Ανακοίνωση ΑΜΑΚ για τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν για τους μηχανικούς από τις επιπτώσεις του COVID -19

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 09:17

                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΜΑΚ 

                         

           26 Μαρτίου 2020

                         

                        Ανακοίνωση ΑΜΑΚ για τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν για τους μηχανικούς από τις επιπτώσεις του COVID -19

 

Δεν περιμέναμε να ενταχθούμε στους κλάδους που θα στηριχτούν από την Πολιτεία . Δεν είμαστε συνηθισμένοι. Συνήθως είμαστε ο κλάδος που τα τελευταία χρόνια πλήττεται αλλά εξακολουθεί να θεωρείται προνομιούχος.  

Αντιδράσαμε, διαμαρτυρηθήκαμε προκειμένου να έχουμε ίση μεταχείριση.

Και ενταχθήκαμε στη λίστα με τους ‘’μαγικούς ΚΑΔ.΄΄

 

Διαβάζουμε αρχικά:

«Εντάχτηκαν οι βασικές δραστηριότητες μηχανικών στην επικαιροποιημένη λίστα των ΚΑΔ που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών για τις πληττόμενες από την κρίση επιχειρήσεις.

Οι δραστηριότητες αυτές είναι : Οι δραστηριότητες με ΚΑΔ 7111 Δραστηριότητες αρχιτεκτόνων ,  7112 Δραστηριότητες μηχανικών και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών, που αφορούν κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς, αλλά και οι άμεσα συναφείς ΚΑΔ 7022 Δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης και 7120 Τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις

 

Διαβάζουμε κατόπιν στο δελτίου τύπου του Υπουργείου Εργασίας στις 24 Μαρτίου 2020: 

«- Στις ειδικές περιπτώσεις επιστημονικών κλάδων (οικονομολόγοι και λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, ιατροί, εκπαιδευτικοί και ερευνητές), προβλέπονται:

(α) Για τους επαγγελματίες και εργοδότες ότι και για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί σημαντικά, με πρόσθετη παροχή ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και στήριξης για την προσαρμογή στα νέα ψηφιακά δεδομένα, ώστε να προωθηθεί και να επεκταθεί η εξ αποστάσεως επαγγελματική δραστηριότητα.

(β) Για τους εργαζόμενους αυτών ισχύει ότι και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που είναι σε ΚΑΔ.»

 

Και , παρόλο που διαβάζουμε  καθημερινά νομοθεσία, μπερδευόμαστε αλλά σκεφτόμαστε ότι δεν γίνεται, ….

 

Και συνεχίζοντας ,  διαβάσουμε στα ψιλά γράμματα του δελτίου τύπου του Υπουργείου Εργασίας στις 24 Μαρτίου 2020: 

 

«Σύνοψη: Άρα αυτοί που είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ είναι οι εργαζόμενοι που έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που βάσει ΚΑΔ πλήττονται (εκτός από τις προαναφερόμενες ειδικές περιπτώσεις επιστημονικών κλάδων) και οι εργαζόμενοι αυτών καθώς και όλοι όσοι έμειναν άνεργοι ή οικειοθελώς αποχώρησαν από 1η Μαρτίου μέχρι 20 Μαρτίου.».

 

Δεν δικαιούμαστε το επίδομα!!!

 

Για άλλη μια φορά η Πολιτεία μας αδικεί κατάφωρα!!

 

Την καλούμε να άρει αυτή την αδικία. Καλούμε το ΤΕΕ να αντιδράσει και να διεκδικήσει για τους μηχανικούς αυτά που δικαιούνται.

 

 

 

Διαβάστηκε 2427 φορές