Σύμφωνα με το νέο χωροταξικό "Πύλη εισόδου υδρογονανθράκων τα παράλια του κόλπου της Μεσαράς"

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Σάββατο, 23 Μαΐου 2015 08:34

 


Τα πάνω κάτω φέρνει στη Μεσαρά το νέο χωροταξικό, καθώς ανοίγει τους ασκούς τους Αιόλου, μετατρέποντάς την ουσιαστικά σε πύλη εισόδου των υδρογονανθράκων που θα εντοπιστούν στο Λυβικό πέλαγος, ενώ σχεδιάζει τη μετατροπή του Κόκκινου Πύργου σε λιμανιού για κοντέινερ.

            Τα παραπάνω ειπώθηκαν στην πρώτη σύσκεψη φορέων του Τυμπακίου που έγινε χθες βράδυ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου και στην οποία έγινε μια πρώτη συζήτηση για το νέο χωροταξικό και τις αλλαγές που θα επιφέρει στην περιοχή.

-           Η περιοχή του Τυμπακίου αλλά και οι παραλιακοί οικισμοί στον κόλπο της Μεσαράς, σβήνουν από το χάρτη, είπε στην τοποθέτησή του ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Μανώλης Ανδρεάκης. Το λιμάνι προβλέπεται μόνο ως διαμετακομιστικό, το αεροδρόμιο δεν υπάρχει στο χάρτη, ενώ μας εξομοιώνουν με τον Αθερινόλακο.    Βέβαια το νέο χωροταξικό προβλέπει πολλά παράξενα και βέβαια κάποια από αυτά έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα.

            Συγκεκριμένα κάνει λόγο για την απαλοιφή των θερμοκηπίων και «την οργάνωση της εκµάθησης παραγωγών και των δυνατοτήτων
μεταποίησης και διάθεση των προϊόντων τους στο οικιστικό της κέντρο, τις Μοίρες».

            Δηλ. η μεγάλη παραγωγή αγροτικών προϊόντων που υπάρχει σήμερα στην περιοχή του Τυμπακίου και που μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό,  περιορίζεται σε μικρούς κήπους, τα προϊόντα των οποίων θα πωλούνται στη γύρω περιοχή!

            Ο τουρισμός πλέον από τα παράλια  μεταφέρεται πλέον «στις περιοχές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης στις νότιες πλαγιές της Ίδης και στα Αστερούσια, µε αποκατάσταση και παραδοσιακών κτιρίων ή και συνόλων και µε κατασκευή µικρών τουριστικών καταλυµάτων, πάντοτε ποιότητας, στους ορεινούς και ηµιορεινούς όγκους και στις παραλιακές ζώνες».

            Όσο δε για τις υπηρεσίες που έφυγαν από την περιοχή, αυτές θα επανέλθουν μόνο αν γίνει το Λιμάνι του νότου. Συγκεκριμένα το νέο χωροταξικό αναφέρει: «Με την λειτουργία των προβλεπόµενων νέων διοικητικών
υπηρεσιών και κοινωνικών εξυπηρετήσεων, αναµένεται να τονωθεί ο αστικός
χαρακτήρας του δίδυµου των πόλεων, ο οποίος θα υποβοηθηθεί έτι περισσότερο
όταν αρχίσει η κατασκευή της λιµενικής πύλης του Νότου στο Τυµπάκι, µε
αποτέλεσµα να αναπτυχθεί σηµαντικά τόσο ο τοµέας των υπηρεσιών, όσο και των
κατασκευών».

πηγή : e-mesara.gr
Διαβάστηκε 6042 φορές