Μια «δίκαιη» αξιολόγηση... ή πως ιδιωτικοποιείται το ΤΕΕ

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 16:21

Η Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους στο ΤΕΕ που με μεγάλη πλειοψηφία απέρριψαν το νόμο για την αξιολόγηση και παρέδωσαν τα έγγραφα της αξιολόγησης στο Σύλλογο.

 

Στις 31 Μαΐου έγινε παρέμβαση του Συλλόγου στη Δ.Ε. του ΤΕΕ για το θέμα της αξιολόγησης. Εκεί η πλειοψηφία της Δ.Ε. αφού διαπίστωσε ότι η αξιολόγηση είναι «άδικη» αποφάσισε να …συνεχιστεί και διατύπωσε τη θέση ότι χρειάζεται μια «δίκαιη» αξιολόγηση.

 

Τι εννοεί όμως ο η πλειοψηφία της Δ.Ε. και ο Πρόεδρος όταν αναφέρονται σε «δίκαιη» αξιολόγηση;  Ας δούμε τα γεγονότα:

 

Στις 29 Μαΐου (δύο μόλις μέρες πριν την παρέμβασή μας) υπογράφηκε σύμβαση ανάμεσα στο ΤΕΕ και στην εταιρεία «Remaco» Ανώνυμη Εταιρία Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Ανάπτυξης, για την «εκπόνηση μελέτης για τη βελτίωση της επιχειρησιακής λειτουργίας της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΤΕΕ.» …«στα αναμενόμενα οφέλη περιλαμβάνονται η μείωση της γραφειοκρατίας, η καλύτερη αξιοποίηση των πόρων (ανθρώπινων και υλικών) καθώς και η δυνατότητα αποτελεσματικής ενημέρωσης της Διοίκησης για τη λήψη κατάλληλων αποφάσεων, με γνώμονα τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τα μέλη του ΤΕΕ και την Πολιτεία.»

 

Ποια είναι η εταιρεία «Remaco»; Τι είδους συμβουλές δίνει και ποια είναι η πορεία της μέχρι τώρα;

 

Η εταιρεία «Remaco» το 1998 αναλαμβάνει να εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για την «εξυγίανση» της ΠΥΡΚΑΛ κατ εντολή της τότε κυβέρνησης. Το επιχειρησιακό σχέδιο που εκπονεί η «Remaco»  προβλέπει την μείωση των εργαζόμενων κατά 700 άτομα, κομμάτιασμα της επιχείρησης και ιδιωτικοποίηση (ξεπούλημα). Για την απόλυση μάλιστα των εργαζόμενων που θα γίνει σε διάστημα 3 ετών δεν προβλέπεται καν αποζημίωση! Τα τελευταία χρόνια βρίσκουμε την εταιρεία «Remaco» σε διάφορα έργα ΕΣΠΑ να μελετάει την συγχώνευση των φορέων Υπουργείων στο πλαίσιο υλοποίησης των μνημονίων που συνιστούσαν περιορισμό των δομών του δημοσίου, όπως αναφέρεται στις περιγραφές του έργου της. Η «Remaco» με το κύρος του δήθεν ανεξάρτητου τεκμηρίωνε τον περιορισμό των δομών του δημοσίου και βέβαια τις συνακόλουθες διαθεσιμότητες και απολύσεις που θα προέκυπταν από τις συγχωνεύσεις των δομών των υπουργείων (και πληρωνόταν αδρά για αυτό). Η πολιτεία της εταιρείας που θα αξιολογήσει τις δομές του ΤΕΕ δεν τελειώνει όμως εδώ:

 

Ο πρώην πρόεδρος της «Remaco» Γιώργος Κανδαλέπας βρίσκεται υπό έλεγχο από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση πλουτισμού του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου  και της συζύγου του, ενώ το όνομά του φιγουράρει στη λίστα Λαγκάρντ.

 

Πέρα όμως από αυτά όμως που αφορούν την ποιότητα του «αξιολογητή» που επέλεξε η πλειοψηφία της Δ.Ε. του ΤΕΕ για αναθέσει απ ευθείας την αξιολόγηση των δομών του, προκύπτουν κάποια ερωτήματα:

 

·         Γιατί δεν ζητήθηκε από την Υπηρεσία (Διευθύνσεις, Τμήματα) να εκφράσει άποψη για τις ανάγκες της αντί της «Remaco»;

 

·         Γιατί αγνοήθηκαν οι εργαζόμενοι και ο Σύλλογός τους;

 

·         Γιατί δεν ρωτήθηκαν οι μηχανικοί, η ΕΜΔΥΔΑΣ, και οι σύλλογοί των μηχανικών για τις υπηρεσίες του ΤΕΕ που χρειάζονται; 

 

Γιατί εν τέλει απαξιώθηκαν εργαζόμενοι υπηρεσία και οι μηχανικοί από την πλειοψηφία της Δ.Ε. και τον Πρόεδρο; Ποια ιδεολογική προκατάληψη οδηγεί σε τέτοιες αποφάσεις;

 

Η «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ» καλεί τις παρατάξεις του ΣΕΤΕΕ να πάρουν σαφή θέση για το ζήτημα.

 

 

 

ü  Απαιτούμε να ακυρωθεί η Σύμβαση του ΤΕΕ με την εταιρεία «Remaco».

 

ü  Ζητάμε να πάρει θέση η Δ.Ε. του ΤΕΕ και η Αντιπροσωπεία του για το σοβαρό αυτό θέμα.

 

ü  Καλούμε τους μηχανικούς τις παρατάξεις και τους συλλόγους των μηχανικών να καταδικάσουν τις μεθοδεύσεις που τους απαξιώνουν και τους περιθωριοποιούν.

 

ü  Καλούμε τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 12.30 μμ.

 

 

 

«Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ»

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 2457 φορές