Υπέγραψαν την πώληση του «Αστέρα» για 400 εκατ. ευρώ

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 19:12

Την υπογραφή της νέας συμφωνίας για την πώληση του «Αστέρα» Βουλιαγμένης με την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP  την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ

«Η συμφωνία, όπως σημειώνεται, εξασφαλίζει την προσαρμογή του σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΠΕ28/2015) και διατηρεί το ίδιο τίμημα, ύψους 400 εκατ. ευρώ», αναφέρει το Ταμείο.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και εκπρόσωποι των επενδυτών υπέγραψαν συμφωνία παραμονής στον διαγωνισμό.

Αναμένεται η επικύρωσή της από την Εθνική Τράπεζα για να προχωρήσει η κατάθεση στο ΣτΕ του αναθεωρημένου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ).

Η επεξεργασία του από το ακυρωτικό δικαστήριο υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει τρεις μήνες και, εφόσον εγκριθεί, θα ακολουθήσει η υπογραφή της τελικής συμφωνίας.

Η ιδιωτικοποίηση είχε βαλτώσει μετά την αρνητική γνωμοδότηση του ΣτΕ στα σχέδια της προηγούμενη κυβέρνησης να «φυτέψει» 100 μεζονέτες συνολικής επιφάνειας 35.000 τετραγωνικών σε δασική έκταση, σε μικρή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο του Απόλλωνα Ζωστήρα.

πηγή : η εφημερίδα των συντακτών

 
Διαβάστηκε 2856 φορές