Α/ΤΕΕ «Κάντο όπως το μνημόνιο»

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 13:55

Α/ΤΕΕ «Κάντο όπως το μνημόνιο»

«Κάντο όπως το μνημόνιο»

 

Αν θες αποφάσεις «ναι σε όλα» με κατεπείγουσες διαδικασίες – έλα στην Βουλή

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 03/02/2018 ΣΤΙΣ 09:30 πμ

 

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες από τη πρωτοφανή μεθόδευση του Προεδρείου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (Α/ΤΕΕ) με βασικό παράγοντα αυτής της μεθόδευσης την Πρόεδρο της Α/ΤΕΕ Α. Μωροπούλου, να θέσει θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση στις 02 και 03/12/2017, μειωμένης μάλιστα απαρτίας, τις προτάσεις του προεδρείου για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του ΤΕΕ.

 

Μετά από την παρέμβαση μελών της Α/ΤΕΕ και την έντονη διαμαρτυρία από συναδέλφους μηχανικούς που βρέθηκαν στη συνεδρίαση στις 02/12/2017 το συγκεκριμένο θέμα αποσύρθηκε τελικά από την ημερήσια διάταξη.

 

Ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς να γίνει αντιληπτό από την πλευρά του Προεδρείου της Α/ΤΕΕ πως για ένα τόσο κεφαλαιώδες ζήτημα για την ίδια την ύπαρξη και τη φυσιογνωμία του επιμελητηρίου θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν δημόσιες, ανοιχτές διαδικασίες στις οποίες να συμμετέχουν όλοι οι φορείς των μηχανικών (επιστημονικοί σύλλογοι, σωματεία κ.α.) η εξέλιξη ήταν ακριβώς η αντίθετη. Χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή πρωτοβουλία συζήτησης και διαλόγου (λογικό και λόγω των εορτών) η Πρόεδρος της Α/ΤΕΕ Α.Μωροπούλου συνεκάλεσε νέα συνεδρίασης το ΣΚ 03 και 04/02/2018 με μοναδικό θέμα «Τροποποίηση Θεσμικού Πλαισίου Τ.Ε.Ε» με τόπο διεξαγωγής την αίθουσα της γερουσίας της Βουλής, με προφανή στόχο την αστυνόμευση της λειτουργίας της αντιπροσωπείας.

 

Πρόκειται για μια ενέργεια άκρως αντιδημοκρατική και πρωτοφανή για τα δεδομένα τόσο του επιστημονικού κόσμου όσο και του συνδικαλιστικού κινήματος. Με την συνέργεια του Προέδρου της Βουλής και προφανώς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταστρατηγείται ο δημόσιος και ανοιχτός χαρακτήρας των συνεδριάσεων της Α/ΤΕΕ, όπου σύμφωνα με το Ν1486/1984, άρθρο 3, παρ. 1γ και 2, δικαίωμα να παρευρίσκονται έχουν όλα τα τακτικά και ομότιμα μέλη του ΤΕΕ.

 

Είναι τέτοια η σπουδή τους που δεν λαμβάνουν υπόψη ακόμα και τον κανονισμό λειτουργίας που προβλέπει ότι στις συνεδριάσεις «δικαίωμα να παρευρίσκονται έχουν όλα τα τακτικά και ομότιμα μέλη του ΤΕΕ».

 

Τα δήθεν επιχειρήματα της προέδρου περί της ιδιαίτερης προβολής που θα τύχουν οι θέσεις του ΤΕΕ μέσω αυτής της συνεδρίασης θα ίσχυαν και με άλλα 20 θέματα συζήτησης – αυτό που επελέγη όμως ήταν το «Θεσμικό Πλαίσιο».

 

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Α/ΤΕΕ (είχε 6 μήνες να γίνει) αποφασίστηκε ότι δεν έχει γίνει επαρκής συζήτηση. Τώρα ξαφνικά έχει γίνει διάλογος χρόνων. Τη στιγμή που συμβαίνουν τεράστιες αλλαγές που αφορούν το επάγγελμα (Ν.4387/16 για το ασφαλιστικό και αναδρομικές αυξήσεις, Νόμος για το Δομημένο Περιβάλλον, Μητρώα και επαγγελματικά δικαιώματα, “Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής“ κοκ) η Α/ΤΕΕ προτάσσει αποκλειστικά το «Θεσμικό Πλαίσιο».

 

Το περιεχόμενο των προτάσεων που έχουν υπάρξει μαζί με τα λόγια όσων μιλάνε για «αναβάθμιση των μηχανικών» προσβάλουν κατάφωρα την νοημοσύνη των χιλιάδων συναδέλφων που δεν μπορούν να πληρώσουν τα βασικά έξοδα τους.

 

Η μεθόδευση και η βιασύνη αυτή από την Πρόεδρο της Α/ΤΕΕ φανερώνει και το πραγματικό στόχο όσων επιθυμούν να υλοποιήσουν όλες τις αντιδραστικές αλλαγές του Θεσμικού Πλαισίου του ΤΕΕ. Η επαγγελματική και δημοκρατική περιθωριοποίηση της πλειοψηφίας των συναδέλφων αλλά και όσων σκοπεύουν να εντάξουν στο ΤΕΕ (Τεχνολόγοι, νέες ειδικότητες κα.) θέλει ένα κάποιο πλαίσιο και προφανώς το θέλει άμεσα.

 

Στην κατεύθυνση αυτή συνασπίζονται όλες οι καθεστωτικές παρατάξεις του ΤΕΕ (ΔΚΜ, ΔΗΣΥΜ, ΔΗΠΑΜ) και οι δορυφόροι αυτών καθώς και προσωπικά ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός. Χαρακτηριστική ήταν η τελευταία συνεδρίαση της ΔΕ/ΤΕΕ στις 25/01/2018 στην οποία αποδέχθηκαν πλήρως την εισήγηση της Α. Μωροπούλου για τη διεξαγωγή της Α/ΤΕΕ σε ελεγχόμενο περιβάλλον με σκοπό να παρθούν άμεσα οι αποφάσεις που τους βολεύουν.

 

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται φυσικά και η σημερινή κυβέρνηση με αιχμή του δόρατος τον σημερινό υπουργό και πρώην Πρόεδρο ΤΕΕ Χ. Σπίρτζη, ο οποίος δεν αποκλείουμε να είναι ήδη έτοιμος να φέρει ανά πάσα στιγμή προς ψήφιση στη Βουλή σχέδιο με τις τροποποιήσεις του Θεσμικού Πλαισίου.

 

Η απάντηση στις παραπάνω αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις θα πρέπει να δοθεί από τους συναδέλφους μηχανικούς οι οποίοι είναι απέναντι σε όσους επιθυμούν να αστυνομεύσουν τις διαδικασίες και τα όργανα λειτουργίας του ΤΕΕ και με τις αποφάσεις τους να μετατρέψουν το επιμελητήριο των μηχανικών σε ένα κλειστό κλαμπ για λίγους και εκλεκτούς.

Να ματαιώσουμε το πραξικόπημα για την υφαρπαγή του ΤΕΕ

από την ελίτ του 10% των μηχανικών

 

Όλες και όλοι το Σάββατο 03/02/2018 στις 9:30 πμ έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα για μια δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια Μωροπούλου-Στασινού-Σπίρτζη και των συνοδοιπόρων τους. Οι Αντιπροσωπείες του ΤΕΕ, είναι και θα παραμείνουν ανοιχτές.

 

 

Πηγή: syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr

Διαβάστηκε 1482 φορές