Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 237

Χαλκιδική: Μήνυμα κατά της εξόρυξης χρυσού οι εκλογές

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014 06:44

Φεύγει ο Πάχτας, έρχεται ο υποψήφιος που επέλεξαν οι ίδιοι οι κάτοικοι


Ανακούφιση στην κοινωνία της Χαλκιδικής, μετά την ανακοίνωση του 100% των αποτελεσμάτων στο δήμο Αριστοτέλη, τα οποία κλείνουν από την πρώτη Κυριακή των εκλογών την πόρτα στον πρώην δήμαρχο Χρ. Πάχτα, υπερασπιστή της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή, και αναδεικνύουν νικητή τον Γιάννη Μίχο, ο οποίος εκπροσωπεί το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και εξελέγη υποψήφιος για τις εκλογές από τους κατοίκους, μετά από λαϊκή συνέλευση και ψηφοφορία.

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων ο Γιάννης Μίχος συγκεντρώνει το 51,13% έναντι του Χρήστου Πάχτα που συγκεντρώνει το 46,95%.  Η τρίτη υποψηφιότητα του Γιάννη Τρικαλιώτη συγκεντρώνει 1,92%.

Νίκη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική θεωρείται η εξέλιξη. Το νέο έγινε δεκτό με πανηγυρισμούς από τους κατοίκους της Ιερισσού, της Μεγάλης Παναγιάς και άλλων χωριών.

«Ο Δήμος Αριστοτέλη σήμερα γύρισε σελίδα. Σήμερα νίκησε η Ενότητα. Σήμερα νίκησε η Ανάπτυξη» δήλωσε ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος. «Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Σήμερα νικητές είναι όλοι οι Δημότες που πήραν την τύχη στα χέρια τους για να δώσουν στον τόπο μας το μέλλον που του αξίζει» πρόσθεσε. «Υπόσχομαι να σταθώ αντάξιος των προσδοκιών όλων των Δημοτών. Μαζί θα πορευτούμε για το καλό του τόπου μας. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Έχουμε όμως και τη διάθεση αλλά και τη δύναμη. Διότι η δύναμη μας είστε όλοι εσείς. Ατενίζουμε το μέλλον με χαμόγελο και αισιοδοξία και αυτό το βλέπω στα μάτια πολλών από εσάς», πρόσθεσε. «Για το μέλλον το δικό μας! Για το μέλλον των παιδιών μας! Για το μέλλον του ευλογημένου αυτού τόπου! Και πάλι σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!», κατέληξε στη δήλωσή του.

Ν.Μ.

πηγή : ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Διαβάστηκε 2808 φορές