ΑΡΑΓΕΣ: Νέο Φορολογικό – Το ΤΕΕ παρακολουθεί διακριτικά το υπό εξέλιξη έγκλημα εις βάρος των μελών του

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023 09:36

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση του νομοσχεδίου «Χατζηδάκη» και κατατέθηκε πλέον ως πρόταση νόμου στην ελληνική βουλή. Παρά τις χιλιάδες αντιπροτάσεις και σχολιασμούς  των συλλογικών φορέων που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, ο κύριος Χατζηδάκης εμμένει στις ρυθμίσεις που υπερδιπλασιάζουν τους φόρους αποκλειστικά στους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες καθιστώντας την επιβίωση τους ανέφικτή.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως αυτή τη κυβέρνηση και οι εντεταλμένοι της υπουργοί αδιαφορούν για το δημόσιο διάλογο, τη διαβούλευση και τις τεκμηριωμένες απόψεις των συλλογικών φορέων της κοινωνίας. Ο κύριος Χατζηδάκης πέταξε στον κάλαθο των αχρηστών όλα τα πραγματικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους φορείς σχετικά ε τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα των μικρών ελεύθερων επαγγελματιών και επαναλαμβάνει μονότονα την ατυχή σύγκριση δυο διαφορετικών κοινωνικών κατηγοριών (μισθωτών- ατομικών εταιριών)  γιατί έτσι μόνο μπορούν να επικοινωνηθούν οι θεωρίες του περί φοροφυγάδων μικρών και συνεπών φορολογικών μεγάλων!

Σε αυτήν την εξοργιστική επίθεση που επιβάλει νέα οριζόντια χαράτσια σε όλους τους μικρούς είναι παντελής η απουσία των φορέων των μηχανικών, με εξαίρεση κάποιους λίγους συλλόγους και σωματεία στα οποία έχουμε παρέμβαση και αναλάβαμε πρωτοβουλίες.

Το ΤΕΕ αρκέστηκε με μια μικρή ανακοίνωση που καλούσε στις 22/11 στις κινητοποιήσεις. Δεν μπήκε καν στον κόπο να γράψει που και τι ώρα είναι αυτές και φυσικά δεν οργάνωσε καμία παρουσία με οργανωμένο τρόπο. Δεν επικοινώνησε με τα μέλη του και δεν εξήγησε την κρισιμότητα της κατάστασης και τι φέρνει στην πράξη αυτό το φορολογικό έκτρωμα για τον κλάδο!

Η απροθυμία του ΤΕΕ να ενημερώσει και κινητοποιήσει τον κλάδο έχει όνομα. Υπεύθυνη είναι η πλειοψηφούσα παράταξη ΔΚΜ και ο πρόεδρος Στασινός που παρακολουθούν άπραγοι το προδιαγεγραμμένο έγκλημα και εξόντωση των μικρών αυτοαπασχολούμενων μηχανικών.

Τη στιγμή που άλλοι κλάδοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις το ΤΕΕ είναι ο μόνος απών!

Καλούμε την ύστατη στιγμή το ΤΕΕ να συμβάλει στον αγώνα για την αποτροπή του αφανισμού μεγάλης μερίδας των συναδέλφων και τη βίαιη εξώθηση τους σε μισθωτή εργασία με δυσμενείς ορούς. Να υπερασπιστεί τις δουλείες των μελών του και την οικονομική διέξοδο που βρίσκουν χιλιάδες μηχανικών στα μικρά τεχνικά τους γραφεία ως αυτοαπασχολούμενοι.

Αυτό καλούμε να το κάνει στην πράξη, όχι μόνο μόνο στα λόγια!

  • Να ενημερώσει όλα τα μέλη του για της άμεσες επιπτώσεις του νέου φορολογικού με παραδείγματα και ποσό «βιώσιμο» είναι για τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους.
  • Να ενημερώσει την πολιτεία και την κοινωνία για την κοινωνική συνεισφορά, την αξία και το ρόλο των μικρών τεχνικών γραφείων στην Ελλάδα, ειδικά στην περιφέρεια και τις επιπτώσεις από την ενδεχόμενη εξαφάνισή τους.
  • Να δράσει ενωτικά και μαχητικά σε συντονισμό με τους κινητοποιούμενους κλάδους και ειδικά τους δικηγόρους που βρίσκονται σε συνεχιζόμενες αποχές.
  • Να κηρύξει αποχή και να κλείσει τα συστήματα που διαχειρίζεται ως ύστατο μέτρο πίεσης μπροστά στην σχεδιαζόμενη εξόντωση μεγάλης μερίδας των μελών του.

———————————————————–

Πλήρες κείμενο του ΑΡΑΓΕΣ: https://tinyurl.com/mrf84xe8

Απόφαση του ΣΑΘ με παραδείγματα φορολόγησης: https://tinyurl.com/2hdru5ye

 

Πηγή: https://www.arages.gr/uncategorized/neo-forologiko-to-tee-parakoloythei-diakritika-to-ypo-exelixi-egklima-eis-varos-ton-melon-toy/

Διαβάστηκε 158 φορές