Μέχρι τον...Αχεντριά οι απαλλοτριώσεις για το νέο αεροδρόμιο!

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 09:54

Το υπουργείο αποφασίζει για επείγουσες απαλλοτριώσεις ώστε να πέσουν τα...εμπόδια από το νότο του αεροδρομίου

Μέχρι τον…Αχεντριά θα φτάσουν οι απαλλοτριώσεις των…ορεινών όγκων που πρέπει να “πέσουν” για να προχωρήσει η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι ! 

Ενόψει της δημοπράτησης το Σεπτέμβριο το υπουργείο Υποδομών επιχειρεί να είναι καθόλα έτοιμο για να δώσει τους πλήσεις φακέλους στους υποψήφιους αναδόχους.

Με την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων στην περιοχή γύρω από το σημερινό αεροδρόμιο- To cretalive έχει παρουσιάσει όλα τα ΦΕΚ για τα χιλιάδες στρέμματα που απαλλοτριώνονται- και  γύρω από τους οικισμούς του Καστελίου τώρα τα κτηματολογικά φτάνουν μέχρι το δημοτικό διαμέρισμα…Αχεντριά!
Υπολογίζεται ότι μπορεί η απαλλοτρίωση να φτάσει τα 20.000 στρέμματα με τα μισά από αυτά σήμερα να είναι καλλιεργήσιμη γη. Ωστόσο, υπάρχουν και τα…εμπόδια που πρέπει να πέσουν για να καταστήσουν ασφαλές το νέο αεροδρόμιο.

Πρόκειται στην ουσία για ορεινούς όγκους και εμπόδια που βρίσκονται πολύ μακριά από το αεροδρόμιο Καστελλίου, αλλά επειδή οι προσγειώσεις προγραμματίζονται να γίνονται από το νότο- από το Λιβυκό Πέλαγος θα κατεβάινουν και θα στρίβουν τα αεροσκάφη σύμφωνα με τον σχεδιασμό- πρέπει να αρθούν όλα τα εμπόδια ακόμη και αν σήμερα φαντάζουν πολύ μακριά από το αεροδρόμιο και το διάδρομο που θα κατασκευαστεί.
Χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ.Δέδες υπέγραψε την πρώτη από μια σειρά απαλλοτριώσεων που αφορούν αυτά τα εμπόδια.

Αυτή η απαλλοτριωση αφορά 40 περίπου στρέμματα πολυ έχει κόστος πάνω από 100.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει:
«Κηρύσσουμε, ως κατεπείγουσα, την αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων, συνολικού εμβαδού 39.414,75 τ.μ., που απαιτούνται για την κατασκευή του Νέου Αεροδρομίου Καστελίου Κρήτης και των οδικών συνδέσεων αυτού με ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ και συγκεκριμένα στην περιοχή άρσης νότιων εμποδίων του αεροδρομίου με κωδικό τμήματ
ος 28 (Σ2), στο Δ.Δ. Αχεντριά. Η έκταση που απαλλοτριώνεται, εικονίζεται με κλίμακα 1:2000 και περιμετρικά στοιχεία (1-2-3-4-........-111-112-113-1) στο διάγραμμα οριζοντιογραφίας (επί ορθοφωτοχαρτη) το οποίο συντάχθηκε από τη «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.», ελέγχθηκε από την Ε.Υ.Δ.Ε./ Κ.Ε.Σ.Π. Π.Ε.και Β.Ε. και θεωρήθηκε στις 13-01-2016 από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Απαλλοτριώσεων, Τοπογραφήσεων και Γεωπληροφορικής του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Η απαλλοτρίωση κηρύσσεται υπέρ του Δημοσίου και με δαπάνες αυτού. Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη, ανέρχεται στο ποσό των 116.119,50 ευρώκαι θα βαρύνει τιςπιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Υποδομών »

πηγή : cretalive
http://www.cretalive.gr/crete/mechri-ton-achentria-oi-apallotrioseis-gia-to-neo-aerodromio

Διαβάστηκε 2324 φορές