Στον αέρα το σχέδιο πόλης στις Δυτικές Συνοικίες-Τι απαντά ο Δήμος- Καθυστερήσεις λόγω ...ΟΑΚ!

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 18:38

Νέο διαγωνισμός για τις μελέτες σε Εσταυρωμένο-ΤΕΙ-Δυτικό Κέντρο ζητά το Υπουργείο-Τι καταλογίζει και τι απαντά ο Δήμος Ηρακλείου-Τι ρόλο έπαιξε η συγχώνευση ΟΑΝΑΚ-ΟΑΔΥΚ για το φράγμα Δαφνών!


 

Ανακοίνωση από το βουλευτικό γραφείο του Μανόλη Κεφαλογιάννη τινάζει στον αέρα τις ελπίδες για άμεση πρόοδο του Σχεδίου Πόλης στις Δυτικές Συνοικίες του Ηρακλείου όπου οι μελέτες βρίσκονταν υπό αναθεώρηση. Ο κ. Κεφαλογιάννης κάνει μνεία σε απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σύμφωνα με την οποία έχουν λυθεί οι συμβάσεις με τους μελετητές και χρειάζονται να επαναπροκηρυχθούν νέες μελέτες γιατί δεν έγιναν οι συμπληρωματικές μελέτες και τα έργα που έπρεπε. Την ίδια στιγμή είναι σε όλους γνωστό ότι το σχέδιο πόλης δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την οριοθέτηση του Ξηροπόταμου και τα πλημμυρικά έργα όπως το φράγμα των Δαφνών και Ασιτών που με ευθύνη του άλλοτε ΥΠΕΧΩΔΕ είχε κολλήσει για πολλά χρόνια και τώρα εξαιτίας της αλλαγής καθεστώτος του ΟΑΝΑΚ που έχει αναλάβει τη μελέτη.Η μελέτη εκπονείται από τον ΟΑΝΑΚ που όμως συγχωνεύτηκε με τον ΟΑΔΥΚ και προέκυψε ο ΟΑΚ και κανένας δεν γνωρίζει την εξέλιξη των έργων και μελετών που είχαν ανατεθεί. Επιπλέον στην καθυστέρηση των έργων συνέβαλαν και οι νέες απαιτήσεις του Υπουργείου για διερεύνηση των σεισμικών ρηγμάτων ολόκληρης της πόλης του Ηρακλείου αλλά και τον θαλλασίων."Την ευθύνη έχει κυρίως το ΥΠΕΧΩΔΕ. Εκείνο είχε αναθέσει τις μελέτες και όχι ο Δήμος Ηρακλείου. Κύριο πρόβλημα για το σχέδιο πόλης αποτελεί η εξέλιξη της μελέτης του φράγματος Δαφνών" επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Μανόλης Βασιλάκης μιλώντας στο cretalook.gr.Το φράγμα Δαφνών θα λειτουργήσει ως έργο ανάσχεσης στην πλημμυρίδα του Ξηροπόταμου.

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση από το γραφείο Κεφαλογιάννη: "Σύμφωνα με την αριθ, 59972/2013 απάντηση του Υπουργείου Περιβαλλοντος σε ερώτηση του βουλευτή Μ.Κ. Κεφαλογιαννη στη Βουλή οι πολεοδομικές μελέτες επέκτασης του σχεδίου πόλεως Εσταυρωμένου- ΤΕΙ-Δυτικού Κέντρου Ηρακλείου που ανετέθησαν το 1995 (πριν 18 χρόνια), εγκατάλήφθησαν διότι "δεν έχει υπάρξει πρόοδος στις συμπληρωματικές μελέτες και έργα που θα έπρεπε να γίνουν..." και θα πρέπει τώρα να ανατεθούν νέες μελέτες εξαρχής με μέριμνα του Δήμου Ηρακλείου".Ήδη έχει επέλθει και αυτοδίκαιη λύση της σύμβασης του παλιού μελετητή".

 

πηγή : cretalook
Διαβάστηκε 7831 φορές