Μεγάλη μάχη φωτοβολταϊκών-ΔΕΚΟ στις ΗΠΑ

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 09:58

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ ανάμεσα στον κλάδο των φωτοβολταϊκών και στις παραδοσιακές ΔΕΚΟ που εξυπηρετούν περιοχές με έντονη διείσδυση της ηλιακής ενέργειας πλέον.

Σύμφωνα με έκθεση του Environment America Research & Policy Center, η διαμάχη μαίνεται σε πολιτείες όπως η Νεβάδα, που χαρακτηρίζεται από την υψηλότερη εγκατεστημένη ισχύ φ/β ανά κάτοικο. Πιο αναλυτικά, η NV Energy, συμφερόντων του Ουόρεν Μπάφετ, κατάφερε πέρυσι να οδηγήσει σε διακοπή το πρόγραμμα net metering, με αποτέλεσμα να περιοριστούν κατά 93% οι εγκαταστάσεις φ/β σε στέγες.

«Όσο πιο πολύ αναπτύσσονται τα φ/β, τόσο πιο έντονα προσπαθούν οι ΔΕΚΟ να τα σταματήσουν», τονίζει ο Μπρετ Φάνσω, ένας εκ των συντακτών.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα φ/β συνιστούν απειλή για τον παραδοσιακό τρόπο λειτουργίας των μεγάλων αυτών επιχειρήσεων ηλεκτρικού ρεύματος. Στην Καλιφόρνια, ο κλάδος των φ/β κατόρθωσε να αποτρέψει ανάλογη ακύρωση του προγράμματος net metering, αλλά στη Χαβάη δεν ήταν επιτυχής η προσπάθεια με αρνητικά αποτελέσματα για τις εγκαταστάσεις.

Τέλος, στην Αριζόνα, μεγάλη εταιρεία εισήγαγε νέα τέλη για τους πελάτες της που διαθέτουν φ/β ενώ άλλες δύο εταιρείες του χώρου προσπαθούν να επιβάλουν αντίστοιχες χρεώσεις.

πηγή : energypress
http://energypress.gr/news/megali-mahi-fotovoltaikon-deko-stis-ipa

Διαβάστηκε 2808 φορές