Ενημέρωση για τη συγκρότηση των οργάνων του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 15:41

Ενημέρωση για τη συγκρότηση των οργάνων της Αντιπροσωπείας και της Δ.Ε. τουΤΕΕ/ΤΑΚ

 

 

Στις εκλογές ΤΕΕ της 19.6.2024 για την Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα όπως φαίνονται στον πίνακα.

 

Με βάση τα αποτελέσματα και το σύστημα της απλής αναλογικής δεν προέκυψε αυτοδυναμία κάποιας παράταξης.

 

Η ΔΚΜ ως πρώτη παράταξη μας κάλεσε (όλες τις παρατάξεις) σε μια πρώτη συζήτηση για τη συγκρότηση των οργάνων του τμήματος, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσε μια πρόταση που θεώρησε «αναλογική». Συγκεκριμένα πρότεινε να εκλεγεί ο Πρόεδρος στη Διοικούσα Επιτροπή, ο Πρόεδρος στην Αντιπροσωπεία, ο Πρόεδρος στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου και ο Πρόεδρος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο από τη ΔΚΜ και οι άλλες παρατάξεις να συμμετέχουν στις υπόλοιπες θέσεις Αντιπροέδρου και Γραμματέα. Πρότεινε επίσης να εκλεγούν στις Μόνιμες Επιτροπές του τμήματος επιμελητές από τις άλλες παρατάξεις. Η πρόταση αυτή θα συνοδευόταν με ένα πολιτικό πλαίσιο που θα έπρεπε να συμφωνηθεί με όλες τις παρατάξεις. Η παράταξη της Πανεπιστημονικής διαχώρισε τη θέση της και είπε ότι δεν θα συμμετέχει στη διοίκηση αλλά θα κάνει αντιπολίτευση.

Η παράταξή μας, οι Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης (ΑΜΑΚ) τοποθετήθηκε σε σχέση με την πρόταση αυτή ότι δεν τη θεωρούμε  «αναλογική» με δεδομένο ότι θα έπρεπε να συμφωνήσουμε όλες οι παρατάξεις σε ένα κοινό πολιτικό πλαίσιο κάτι που δεν είναι εφικτό. Μία πραγματικά αναλογική πρόταση για την ανάγκη συγκρότησης των οργάνων, εξαιτίας των πολιτικών μας διαφορών, θα μπορούσε να προχωρήσει μόνο χωρίς πλαίσιο, όπου η κάθε παράταξη θα συμμετείχε με διακριτό ρόλο  στα όργανα και με τη δύναμη που οι συνάδελφοι της έδωσαν στις εκλογές.

 

Στη συνέχεια, σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας της παράταξής μας (ΑΜΑΚ) προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε τις προθέσεις της παράταξης #openteeγια συνεργασία για τη συγκρότηση των οργάνων του τμήματος. Στη διμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προτείναμε μια έντιμη και ουσιαστική συνεργασία των δύο παρατάξεων επί ίσοις όροις. Δυστυχώς δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση από το #opentee, ούτε καν δεύτερη επαφή, αν και εμείς επιδιώξαμε την επικοινωνία με τους εκπροσώπους του. Περιμέναμε μέχρι και την Παρασκευή 14/6 (σχεδόν 1 μήνα μετά τις εκλογές της 19ης Μαΐου), μέρα που μας είχαν ενημερώσει ότι θα μας απαντούσαν σχετικά με τις απόψεις της παράταξής τους για την πρότασή μας. Μετά από δική μας επικοινωνία ενημερωθήκαμε ότι δεν είχαν αποφασίσει τίποτα ακόμη.  Παράλληλα ,το #openteeείχε προχωρήσει σε αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις με τη ΔΚΜ για συνεργασία και για συγκεκριμένες θέσεις στα όργανα του τμήματος και ήταν πια, παραπάνω από εμφανής η πρόθεση τους για συνεργασία μόνο με την ΔΚΜ. Με τα δεδομένα αυτά και αφού η πρότασή μας δεν βρήκε ανταπόκριση αποφασίσαμε να αποσύρουμε την πρότασή μας ώστε να μην χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε στα πλαίσια διαπραγμάτευσης τρίτων.

 

Στο ενδιάμεσο διάστημα υπήρξε πρόταση προς την παράταξή μας από τη ΔΚΜ διμερούς συνεργασίας με συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο και αναλογικό μοίρασμα της θητείας του προέδρου της Δ.Ε., πρόταση όμως που δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την παράταξή μας λόγω των ιδεολογικών διαφορών που υπάρχουν.

 

Συνοψίζοντας ξεκαθαρίζουμε ότι με βάση τα παραπάνω αποφασίσαμε:

 1)      Να μην επανέλθουμε σε συζήτηση για συνεργασία για την εκλογή των οργάνων με  οποιαδήποτε παράταξη. Με τις δυνάμεις που μας έδωσαν οι συνάδελφοι στο ΤΕΕ/ΤΑΚ θα προσπαθήσουμε με τις προτάσεις μας να βοηθήσουμε την καθημερινότητα των μηχανικών και να προωθήσουμε τις απόψεις μας σε όφελος των μηχανικών και της κοινωνίας.

 2)      Να μην εμπλακούμε κατά τη διαδικασία της συγκρότησης των οργάνων με οποιοδήποτε τρόπο. Για την αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας ενημερώνουμε ότι έχουμε σκοπό να διεκδικήσουμε την εκλογή των μελών της διοικούσας επιτροπής που αντιστοιχούν στο αποτέλεσμα των εκλογών και δεν θα υποβάλλουμε υποψηφιότητα για καμία άλλη θέση.

 

 

 

Διαβάστηκε 907 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 15:51