AMAK:Τι γίνεται με τις εκκρεμείς αιτήσεις του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΙΙ».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 19:03

 

Κατά τη συνεδρίαση της Δ.Ε. καταθέσαμε τη θέση μας για τις εκκρεμείς αιτήσεις του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ  ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΙΙ».

Η πρότασή μας ψηφίστηκε από τα υπόλοιπα μέλη της Δ.Ε.

 

Διαβάστε την εισήγησή μας.

 

Συνεδρίαση της Δ.Ε. του Τμήματος την Πέμπτη 04/06/2020 και ώρα 19.00 μ.μ.

Θέμα : Εκκρεμείς αιτήσεις προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ  ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΙΙ»

 

Εισηγητής: Γιάννης Κλάδος, ΠΜ , Μέλος Δ.Ε. (ΑΜΑΚ)

 

Κατά την διαδικασία υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα  «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ  ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΙΙ» τον Οκτώβριο του 2019 , λόγω της μεγάλης συμμετοχής ενδιαφερομένων και της άμεσης εξάντλησης των διατιθέμενων πόρων, χιλιάδες αιτήσεις πανελλαδικά βρέθηκαν σε εκκρεμή κατάσταση έχοντας υποβάλλει όλα τα δικαιολογητικά  αλλά χωρίς να έχουν δεσμεύσει τους απαραίτητους πόρους ώστε να προχωρήσουν.

Σε επίπεδο περιφέρειας Κρητης αυτές οι εκκρεμείς αιτήσεις είναι περίπου 900.

Με δηλώσεις του στον τύπο ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Αρναουτάκης είχε εξαγγείλει απόφαση πρόσθετης χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον» από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» , ετσι ώστε να να συμπεριληφθούν  όλες οι  κατοικίες  που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Αντίστοιχες κινήσεις είχαν εξαγγελθεί και σε άλλες περιφέρειες της χώρας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση – εξέλιξη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο ότι το ΥΠ.ΕΝ.  προγραμματίζει να ανοίξει καινούργιο κύκλο του προγράμματος το φθινόπωρο, εκτιμούμε ότι χρειάζεται άμεσα να ερωτηθεί η Περιφέρεια Κρήτης  για τις κινήσεις που έχει ή προτίθεται να κάνει , καθώς είναι  ενα θέμα που αφορά  αρκετούς συναδέλφους  αλλά και πολίτες.

 

 

 

Διαβάστηκε 824 φορές