Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 237

* Υπόμνημα – Καταγγελία ΑΜΑΚ προς τη Δ.Ε.

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 16:54

 

Υπόμνημα – Καταγγελία  ΑΜΑΚ προς τη Δ.Ε. κατά την τακτική της συνεδρίαση στις 21-07-2015

 

(το υπόμνημα κατατέθηκε και στη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας στις 22-07-2015)

 

Με έκπληξη την οποία διαδέχτηκε η αγανάκτηση, διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου για την συνάντηση της Δ.Ε. του ΤΕΕ-ΤΑΚ με το Δήμαρχο Ηρακλείου, Αντιδημάρχους και Υπηρεσιακά στελέχη :

 

http://www.heraklion.gr/municipality/municipality-press-releases/antiseismikh-prostasia-17062015.html

 

Παραθέτουμε αποσπάσματα του Δ.Τ:

 

        « ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              

 

   Ηράκλειο 17-6-2015

 

 

 

  Β.ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

 ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΑΚ 

 

 Η ασφάλεια των μαθητών σε περίπτωση σεισμού είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός μετά τη συνεργασία που είχε με τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ.Γ. Χαρωνίτη, μέλη της Διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου και Αντιδημάρχους ,με στόχο την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΤΕΕ/ΤΑΚ.Δήμου και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, για την αντισεισμική θωράκιση των Σχολικών μονάδων του Δήμου…. 

 

Σε αυτή τη προσπάθεια, υπογράμμισε , θα βοηθήσει το Τεχνικό Επιμελητήριο το οποίο από το Σεπτέμβριο αρχικά στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση δηλ Δημοτικά και Νηπιαγωγεία θα ξεκινήσει ένα ενημερωτικό κύκλο ημερίδων.

 

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Γιάννης Χαρωνίτης δήλωσε ότι το Επιμελητήριο συνεργάζεται με το Δήμο και σε αυτό το θέμα με τη διοργάνωση  ασκήσεων ετοιμότητας για σεισμό ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων σε πρώτη φάση στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Επίσης, τόνισε ότι, τα σχολικά κτίρια στο Δήμο Ηρακλείου είναι ασφαλή και έχουν επάρκεια και όπου χρειάζονται οι απαραίτητες βελτιώσεις το ΤΕΕ θα βοηθήσει με την τεχνογνωσία του.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ. κ Π. Ινιωτάκης, Γ. Αναστασάκης, Μ. Καναβάκη, ο εντεταλμένος σύμβουλος αρμόδιος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Μ. Παττακός, το μέλος της Διοικούσας του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ.Κ. Χαμηλοθώρης, και η Δ/ντρια της Πολεοδομίας κ.Μ.Φραγκιαδάκη»

 

 

 

Από τη συνάντηση αυτή προκύπτουν δυο σοβαρά θέματα τα οποία και καταγγέλλουμε με το υπόμνημα αυτό:

 

  1. Η συνάντηση αυτή καθεαυτή (ενημέρωση, συμμετέχοντες, περιεχόμενο)

  2. Οι δηλώσεις του προέδρου κατά τη διάρκεια της συνάντησης όπως καταγράφονται στο δελτίο τύπου του Δήμου Ηρακλείου.

 

 

 

Για το πρώτο θέμα:

 

 

 

Η συνάντηση αυτή ουδέποτε συζητήθηκε στη Δ.Ε. ούτε και αποφασίστηκε. Επίσης ουδέποτε ενημερώθηκαν τα μέλη της ΑΜΑΚ στη Δ.Ε. με οποιοδήποτε τρόπο (με αποστολή mail, με τηλεφώνημα, κ.α.) για τη συνάντηση αυτή.

 

 

 

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό!!

 

 

 

  • Συνεδρίαση Δ.Ε. 06-05-14: Θέτουμε εκτός ημερησίας διάταξης (ε.η.δ.) το θέμα της επιστολής  του προέδρου για τα Χημικά, στη Μαρία Δαμανάκη , υπογράφοντας ως πρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΑΚ χωρίς καν να έχει συζητηθεί το θέμα στη Δ.Ε.

  • Συνεδρίαση Δ.Ε. 29-05-14 : Θέτουμε ε.η.δ. την παρέμβαση στο διαδίκτυο του προέδρου για τις παράνομες διανοίξεις δρόμων στον Κόκκινο Πύργο, επισημαίνοντας ότι το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής έπληττε το κύρος του ΤΕΕ-ΤΑΚ.

 

  • Στις 18-11-14 καταθέτουμε αίτημα για ένταξη του θέματος «Δυσλειτουργία στη Δ.Ε. του ΤΕΕ-ΤΑΚ. Διαπιστώσεις και Προτάσεις ΑΜΑΚ » http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/763-dysleitourgia-sti-d-e-tou-tee-tak-diapistoseis-kai-protaseis-amak#sthash.KSguglwv.dpuf. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την εισήγηση μας: «7. Ο πρόεδρος λειτουργεί ως όργανο (δηλ. αποφασίσει και κάνει ενέργειες ως πρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΑΚ χωρίς αποφάσεις της Δ.Ε. ενώ δεν προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας) παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας. (θυμίζουμε :

    α) παρέμβαση για τα χημικά με επιστολή προς Δαμανάκη.

