Ανακοίνωση δημοσιοποίησης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του σχεδίου του εθνικού προγράμματος ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων (ΕΠΑΥΑΠ)

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 08:07

Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων A.E. (ΕΔΕΥΕΠ Α.E.), που εδρεύει στην οδό Δημητρίου Μάργαρη 18, 115 25, Αθήνα, τηλ: 2106797800, ως Αρχή Σχεδιασμού του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΕΠΑΥΑΠ), σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 4.2 του άρθρου 7 της ΚΥΑ με α.π. ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΥΠΕ/οικ.107017/28.8.2006 (Β’ 1225), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει:

Α. Ανακοινώνει ότι οι απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ως άνω σχεδίου, προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό, είναι διαθέσιμα μέσω διαδικτύου, στην κατωτέρω διαδικτυακή διεύθυνση, καθώς και σε έγχαρτη μορφή, εφόσον ζητηθούν, από την Αρχή Σχεδιασμού ή τα οικεία Περιφερειακά Συμβούλια.

Β. Προσκαλεί το ενδιαφερόμενο κοινό να διατυπώσει τις απόψεις του, επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ως άνω σχεδίου, προς τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙ.Π.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ), μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης αυτής.

Στρατηγική Mελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.)

15.1 Είδη ορνιθοπανίδας Ελλάδα (offshore)

15.2 Χάρτες δυνητικής παρουσίας θαλασσοπουλιών ανά εν δυνάμει ΠΟΑΥΑΠ

15.3 Χάρτες δυνητικής παρουσίας θαλάσσιων θηλαστικών ανά εν δυνάμει ΠΟΑΥΑΠ

Σχέδιο Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΕΠΑ-ΥΑΠ)

 

Πηγή: https://herema.gr/el/announcement-seia-ndp-owf/

Διαβάστηκε 239 φορές