ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Αθώωση των επτά Μηχανικών για τις κινητοποιήσεις στο ΕΤΑΑ

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 11:43

Σε συνέχεια της υπ. Αριθμ. 7631/7-1-19 Ανακοίνωσης μας σχετικά με την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί εις βάρος μελών της Αντιπροσωπείας και της Διοικούσας του ΤΕΕ που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις στο ΕΤΑΑ το διάστημα 2013-2014, ενάντια στην επονείδιστη μνημονιακή πολιτική εις βάρος των μηχανικών, ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 14-1-2019 κατά την εκδίκαση της υπόθεσης από το 3ο Μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών και οι επτά κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για όλες τις κατηγορίες . 

 

Μεταξύ των κατηγορουμένων ο νυν Προέδρος της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ Δ. Πετρόπουλος, ο πρώην Προέδρος Αθ. Μπούμης, η συνάδελφος Π. Πέρκα επί πολλά έτη μέλος ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΜ καθώς και άλλα μέλη της Διοικούσας και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (Αν. Πρωτονοτάριος, Γ. Πάνου, Αν. Μαούνης, Σπ. Κοντομάρης) οι οποίοι στοχοποιήθηκαν με ανυπόστατες κατηγορίες διότι δια της παρουσίας τους στο ΕΤΑΑ εφάρμοζαν συλλογικές αποφάσεις συνδικαλιστικών φορέων (του ίδιου του ΤΕΕ, της ΕΜΔΥΔΑΣ, του ΣΑΔΑΣ κα) την περίοδο 2013-2014. Η εκδικητική και επιλεκτική δίωξη αυτή -με πολιτικά και συνδικαλιστικά κίνητρα- ουσιαστικά στρεφόταν ενάντια στο δίκαιο αγώνα των μηχανικών για υπεράσπιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων κόντρα στις ανεκδιήγητες, παράνομες και καταχρηστικές επιλογές διοίκησης του ΕΤΑΑ και του τότε Προέδρου του (κ. Σελλιανάκη πρώην Διοικητή του ΕΤΑΑ, του μόνου από τους μάρτυρες κατηγορίας που επέμενε στη στοχοποίηση και την καταδίκη). Είναι στα γνωστά πλαίσια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, ώστε να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει. 

 

Ευχαριστούμε τους δεκάδες συναδέλφους από την ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, το ΤΕΕ και την Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους με την παρουσία τους στη δίκη, τους δικηγόρους μας, τους εργαζόμενους του ΕΤΑΑ, τα μέλη της διοίκησης του που ως μάρτυρες συνέβαλαν στην αποκάλυψη των στοχεύσεων της δίωξης και στην αθώωση των κατηγορουμένων καθώς και τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ για την παρουσία τους. 

 

Ο αγώνας για κατάργηση των αυξήσεων των εισφορών του 3986/2011 αλλά και ενάντια σε όλους τους αντιασφαλιστικούς Νόμους (Ν.4387/16) συνεχίζεται γιατί παραμένει ανεκπλήρωτος. Οι κοινωνικοί αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι δίκαιοι και δεν ποινικοποιούνται.

 

Πηγή: syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.com

Διαβάστηκε 1030 φορές