Αποκαΐδια ο παλιός αλευρόμυλος του Ηρακλείου

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 17:11

Στις φλόγες τυλίχθηκε ο εγκαταλελειμμένος αλευρόμυλος εντός του παλιού πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ στην Ικάρου, κάτω ακριβώς από την πλ. Ελευθερίας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΗΣ ΔΕΠΤΑΗ

Σε συναγερμό τέθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία γύρω στις 5 το απόγευμα που ειδοποιήθηκε για τη φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις. Έξι οχήματα με 12 άνδρες και 2 υδροφόρες του δήμου έδωσαν κυριολεκτικά μάχη με τις φλόγες και το χρόνο. Οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το τριώροφο κτίριο στο εσωτερικό του και επιχειρούσαν απέξω.

Σκηνές τρόμου και πανικού εκτυλίχθηκαν στην καρδιά του Ηρακλείου, με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να τρέχουν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τους, τη στιγμή που ήδη είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση των οχημάτων υπό το φόβο η φωτιά να επεκταθεί και εκτός του παλιού εργοστασίου.

Πυκνοί καπνοί έζωσαν την περιοχή και ήταν ορατοί ακόμα και από περιοχές εκτός κέντρου. H ατμόσφαιρα ασφυκτική.

Άναυδοι όσοι βρέθηκαν στο χώρο στάθμευσης είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν τα τείχη, ενώ άρπαξαν φωτιά και τα ξερόχορτα που βρίσκονται πάνω στα τείχη, ωστόσο η εστία γρήγορα έσβησε με την έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της πυροσβεστικής.

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής αναφορικά με τα αίτια της φωτιάς.

πηγή : ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1358601&srv=127

Διαβάστηκε 2770 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 17:17