Εισήγηση ΑΜΑΚ στη Δ.Ε. : Χρήση Κτιρίου ΤΕΕ/ΤΑΚ από τα παιδιά των μηχανικών

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 11:05

Συνεδρίαση της Δ.Ε. του Τμήματος την  Πέμπτη 05-09-2024 και ώρα 19.00 μ.μ.

Θέμα: «Χρήση Κτιρίου ΤΕΕ-ΤΑΚ από τα παιδιά των μηχανικών».

Εισηγητής: Ανδρέας Σωμαράς Μ.Π.Δ. & Π.Μ. μέλος Δ.Ε.

 

Πάγια προσπάθεια της παράταξης ΑΜΑΚ, είναι ένα ΤΕΕ για τους μηχανικούς, με βέλτιστη χρήση υποδομών και συστημάτων για διευκόλυνση των μηχανικών, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, καταθέτουμε αίτημα για χρήση των εγκαταστάσεων του ΤΕΕ-ΤΑΚ.

Συγκεκριμένα προτείνεται η χρήση του κτιρίου για δραστηριότητες για τα παιδιά των μηχανικών και των υπαλλήλων του ΤΕΕ-ΤΑΚ.

Το κτίριο του ΤΕΕ-ΤΑΚ είναι ένα κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου και έχει αίθουσες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα απογεύματα, χωρίς να δημιουργούν όχληση στην πρωινή λειτουργία του τμήματος. Ενδεικτικά προτείνονται η διδασκαλία ζωγραφικής σε τμήματα τριών έως τεσσάρων ατόμων και η διδασκαλία μουσικής είτε ατομικά είτε σε μικρά τμήματα.

Οι ανωτέρω δράσεις θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στην αίθουσα της Δ.Ε. Μπορεί επίσης να εξεταστεί και η χρήση της αίθουσας της αντιπροσωπείας για θεατρικό παιχνίδι ή/και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και προβολές (κάποιες φορές), αφού υπάρχουν τα οπτικοακουστικά μέσα.

Έχει ήδη γίνει επικοινωνία με τα μέλη της Αντιπροσωπείας, Βασιλειάδη Βασίλη (Αρχιτέκτων,), Βασιλάκη Μαρία (Μηχανολόγο, Μέλος ΔΕ Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας Ηρακλείου) και τα μέλη ΤΕΕ-ΤΑΚ, Τζωρτζακάκη Κωστή (Αρχιτέκτων) και Βασιλειάδη Χρήστο (Μηχανολόγο, Μουσικό), που είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν και να συμμετέχουν σε ομάδα που θα υλοποιήσει την προσπάθεια αυτή.

Σε οικονομοτεχνικό επίπεδο το κόστος είναι εύλογο και συνάδει με τη λειτουργία του ΤΕΕ-ΤΑΚ και θα έχει σίγουρα, θετικό αντίκτυπο στους συναδέλφους, αφού θα υπάρξει ένας ακόμα λόγος να βρίσκονται κοντά στο ΤΕΕ.

Σε συνέχεια των δράσεων αυτών, θα μπορούσε να υπάρξει και συνέργεια και με την ομάδα καλαθοσφαίρισης, με δράσεις όπως, <<γονείς και παιδιά του ΤΕΕ μαζί στο γήπεδο>> σε κάποια από τις προπονήσεις της ομάδας.

Πρώτη κίνηση είναι να σταλεί ένα mail στα μέλη μας, στο οποίο να δηλώνουν ηλικίες των παιδιών τους και εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα μαθήματα που θα αποφασίσουμε ότι μπορούμε και θέλουμε σαν τμήμα να υλοποιήσουμε.

Στα πρότυπα της δημιουργίας δραστηριοτήτων για παιδιά στο Ηράκλειο καλό θα ήταν να γίνει προσπάθεια και για τα παιδιά των μηχανικών στο Λασίθι. Υπάρχει έλλειψη μόνιμης αίθουσας χρήσης, από το ΤΕΕ-ΤΑΚ, πράγμα που πρέπει διευθετηθεί γενικότερα και με αφορμή το σκοπό αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να δρομολογηθούν καταστάσεις.

 

Διαβάστηκε 30 φορές