησης και απουσία ενημέρωσης».

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2844-thema-amak-sti-de-eksoikonomo-2021-ypermetri-kathysterisi-tis-diadikasias-ypovolis-aitiseon-daneiodotisis-kai-apousia-enimerosis

«Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο».

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2861-thema-amak-sti-de-plateia-eleftherias-sto-irakleio

«Θέσειςτου ΤΕΕ/ΤΑΚ στη διεπιστημονική γνωμοδοτική επιτροπή για τη διατύπωση γνώμης σχετικά με τη διαχείριση των δένδρων του αστικού ιστού της πόλης του Ηρακλείου.».

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2860-thema-amak-sti-de-theseis-tou-tee-tak-sti-diepistimoniki-gnomodotiki-epitropi-gia-ti-diatyposi-gnomis-sxetika-me-ti-diaxeirisi-ton-dendron-tou-astikoy-istoy-tis-polis-tou-irakleiou

«Προβλήματατων προγραμμάτων ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2963-thema-amak-sti-d-e-provlimata-ton-programmaton-eksoikonomo

«Λήξη της θητείας των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής (ΣΑ) και των Συμβουλίων Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Α και Β (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) στην Ανατολική Κρήτη».

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2965-thema-amak-sti-d-e-liksi-tis-thiteias-ton-symvoulion-arxitektonikis-sa-kai-ton-symvoulion-poleodomikon-thematon-kai-amfisvitiseon-a-kai-v-sy-po-th-a-stin-anatoliki-kriti

«Αίτημα για παράταση της προθεσμίας διόρθωσης των αρχικών Κτηματολογικών εγγραφών.»

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2966-thema-amak-sti-d-e-aitima-gia-paratasi-tis-prothesmias-diorthosis-ton-arxikon-ktimatologikon-eggrafon

«Στήριξη στον αγώνα των μηχανικών του δημοσίου».

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2964-thema-amak-sti-d-e-stiriksi-ston-agona-ton-mixanikon-tou-dimosiou

Παρουσίαση μελετών σε εξέλιξη στο παραλιακό μνημειακό μέτωπο του Ηρακλείου.

 

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2968-thema-amak-sti-d-e-parousiasi-meleton-se-ekseliksi-sto-paraliako-mnimeiako-metopo-tou-irakleiou

 

Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου:

Δυστυχώς η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου λειτουργεί πλημμελώς, με ευθύνη των παρατάξεων ΔΚΜ και #opentee που έχουν την διοίκηση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την  Τετάρτη  29-11-2023 συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΤΕΕ/ΤΑΚ μετά από αίτημα της Μαρίας Ρουκουνάκη όπου και κατατέθηκε εισήγηση με θέμα : «Απόψεις επί της ΣΜΠΕ – Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων.

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2969-eisigisi-amak-sti-nel-apopseis-epi-tis-smpe-ethniko-programma-anaptyksis-yperaktion-aiolikon-parkon

 

Η εισήγηση ψηφίστηκε ομόφωνα με αλλαγή στην τελευταία παράγραφο.

 

Προηγούμενη Αντιπροσωπεία

Πραγματοποιήθηκε η 12η τακτική συνεδρίαση στις 4 Απριλίου 2023.

Καταθέσαμε την τοποθέτηση μας επί των πεπραγμένων της ΔΕ.

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2829-topothetisi-amak-stin-12i-taktiki-synedriasi-tis-antiprosopeias-tee-tak-stis-4-apriliou-2023

 

Εκδώσαμε:

Ήξεραν για τη Θεσσαλία ….ξέρουν για την Κρήτη….Πόσο θα τους επιτρέπουμε ακόμα να τα αγνοούν;

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2922-dt-amak-ikseran-gia-ti-thessalia-kseroun-gia-tin-kriti-poso-tha-tous-epitrepoume-akoma-na-ta-agnooyn

Ευαγγελισμός.Βία, Καταστολή και Κρατική αυθαιρεσία!

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2935-dt-amak-evaggelismos-via-katastoli-kai-kratiki-afthairesia

Ώρα μηδένγια τα νοσοκομεία στην Κρήτη. Το Βενιζέλειο εκπέμπει σήμα κινδύνου !!

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2937-dt-amak-ora-miden-gia-ta-nosokomeia-stin-kriti-to-venizeleio-ekpempei-sima-kindynou

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τους ελεύθερους επαγγελματίες  ή αλλιώς…

Κατάργηση του συστήματος «εσόδων-εξόδων», αύξηση της ανεργίας και κλείσιμο των μικρών ατομικών επιχειρήσεων!

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2967-dt-amak-neo-forologiko-xatzidaki-i-kleisimo-ton-mikron-epixeiriseon

Η 1η του Μάη είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες  εργασίας.

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2845-protomagia-2023

17 Νοέμβρη, Πενήντα χρόνια μετά.

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2961-amak-17-noemvri-2023-peninta-xronia-meta

Ενώ έγιναν και οι παρακάτω δράσεις:

Συνέντευξη της Ειρήνης Βρέντζου,Πολιτικού Μηχανικού, εκπροσώπου της ΑΜΑΚ και μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ στην εφημερίδα ‘’ΠΑΤΡΙΣ’’ και στη δημοσιογράφο Λίλιαν Δαφερμάκη με θέμα τις πρόσφατες πλημμύρες.

Συνέντευξη της εκπροσώπου της ΑΜΑΚ στην εφημερίδα ‘’ΠΑΤΡΙΣ’’ και στη δημοσιογράφο Λίλιαν Δαφερμάκη για την Τραγική Υποστελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών.  

Συνέντευξη της εκπροσώπου της ΑΜΑΚ στο ραδιόφωνο politikaκαι στο δημοσιογράφο Νίκο Παπαδάκη για την υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών και τις επιπτώσεις στην κοινωνία.

Παρέμβαση ΑΜΑΚ στη διημερίδα με θέμα "Ζητήματα & εμπειρίες αποκατάστασης κτηρίων μετά τον σεισμό" .

Θεματική συνάντηση – συζήτηση ΑΜΑΚ με θέμα : «Ιστορική αναδρομή  παρουσίαση των χωροταξικών μελετών και δημοσιεύσεων για την Περιφέρεια Κρήτης, για τις ρυμοτομικές, πολεοδομικές αρχιτεκτονικές και κυκλοφοριακές μελέτες του Ηρακλείου εντός και εκτός τειχών συζήτηση σχόλια.».

Τέλος κάναμε και το καζάνι μας και περάσαμε υπέροχα! Ένας θεσμός που βάλετε πολύ τα τελευταία χρόνια από το κράτος.

 

Στάλθηκαν στους συναδέλφους μέσω του newsletter του ΤΕΕ/ΤΑΚ 

το Μάιο του 2023: Με την ελπίδα και όχι με το φόβο!!

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2869-keimeno-amak-sto-newsletter-tou-tee-tak-maios-2023-me-tin-elpida-kai-oxi-me-to-fovo

το Σεπτέμβριο του 2023: ΑΜΑΚ: Και ψεύδονται και ξέρουν!! Αυτή είναι η πολιτική τους!!

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2936-kai-pseydontai-kai-kseroun-afti-einai-i-politiki-tous

 

Διαβάστηκε 139 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 08:11