*ΑΜΑΚ: Ανακοίνωση συμπαράστασης στους διωκόμενους συναδέλφους

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 15:35

 

 

   Εν όψει της αυριανής (28/3/2017) δίκης κατά οκτώ συναδέλφων, μελών της Διοικούσας Επιτροπής  ή/και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ,

 η ΑΜΑΚ εκφράζει την έντονη και κατηγορηματική αντίθεσή της στην ποινική δίωξη, που ασκείται ουσιαστικά σε βάρος των μηχανικών, για την παρουσία και τις παρεμβάσεις τους κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ, κατά τις κινητοποιήσεις των μηχανικών το 2013-2014, ενάντια στις διατάξεις του ν. 3986/2011 και τις συνέπειές του στις δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές που καλούνταν να πληρώσουν.

Η συγκεκριμένη παρουσία και παρεμβάσεις των διωκόμενων συναδέλφων, θεωρούμε ότι ήταν επιβεβλημένες, σε εφαρμογή συλλογικών αποφάσεων φορέων των μηχανικών (ΤΕΕ,  ΠΟ  ΕΜΔΥΔΑΣ,  ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ κλπ), για την προβολή των θέσεων και των διεκδικήσεών τους σχετικά με το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών (που μέχρι και σήμερα οδηγεί πάρα πολλούς μηχανικούς εκτός επαγγέλματος, αλλά και σε χιλιάδες ανασφάλιστους), την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων λόγω οφειλών και την αποτροπή κατασχέσεων σε βάρος των οφειλετών μέσω του ΚΕΑΟ.

 Η στοχοποίηση και ποινική δίωξη των μηχανικών,

 που προκλήθηκε από τις καταγγελίες του τότε προέδρου του ΔΣ του ΕΤΑΑ κ. Α. Σελιανάκη  (γνωστού για τον ανορθόδοξο, παράτυπο και πραξικοπηματικό  τρόπο δράσης του σχετικά με την λειτουργία του συγκεκριμένου οργάνου), θεωρούμε ότι αποσκοπεί στην αποδυνάμωση- παρεμπόδιση- αποτροπή- ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ενεργού συμμετοχής και φυσικής παρουσίας στις διεκδικητικές κινητοποιήσεις, ενώ έρχεται και σε συνέχεια παρόμοιων ενεργειών διώξεων (που όλο και πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα) ενάντια στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.         

 

·         Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας στους διωκόμενους  συναδέλφους μηχανικούς.

·         Καταγγέλλουμε την πρακτική των διώξεων και της παρεμπόδισης- ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

·         Καλούμε όλους τους αρμόδιους να σταματήσουν την συγκεκριμένη και όλες τις παρόμοιες διώξεις.

 

·         Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ενέργειες σαν την συγκεκριμένη δίωξη, όχι μόνο δεν μας κάμπτουν, αλλά αντίθετα, ενισχύουν την αγωνιστικότητα και μαχητικότητά μας, ειδικά στις παρούσες συνθήκες της συνεχώς επιδεινούμενης επαγγελματικής και κοινωνικής θέσης των μηχανικών. 

Διαβάστηκε 3400 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 15:51