    β) δηλώσεις στο διαδίκτυο για την παράνομη διάνοιξη στον Κόκκινο Πύργο, οι οποίες μάλιστα σε καμιά περίπτωση δεν συνάδουν με το κύρος προέδρου του ΤΕΕ-ΤΑΚ.

    γ) συμμετοχή και παρουσίαση από το ΤΕΕ-ΤΑΚ για τα αυθαίρετα στον εκθεσιακό χώρο στις Γούρνες, χωρίς καμιά συνεννόηση.

    δ) σύσκεψη φορέων για το ξεπούλημα της βάσης των Γουρνών.

    ε) σύσκεψη με το Δήμο Ηρακλείου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την καταγραφή των ετοιμόρροπων.

    στ) όλη η αλληλογραφία που έγινε με τον ΟΑΚ Α.Ε. (εκπροσώπηση ΤΕΕ-ΤΑΚ σε επιτροπές με παράνομη σύνθεση, καταγγελία Μαγγανά)

    ζ) συγκέντρωση και αποκλεισμός της εφορίας για τον ΕΝΦΙΑ (στάλθηκε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους συναδέλφους χωρίς καμιά απόφαση της Δ.Ε. ούτε καν μια προφορική συνεννόηση).

 

  • Συνεδρίαση Αντιπροσωπείας 19 11-14: Ενημερώνουμε το σώμα, μεταξύ άλλων και για τις παραπάνω διαπιστώσεις.

  • 09-02-15: Πραγματοποιείται προγραμματισμένη συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου και Αντιδημάρχους συναδέλφους στην οποία τίθενται θέματα από τον πρόεδρο και τα άλλα μέλη της Δ.Ε. χωρίς ποτέ να έχουν συζητηθεί. Ενημερώνουμε άμεσα μέσω της ιστοσελίδας μας: http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/884-enimerosi-amak-gia-ti-synantisi-me-to-dimo-irakleiou

  • Συνεδρίαση Δ.Ε. 03-02-15: Θέτουμε ε.η.δ. α) Τη συνάντηση της Δ.Ε. με τον υποψήφιο βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμο Σενετάκη, β) Τη συμμετοχή στην εσπερίδα στις 17-12-14 για την αυθαίρετη δόμηση, γ) την κατ’ εξακολούθηση παρουσία του μέλος της Δ.Ε. και υπαλλήλου του ΤΕΕ-ΤΑΚ Κων/νου Χαμηλοθώρη σε τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα ΄΄ τα αυθαίρετα΄΄, δ) Ανακοίνωση Δ.Ε. για την υπουργοποίηση του πρώην προέδρου του ΤΕΕ Σπίρτζη.

  • Συνεδρίαση Αντιπροσωπείας 04-02-15: Ενημερώνουμε το σώμα για τα παραπάνω.

  • Στάλθηκε συγχαρητήρια επιστολή προς τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο του ΤΕΕ εκ μέρους της Δ.Ε. χωρίς καμιά ενημέρωση .

  • Πρόσφατα "εκπροσώπησε" το ΤΕΕ-ΤΑΚ  στο ραδιόφωνο σε πρωινή εκπομπή για τα αυθαίρετα το μέλος της Δ.Ε. Κων/νος Χαμηλοθώρης μαζί με τον Βλαχάκη, τον πρόεδρο των αυθαιρετούχων!

 

 

 

Και αναρωτιόμαστε:

 

  1. Πώς θα λειτουργήσει το ΤΕΕ-ΤΑΚ με τέτοιες τακτικές μη συνεννόησης και αποκλεισμού της ΑΜΑΚ;

  2. Γιατί αποκλείεται η ΑΜΑΚ; Υπάρχει σκοπιμότητα; Ποιοι φοβούνται την παρουσία της;

  3. Πως θα σταθεί το ΤΕΕ-ΤΑΚ αρωγός στα τόσα σοβαρά προβλήματα των μηχανικών με τέτοια λειτουργία; Δεν είναι αυτός ο στόχος;

 

 

 

Για το δεύτερο  θέμα:

 

 

 

Στη συνάντηση αυτή με το Δήμο Ηρακλείου ο πρόεδρος φαίνεται, μεταξύ άλλων να δηλώνει : «Επίσης, τόνισε ότι, τα σχολικά κτίρια στο Δήμο Ηρακλείου είναι ασφαλή και έχουν επάρκεια και όπου χρειάζονται οι απαραίτητες βελτιώσεις το ΤΕΕ θα βοηθήσει με την τεχνογνωσία του.».

 

Από πού αντλεί αυτό το συμπέρασμα ο Πρόεδρος και το καταθέτει ;

 

Αντιλαμβάνεται την τεράστια ευθύνη που αναλαμβάνει απέναντι σε μια τόσο ευαίσθητη κοινότητα όπως αυτή των παιδιών;

 

Αντιλαμβάνεται το κύρος του ΤΕΕ και την ανάγκη να υπάρχει αυτό στην κοινωνία , ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η κοινωνία αλλά και η μηχανικοί;

 

 

 

                                                                                          Τα μέλη της ΑΜΑΚ στη Δ.Ε.

 

 

 

Διαβάστηκε 3071 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 17:11