Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 237

* Ενημέρωση ΑΜΑΚ για τη συνάντηση με το Δήμο Ηρακλείου.

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 21:41

Πραγματοποιήθηκε στις 09-02-15 το πρωί συνάντηση της Δ.Ε. του ΤΕΕ –ΤΑΚ με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό και τους Αντιδημάρχους συναδέλφους μηχανικούς , Αναστασάκη Γιάννη, Ινιωτάκη Πέτρο και Ρασούλη Γιάννη.

 

Η συνάντηση αυτή είχε ως βασικό θέμα τη μη απαίτηση ασφαλιστικής ενημερότητας από τους συναδέλφους μηχανικούς στις υπηρεσίες δόμησης.

Για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα αυτό είχαμε καταθέσει εγγράφως αίτημα να συζητηθεί στη Δ.Ε. από τις 22-06-2014, ενώ καταθέσαμε και γραπτή εισήγηση από τις 18-11-2014.

Το θέμα ήρθε τελικά προς συζήτηση στη Δ.Ε.  μόλις την περασμένη Τρίτη όπου και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί  συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή όπου και να ζητηθεί να μην απαιτείται ασφαλιστική ενημερότητα από τις υπηρεσίες δόμησης , εφαρμόζοντας την εξειδίκευση της νομοθεσίας με βάση το ν.4030/2011. Επικουρικά αποφασίστηκε να προσκομίσουμε το υπ’ αρ. 28176/09.12.2014 έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας το οποίο , αναλύοντας το θέμα , καταλήγει: «Για το λόγο αυτό, πιστεύουμε πως η Υπηρεσία σας[1] θα πρέπει να απέχει από την αναζήτηση προσαγωγής βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας από Μηχανικούς μετόχους του ειρημένου Ταμείου για το επιτρεπτό της θεώρησης ή έγκρισης μελετών ή διαγραμμάτων απαιτουμένων και υποβαλλομένων στο πλαίσιο της διαδικασίας έκδοσης των διοικητικών πράξεων έγκρισης δόμησης και άδειας δόμησης, περιοριζόμενη στην αναζήτηση μόνον των αποδεικτικών καταβολής εισφορών και κρατήσεων για τις υπηρεσίες Μηχανικού ή μελετητών, σύμφωνα με όσα εκτέθηκαν ήδη για το ζήτημα αυτό σε προηγούμενες σκέψεις της παρούσας».

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα.

 

Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν θέματα προγραμματικών συμβάσεων του Δήμου με το ΤΕΕ-ΤΑΚ για θέματα ετοιμόρροπων κτιρίων αλλά και για άλλα θέματα (σχέδια πόλης, παραδοσιακοί οικισμοί, λειτουργίες υπηρεσιών) τα οποία ουδέποτε έχουν έρθει για  συζήτηση στη Δ.Ε. και βέβαια δεν έχουν παρθεί αποφάσεις για το χειρισμό τους.

 

Εμείς τονίσαμε ότι επιδίωξή μας είναι να ξεκινήσει ευρύτερος διάλογος  μεταξύ του επιμελητηρίου και του Δήμου για πολλά θέματα  που μας αφορούν και θα πρέπει να εκφράζουμε άποψη και να συμμετέχουμε στη διαμόρφωσή τους.

 [1]Σ.σ. απευθύνεται στην αρμόδια ΥΔΟΜ

Διαβάστηκε 3108 φορές