Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 237

Ξέρατε ότι υπάρχει "Κοινοτικό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση";

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 19:12

Επίτροπος Αντορ:Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ενίσχυση για απολυμένους

Εχει υποβάλει μόνο ένα αίτημα σε επτά χρόνια

 

Αθήνα

 

Μία αίτηση σε επτά χρόνια για την οικονομική ενίσχυση απολυμένων από το Κοινοτικό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση έχει υποβάλει η Ελλάδα, σημειώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Απασχόληση Λάζλο Αντορ, σε γραπτή του απάντηση, προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή.

 

Σε γραπτή του απάντηση, προς σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, ο αρμόδιος Κοινοτικός Επίτροπος Λάζλο Αντορ, αναφέρει ότι, μέσα στα τελευταία επτά χρόνια, οι ελληνικές κυβερνήσεις υπέβαλαν μία αίτηση, για ενίσχυση απολυμένων στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, η οποία αφορούσε τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης από το Ταμείο, στους 642 απολυμένους του γερμανικού super market ALDI, που αποχώρησε από την Ελλάδα.

 

Στην απάντησή του ο Επίτροπος, παραπέμπει στις ετήσιες εκθέσεις του Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, από τις οποίες προκύπτουν, ότι η Ελλάδα έχει υποβάλει και χρηματοδοτήθηκε για μία περίπτωση και ενίσχυσε 642 απολυμένους, η Ισπανία αιτήσεις για 18 περιπτώσεις, για την ενίσχυση 13.396 απολυμένων, η Ιταλία για 12 περιπτώσεις και για την ενίσχυση 12.759 απολυμένων και η Γερμανία αιτήσεις για 7 περιπτώσεις, για την ενίσχυση 11.349 απολυμένων.

 

Ο Επίτροπος Αντορ διευκρινίζει ότι, το συνολικό ποσό που διατέθηκε από το ταμείο ανέρχεται στα 471,2 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση 102.411 απολυμένων στην Ευρώπη και απ' αυτά η Δανία πήρε 63,7 εκατ. ευρώ, η Ιρλανδία 63,3 εκατ. ευρώ, η Ιταλία 60,6 εκατ. ευρώ, η Ισπανία 57,1 εκατ. ευρώ και η Γερμανία περίπου 45 εκατ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα πήρε 2,9 εκατ. ευρώ...

 

Οι αιτήσεις που χρηματοδοτήθηκαν αφορούσαν 35 τομείς δραστηριότητας, όπως χονδρικό εμπόριο, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, κατασκευαστικός τομέας, οδικές μεταφορές, ναυπήγηση πλοίων, ξυλουργικά προϊόντα, ακόμα και λιανικό εμπόριο.

 

 

Πηγή: tovima.gr

πηγή: Έλληνες φορολογούμενοι

Διαβάστηκε 2748 φορές