Κρήτη: Μοίραζαν δημόσιο χρήμα για "δάσωση"

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 18:27

Σαν να ήταν... στραγάλια μοίραζαν επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε ανθρώπους που δεν δικαιούνταν να τις παίρνουν! Η περίπτωση του προγράμματος "δάσωσης κυριολεκτικά γεωργικών εκτάσεων" που εφαρμόστηκε και στην Κρήτη, μέχρι και την εποχή της επιβολής των μνημονίων στη χώρα, ήταν χαρακτηριστική και φαίνεται ότι εκεί δόθηκαν απίστευτα ποσά σε σχετικούς και... άσχετους, αλλά κυρίως σε ανθρώπους που είχαν τη δυνατότητα (και τον άνθρωπο...) να τα εισπράξουν. Από τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα το Candianews εμφανίζονται άνθρωποι να έχουν εισπράξει ακόμα και πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ ώστε να μετατρέψουν τις καλλιέργειές τους σε δάση! Είναι προφανές ότι το μπόλικο χρήμα που δόθηκε, μάλλον ανεξέλεγκτα και χωρίς φραγμό, θα έπρεπε να έχει μετατρέψει περιοχές του Ρεθύμνου - εκεί κυρίως αναφέρονται τα έγγραφα-  σε... απέραντες δασικές εκτάσεις!

Προφανώς το πρόγραμμα αυτό δεν ήταν το μόνο που δόθηκε με τέτοιες διαδικασίες ή μοιράστηκαν τέτοια ποσά. Ούτε ήταν το μόνο που χρησιμοποιήθηκε για να βρεθεί ή να διευκολυνθεί και η εκλογική πελατεία. Το σίγουρο είναι ότι τέτοιες διαχειρίσεις ήταν από τις αφορμές που βρήκαν  οι Γερμανοί και οι λοιποί Ευρωπαίοι ώστε να δέσουν την Ελλάδα χειροπόδαρα (θυμάστε τις κατηγορίες ότι οι Έλληνες ζουν από τις επιδοτήσεις και είναι μη παραγωγικοί;) και να πληρώνουν σήμερα εκείνοι που δεν είχαν καμιά σχέση με το φαγοπότι...

Είναι στ' αλήθεια άξιο απορίας πώς είναι δυνατό να δίνονται χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με ποιες προϋποθέσεις και με ποια διασφάλιση. Ερωτήματα που μάλλον δεν έχουν απάντηση, αφού, όπως φαίνεται από τα έγγραφα που παρουσιάζουμε, οι έλεγχοι των αρμόδιων κοινοτικών οργάνων αλλά και τοπικών υπηρεσιών έδειξαν ότι τελικά τα τεράστια ποσά έγιναν αέρας! Άλλωστε αυτό το αποδεικνύει και η ίδια η πραγματικότητα, καθώς δάση δεν υπάρχουν, τουλάχιστο που να δικαιολογούν χρηματοδοτήσεις τόσων εκατομμυρίων ευρώ!

Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτή που παρουσιάσαμε χθες με ένα Γερμανό πολίτη, μόνιμο κάτοικο μάλιστα Γερμανίας, να εισπράττει 1,5 εκατομμύριο ευρώ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), που έγινε πανελλήνιο θέμα, ή αυτές που παρουσιάζουμε σήμερα, μετά τη διαπίστωση ότι τα λεφτά δεν έγιναν... δάση, ζητήθηκε η επιστροφή των χρηματοδοτήσεων. Άγνωστο όμως αν και πόσα ποσά εισπράχτηκαν.

Παρουσιάζουμε μερικές από τις περιπτώσεις που εντοπίσαμε. Υπάρχουν δεκάδες άλλες με ανάλογα ή μικρότερα ποσά. Εδώ δημοσιοποιούμε έγγραφα από μερικές χαρακτηριστικές.

Σε ένα από τα έγγραφα παρουσιάζεται να έχει πάρει χρηματοδότηση, όχι βέβαια τόσο μεγάλου ποσού όπως στις υπόλοιπες περιπτώσεις, μια εκκλησία! Για να κάνει... δάσος έναν αγρό!

 

Δείτε κάποιες από τις περιπτώσεις, μέσω των αποφάσεων δημοσιονομικής διόρθωσης, δηλαδή των αποφάσεων για την επιστροφή των χρημάτων.

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ 3

Ο ίδιος κάτοικος με δυο αποφάσεις εισέπραξε 544.000 ευρώ. Με την πρώτη 363.000 και με τη δεύτερη 181.000 ευρώ, για να αναδασώσει καλλιέργειες. Δεν το έκανε ποτέ...

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ 4

 

 

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ 1

Ο ένας αδελφός εισέπραξε 147.000 και ο άλλος 155.000 ευρώ. Τα δάση... δεν έγιναν.

 

 

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΉ 2

 

 

 

Ακόμα και... εκκλησία σε χωριό πήρε χρηματοδότηση, έστω και πολύ μικρότερη από τις υπόλοιπες πριμοδοτήσεις, για να κάνει αναδάσωση σε καλλιέργειες.

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ 5

 

Δείτε ακόμα μερικές αποφάσεις για την επιστροφή χρημάτων που δόθηκαν για... αέρα!

δημοσιονομικά 2δημοσιονομικά 1 αντίγραφοδημοσιονομικά 6 δημοσιονομικά 5 δημοσιονομικά 4 δημοσιονομικά 3

 πηγή : candianews

Διαβάστηκε 2775 φορές