* ΑΜΑΚ: Ποιοί τελικά ενδιαφέρονται για το ΒΟΑΚ;

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 09:12

* ΑΜΑΚ: ποιοί τελικά ενδιαφέρονται για το ΒΟΑΚ;

Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο  άτυπη ενημερωτική Κοινή Αντιπροσωπεία των δύο Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ, Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης, με θέμα το ΒΟΑΚ, το ΝΟΑΚ και τα υδραυλικά έργα στην Κρήτη.

Άραγε ποιες παρατάξεις ενδιαφέρθηκαν;

 

Οι Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικοί Κρήτης (ΑΜΑΚ) συμμετείχαμε με παρόντα δέκα (10) εκλεγμένα μέλη, τοποθετηθήκαμε αναπτύσσοντας τις απόψεις μας σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας και βέβαια κάνοντας αναφορά στα τελευταία γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον ΟΑΚ Α.Ε. (καταγγελίες για κακοδιαχείριση κ.α.) και που εμπλέκουν και το ΤΕΕ-ΤΑΚ.  http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/714-ta-erga-stin-kriti-oak-a-e-mythoi-kai-pragmatikotita

Παράλληλα προτείναμε την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο τμημάτων (ΤΕΕ-ΤΑΚ & ΤΕΕ - ΤΔΚ) με κοινές συσκέψεις Αντιπροσωπειών και Διοικουσών Επιτροπών και ως σημαντικά θέματα προτάξαμε το ασφαλιστικό και τα επαγγελματικά δικαιώματα, δύο θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και της επιβίωσης πλέον των μηχανικών.

 

Η ΔΗΣΥΜ (πρώην ΠΑΣΚ -Σ) με ανακοίνωσή της όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Φαίνεται ότι κάποια από τα στελέχη του ΟΑΚ ΑΕ  αποφάσισαν να λύσουν τις εντός  του  Οργανισμού διαφορές τους επιλέγοντας ως πεδίο αντιπαράθεσης το χώρο του ΤΕΕ….» δεν ήρθε καθόλου και μαζί τους και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση! 

 

H ΔΚΜ, συμμετείχε εκτός από τον Πρόεδρο της Αντιπροσωπείας και υπεύθυνο για τη συνεδρίαση από το ΤΕΕ- ΤΑΚ μόνο με ένα (1) μέλος της!!

Σημειώνουμε εδώ ότι η ΔΚΜ κατηγόρησε πρόσφατα με ανακοίνωσή της την ΑΜΑΚ ότι δεν ενδιαφέρεται για το ασφαλιστικό των μηχανικών - αν και είναι γνωστοί οι αγώνες που η παράταξη των Αυτόνομων Μηχανικών Ανατολικής Κρήτης (ΑΜΑΚ) έχει δώσει για το ΤΣΜΕΔΕ και είναι επίσης γνωστό πανελληνίως ότι ο πρόεδρός της ΔΚΜ υπερψήφισε τις υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών και η ΑΜΑΚ  πρότεινε για το λόγο αυτό να οδηγηθεί στο πειθαρχικό του ΤΕΕ.

 

Στη συνεδρίαση επίσης των Κοινών Αντιπροσωπειών, συμμετείχε η ΔΕΜ με το ένα εκλεγμένο μέλος της και η Πανεπιστημονική με 2 μέλη.

 

Δηλαδή από το ΤΕΕ-ΤΑΚ παρόντα ήταν μόνο 15 εκλεγμένα μέλη και έλειπε ακόμα και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.:

ΑΜΑΚ    10 μέλη

Πανεπιστημονική  2 μέλη

ΔΚΜ  2 μέλη

ΔΕΜ 1

ΔΗΣΥΜ   0 

Διαβάστηκε 2826 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 09:42