Ιεράπετρα: Όχι στην εκποίηση ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ λέει το δημοτικό συμβούλιο

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 06:29

Στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος κατά της εκποίησης ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ στη Μεγάλη Παραλία της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννη προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016.

Αναλυτικά το ψήφισμα: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, προασπίζοντας τα δικαιώματα του Γεραπετρίτικου λαού, απαιτεί την ακύρωση οποιασδήποτε διαδικασίας πώλησης δημόσιας περιουσίας και συγκεκριμένα των ακινήτων συνολικής έκτασης 16 στρεμμάτων στην περιοχή Κουτσουναρίου Δήμου Ιεράπετρας, για τα οποία σύμφωνα με την ενημέρωση απ' το ΤΑΙΠΕΔ, επρόκειτο να γίνει ηλεκτρονική δημοπράτηση την 15η Ιουλίου.

Σε κάθε επίδοξο αγοραστή διαμηνύουμε ότι η περιοχή σύμφωνα με το Γ.Π.Σ. Ιεράπετρας υπόκειται σε καθεστώς ειδικής προστασίας (ΠΕΠ 20) και ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν μπορεί να οικοδομηθεί. Ο Δήμος Ιεράπετρας και η τοπική κοινωνία δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παρέκκλιση απ' το σημερινό ισχύον καθεστώς.

Διεκδικούμε, ολόκληρη η ζώνη, που καθορίζεται μεταξύ παλαιότερης και νεότερης γραμμής αιγιαλού, να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Ιεράπετρας, ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας» καταλήγει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.

 

Μαζεύουν υπογραφές οι κάτοικοι

Συλλογή υπογραφών ενάντια σε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση της Μεγάλης Παραλίας της Ιεράπετρας, ξεκίνησε η επιτροπή αγώνα. "Απαιτούμε όλη η ζώνη μεταξύ παλιάς και νέας γραμμής αιγιαλού, που φτάνει τα 200 στρέμματα, να περάσει στην κυριότητα του Δήμου Ιεράπετρας και να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας", αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 ξεκίνησε η ηλεκτρονική δημοπράτηση για 16 στρέμματα της Μεγάλης Παραλίας. Πρόκειται για τα πρώτα 16 στέμματα της μεγάλης αυτής της περιοχής που έχει συμπεριλάβει το ΤΑΙΠΕΔ στην προς εκποίηση δημόσια περιουσία. Σύμφωνα με τις επιταγές των Μνημονίων, της ΕΕ και των τοκογλύφων-δανειστών και τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, προς εκποίηση προσφέρεται το σύνολο σχεδόν της δημόσιας περιουσίας: τόσο οι υπηρεσίες και υποδομές που έχουν δημιουργηθεί με τον ιδρώτα και τα χρήματα του ελληνικού λαού (λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, ΔΕΗ, κλπ) όσο και οι περιοχές φυσικού κάλους, όπως η δική μας Μεγάλη Παραλία.

Θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον κάθε Γεραπετρίτη και κατοίκου της περιοχής μας να αντιταχθεί, με κάθε μέσο, σε αυτό το ξεπούλημα μιας περιοχής μεγάλης ομορφιάς που θα πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε όλοι. Δεν θα επιτρέψουμε την εκποίηση ούτε των παραλιών, των βουνών, των δασών και των νησιών μας ούτε οποιοασδήποτε άλλης δημόσιας γης και περιουσίας.

Αποτελεί καθήκον και ευθύνη της Δημοτικής αρχής, των δημοτικών παρατάξεων, όλων των φορέων και κατοίκων του δήμου μας η ακύρωσης αυτής της διαδικασίας πώλησης που, από ότι φαίνεται, είναι μόνο η αρχή για την περιοχή μας.

Η μαζική και δυναμική κινητοποίηση όλων μας -Δήμου, κοινοτήτων, φορέων και κατοίκων- αποτελεί το μόνο δρόμο για την ανατροπή, στην πράξη, της απαράδεκτης αυτής απόφασης και την αποτροπή αναλόγων ενεργειών, στο μέλλον. Φτάνει πια! Αρκετά έχει υποστεί ο δήμος μας τα τελευταία χρόνια. Δεν θα ανεχτούμε κι άλλη υποβάθμιση.
Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση, αλλά και σε κάθε επίδοξο αγοραστή, ότι η περιοχή που δημοπρατείται αποτελεί προστατευόμενη περιοχή και δεν επιτρέπεται να οικοδομηθεί, πράγμα που δήμος και κάτοικοι πρέπει να φροντίσουμε να διαφυλαχθεί.

Απαιτούμε όλη η ζώνη μεταξύ παλιάς και νέας γραμμής αιγιαλού, που φτάνει τα 200 στρέμματα, να περάσει στην κυριότητα του Δήμου Ιεράπετρας και να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Σαν Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας, ξεκινάμε τη συλλογή υπογραφών ενάντια σε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση της Μεγάλης Παραλίας και περιμένουμε την άμεση, έμπρακτη κινητοποίηση Δήμου και φορέων.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Οι δημότες και κάτοικοι της Ιεράπετρας καθώς και όσοι αντιστεκόμαστε στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, απαιτούμε την άμεση ακύρωση της ηλεκτρονικής δημοπράτησης των 16 στρεμμάτων της Μεγάλης Παραλίας Κουτσουναρίου, Ιεράπετρας που ξεκίνησε στις 15/7/2016. Απαιτούμε, επίσης, να απενταχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ η υπόλοιπη έκταση που προορίζεται για «αξιοποίηση»-ξεπούλημα σύμφωνα με τις επιταγές των Μνημονίων, της ΕΕ και των τοκογλύφων-δανειστών.

Δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο αυτή την περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, που αποτελεί επιπλέον προστατευόμενη περιοχή, και απαιτούμε η κυριότητά της, όπως και της ευρύτερης περιοχής που καθορίζεται μεταξύ της παλιότερης και της νέας γραμμής αιγιαλού, να περιέλθει στο Δήμο Ιεράπετρας και να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας".

πηγή : candianews

http://www.candianews.gr/2016/07/16/ierapetra-ochi-stin-ekpiisi-akiniton-apo-to-teped-lei-to-dimotiko-symvoulio/

http://www.candianews.gr/2016/07/19/kriti-na-min-idiotikopiithi-i-megali-paralia-mazevoun-ypografes-i-katiki/

Διαβάστηκε 2288 φορές