Δεσμευτείτε για το λατομείο, αλλιώς δεν σας ψηφίζουμε!

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Κυριακή, 11 Μαΐου 2014 18:14

Ανατίναξε το ιστορικό σπήλαιο Ανώπολης, «βρώμισε» με βιομηχανικά απόβλητα το Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης  και άνοιξε εκατοντάδες «πληγές» στο περιβάλλον. Όμως, ενώ θα περίμενε κάποιος μια δίκαιη τιμωρία, ο άνθρωπος αυτός επιβραβεύτηκε κιόλας από την πολιτεία, δια του εκπροσώπου της, μέχρι πρότινος γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης , και νυν βουλευτή,  Γιώργου Δεικτάκη.

Περιβαλλοντικοί σύλλογοι και σωματεία της περιοχής, μετά την αποκάλυψη από το candianews.gr, (Δείτε Εδώ) ότι παρατείνεται η λειτουργία του λατομείου της Ανώπολης μέχρι το 2017 κυριολεκτικά εξαγριώθηκαν με την ασυνέπεια του τέως γενικού γραμματέα, ο οποίος είχε δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει καμία παράταση της λειτουργίας του λατομείου χωρίς τη σύμφωνη γνώμη δημάρχου και κατοίκων.

Πλέον, οι κάτοικοι καλούν όλους τους υποψήφιους να πάρουν θέση ΠΡΙΝ τις εκλογές.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που υπογράφει πλήθος συλλόγων της περιοχής:

Ζήλεψε τη δόξα του προκατόχου του κ. Αθανάσιου Καρούντζου ο  Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιος Δεικτάκης  και υπόγραψε και αυτός αιφνιδιαστικά, λίγο πριν αποχωρήσει από τη Διοίκηση την παράταση λειτουργίας του λατομείου της Ανώπολης.

O Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης είχε δεσμευτεί σε σύσκεψη, πριν από δύο χρόνια, πως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν θα εκδοθεί  καμιά άλλη απόφαση χωρίς να ενημερωθεί ο Δήμος Χερσονήσου και η τοπική κοινωνία, πως δεν θα υπογράψει καμιά νέα παράταση λειτουργίας του λατομείου της Ανώπολης.

Ακόμη δεσμεύτηκε πως η λατομική εταιρεία θα τιμωρηθεί για την ανατίναξη του ιστορικού Σπηλαίου της Ανώπολης και για τις καταστροφές που προξένησε στο Φαράγγι της Αγίας Αναστασίας, από βιομηχανικά απόβλητα.

Όμως λίγο πριν αποχωρήσει αθέτησε όλες του τις υποσχέσεις και επιβράβευσε αντί να τιμωρήσει τους ενόχους.   

Σε εκπομπή υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  ζήτησε δύο φορές να μην κρίνεται ο κ. Δεικτάκης γιατί είναι απόντας. Απόντες υπήρξαν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χερσονήσου,  οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι της  περιοχής στις συζητήσεις που διεξήγαγε ο κ. Δεικτάκης αποκλειστικά με τους εκπροσώπους της λατομικής εταιρείας.

Επικαλείται στην απόφαση της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης  τήρηση περιβαλλοντικών όρων, όταν αυτοί που τους υπογράφουν κλείνουν, για αρκετά χρόνια, τα μάτια στην ανατίναξη του σπηλαίου, ένα από τα τρία ιστορικά σπήλαια της Κρήτης.

Για το μαρτυρικό σπήλαιο της Ανώπολης, με σφαγές αμάχων μέσα στο σπήλαιο στην τελευταία επανάσταση κατά των Τούρκων κατακτητών, ο κ. Δεικτάκης υπογράφει απόφαση να συνεχίζεται η τεμαχισμός και η εμπορευματοποίηση του σαν κοινό δομικό υλικό.

Ο χορός των παρατάσεων και της ατιμωρησίας καλά κρατεί.

 Πότε επιτέλους θα σταματήσει η ομηρία της  περιοχής από την παράνομη  και καταστροφική λειτουργία της λατομικής μονάδας, που λειτουργεί ελάχιστα μέτρα από τον οικισμό της Ανώπολης; 

Επιβάλλεται η δέσμευση, πριν την επικείμενη προσφυγή στις κάλπες όλων των παρατάξεων  Δήμου και Περιφέρειας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΎ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΩΠΟΛΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΟΥΡΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

 
πηγή: candianews
 
Διαβάστηκε 2505 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Μαΐου 2014 18:25