ΔΤ ΑΜΑΚ : Ώρα μηδέν για τα νοσοκομεία στην Κρήτη. Το Βενιζέλειο εκπέμπει σήμα κινδύνου !!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 10:05

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16 Οκτωβρίου 2023

 

Ώρα μηδέν για τα νοσοκομεία στην Κρήτη. Το Βενιζέλειο εκπέμπει σήμα κινδύνου !!

 

Εδώ και καιρό οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης εκπέμπουν σήμα κινδύνου, από τη Σητεία, την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο, μέχρι το Βενιζέλειο και το ΠΑΓΝΗ. Δυστυχώς αυτό δεν αποτελεί κάποια ιδιαιτερότητα της περιοχής, αλλά πρόκειται για το αποτέλεσμα συνεχιζόμενων πολιτικών με στόχο την υποβάθμιση του συστήματος υγείας και του δημόσιου χαρακτήρα του.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία εκπέμπουν σήμα κινδύνου με συνεχείς ανακοινώσεις , κινητοποιήσεις και καλέσματα. Δεν μένουμε  αμέτοχοι σε αυτό, ανταποκρινόμαστεπάντα με την παρουσία και τη φωνή μας, γιατί η Υγεία μας αφορά όλους!!

 

Στο πρόσφατο κάλεσμα της Ένωσης Εργαζομένων Βενιζελείου, οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

 

«Καλούμε τα μέλη του τοπικού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, το Ε.Κ.Η., όλους τους θεσμικούς φορείς,  τα υγειονομικά σωματεία, όλα τα σωματεία του Ηρακλείου, τους πολίτες του Ηρακλείου, να πυκνώσουν τις τάξεις όλων εμάς που αντιδράμε στην υποβάθμιση του Βενιζελείου.

Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου, τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και του Υπουργείου να προβούν σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω αποψίλωση ενός από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία της Ελλάδος.

Ζητάμε επαρκή στελέχωση και άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου.»,

 

και προκηρύσσουν πεντάωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 18-10-2023 από τις 10:00 πμ έως και τις 15:00 μμ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου και πορεία προς το κέντρο του Ηρακλείου με κατάληξη την πλατεία Ελευθερίας στις 12:00 μ.μ., όπου θα επιδοθεί ψήφισμα στην Περιφέρεια Κρήτης.

 

Και σε αυτό το κάλεσμα θα συμμετέχουμε ως ευσυνείδητοι μηχανικοί και πολίτες,

επειδή

·         Η υγεία μας αφορά όλους,

·         Η υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό και δικαίωμα όλων, όχι προνόμιο λίγων,

·         Η πρόσφατη πανδημία κατέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας,

 

απαιτούμε

 

·         Την παροχή κινήτρων και επαρκών προϋποθέσεων εργασίας για να σταματήσει η ροή ιατρικού και λοιπού προσωπικού προς τον ιδιωτικό τομέα, με αξιοπρεπείς αποδοχές και συνθήκες εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό.

·         Την άμεση προκήρυξη πλήρωσης μονίμων θέσεων για να καλυφθούν οι πάγιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό.

·         Την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε υποδομές, πόρους και προσωπικό έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των πολιτών.

·         Τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, για να έχουν καθολική πρόσβαση όλοι οι πολίτες.

·         Την εξ’ ολοκλήρου διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας με την κάλυψη του συνόλου των αναγκών με ιδίους πόρους και όχι με συμπράξεις δημοσίου – ιδιωτικού τομέα, γεγονός που οδηγεί στη  σταδιακή ιδιωτικοποίηση.

 

 

Η δωρεάν, καθολική και ισότιμη πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας είναι δικαίωμα όλων μας. 

Δεν θα επιτρέψουμε να καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας!!

 

Ενώνουμε τις φωνές μας και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 !

 

 

 

 

Διαβάστηκε 1214 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 10:12