ΑΜΑΚ: Χτυπούν κόκκινο τα προβλήματα!

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 19:49

Χτυπούν κόκκινο τα προβλήματα!

 

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο newsletterτου ΤΕΕ/ΤΑΚ του Γ’ τετραμήνου 2022, 9 Φεβρουαρίου 2023)

 

 

Ενάμιση χρόνος έχει περάσει από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη. Στην ερώτηση ‘’ πόσες άδειες έχουν εκδοθεί’’ κανένας δεν θα απαντούσε σωστά. Η απάντηση είναι : 5 άδειες !!!!!

***********

Δεν προχωρούν οι εκταμιεύσεις του ''εξοικονομώ-αυτονομώ" ενώ το " Εξοικονομώ 2021" έχει ‘’παγώσει’’.

***********

Η υποστελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών , των Υπηρεσιών Δόμησης και γενικά του δημόσιου τομέα έχει χτυπήσει κόκκινο!! Στηρίζουν την αποχή - απεργία το ΤΕΕ και οι σύλλογοι μηχανικών, ενώ τα υπουργεία, αντί να  λύσουν τα προβλήματα, προσφεύγουν πάλι στη δικαιοσύνη.

***********

Η δυσλειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου καλά κρατεί!! Οι καθυστερήσεις (μεταγραφές συμβολαίων, Διαγράμματα Γεωμετρικών Μεταβολών, κ.α.) έχουν ξεπεράσει τον ένα χρόνο!!!

***********

Δεν θα μείνει ψηλό δέντρο στο Ηράκλειο!! Η πολιτική του Δήμου για το πράσινο δεν λέει να πρασινίσει!!!

***********

Ποιος θα πληρώσει το κόστος της «πράσινης μετάβασης;

Ως «ελέφαντα στο δωμάτιο» χαρακτηρίζει το κόστος της «πράσινης μετάβασης» δημοσίευμα του liberal.gr«Από 900 εκατ. ευρώ κατ' έτος την περίοδο 2016-2020, εκτινάσσονται στα 2,1 δισ. για το διάστημα έως το 2025 και στα 4,4 δισ. το χρόνο μεταξύ 2025-2030.Κάνοντας την αναγωγή στην δεκαετία, αθροίζονται 33 δισ. Συνυπολογίζοντας και τις μεταφορές, δηλαδή ηλεκτροκίνηση, μπαταρίες, υποδομές φόρτισης, οι επενδύσεις ξεπερνούν τα 200 δισ! Ένα ακόμη ΑΕΠ!». Σε δημοσίευμα του euro2day.gr, σχετικά με την παρουσίαση του ΕΣΕΚ, αναφέρεται: «Δεν υπήρξε καμία αναφορά για την επιβάρυνση τωνκαταναλωτών από την «πράσινη» μετάβαση της χώρας με ορίζοντα το 2030. Παρά το γεγονός ότι η πρόσφατη Έκθεση του ΟΟΣΑ προειδοποιεί με σαφήνεια ότι η μετάβαση αυτή θα επιφέρει αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Κι αυτό γιατί οι καταναλωτές είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν το «μάρμαρο» για τις αναγκαίες επενδύσεις σε δίκτυα, αποθήκευση και ΑΠΕ.

***********

Προσπάθεια απομείωσης του δημόσιου χώρου στην περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου. Με τον  εύσχημο τίτλο « Επανακαθορισμός Χερσαίας Ζώνης Λιμένος (Χ.Ζ.Λ.) Αγίου Νικολάου», προτάθηκε, από τη Δημοτική Αρχή, για ακόμα μια φορά, να δοθεί η έκταση στο «Καθολικό» ή «Μπουρούνι» σε παρακείμενη ξενοδοχειακή μονάδα. Με την μείωση της Χ.Ζ.Λ. που περιλαμβάνει στην έκταση της την πολύ δημοφιλή παραλία του Αμμουδίου, λόγω ύπαρξης ιδιωτικών συμβολαίων, θα την καθιστούσε σε μεγάλο πλάτος ιδιωτικήκαι όπου τελικά θα μετρούσαμε τον χρόνο αντίστροφα μέχρι να απαγορευτεί η πρόσβαση, όπως άλλωστε σε όλες τις παραλίες μπροστά από ξενοδοχεία της περιοχής. Όλα τα παραπάνω χωρίς κανένα σχεδιασμό για την περιοχή. Η πρόταση καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

***********

 


Το 1986, ο περιβαλλοντικός νόμος καθόρισε ότι οι «προστατευόμενοι φυσικοί σχηματισμοί, προστατευόμενα τοπία ή στοιχεία του τοπίου».» αποτελούν αντικείμενα προστασίας και διατήρησης της φύσης και του τοπίου.

Το 2023 η Κρήτη με κινητοποιήσεις πολιτών προσπαθεί να πείσει τον υπουργό «Περιβάλλοντος» ότι πρέπει να κηρύξει ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και "προστατευόμενο μνημείο της Φύσης" τον Παλίγκρεμνο, τοπόσημο του Πλακιά ένα γεωλογικό μνημείο διεθνούς σημασίας, τη μεγαλύτερη επιφάνεια ρήγματος στη χώρα μας!

 

Διαβάστηκε 541 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 20:20