Η σωστή είδηση για τα ΕΣΧΑΣΕ Τοπλού - Αργολίδας

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 17:36

Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε μια πανηγυρική είδηση του Υπουργείου Ανάπτυξης ότι εγκρίθηκαν τα ΕΣΧΑΣΕ για το Τοπλού και την Αργολίδα.

 

Η σωστή είδηση είναι ότι εγκρίθηκε το σχέδιο Π.Δ. από τη Διυπουργική Επιτροπή και αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα ered.gr.


Δύο mega deals στον χώρο του τουριστικού real estate πήραν χθες το «πράσινο φως» όμως για να ξεκινήσουν να υλοποιούνται θα πρέπει να περάσουν και από το Συμβούλιο της Επικρατείας και να εκδοθούν στη συνέχεια τα προεδρικά διατάγματα.

 Ο λόγος για τα μεγάλα project στην Κρήτη από την ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ και στην Πελοπόννησο το Kilada Hills. Χθες εγκρίθηκαν από το κεντρικό συμβούλιο της διοίκησης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας οι δύο πρώτες στρατηγικές επενδύσεις που θα υλοποιηθούν μεσω ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων) οι οποίες προωθούνται με ενιαία διαδικασία.

H επένδυση ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ αφορά την τουριστική ανάπτυξη περιοχής 25.000 στρεμμάτων στη θέση «Χερσόνησος Σίδερο» του Νομού Λασιθίου. Η ανάπτυξη περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών καθώς και βοηθητικών υποδομών. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 267,7 εκ. ευρώ. Φορέας της επένδυσης είναι η Βρετανική εταιρεία «Loyalward Ltd.», θυγατρική του Ομίλου Minoan Group Plc ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Το Kilada Hills θα αναπτυχθεί στην περιοχή Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας σε έκταση 2.000 στρεμμάτων.

Η επένδυση αποτελείται από ξενοδοχείο, παραθεριστικές κατοικίες, γήπεδο γκολφ υψηλών προδιαγραφών και beach club. Το θέρετρο Kilada Hills θα δημιουργήσει τουλάχιστον 600 άμεσες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας του καθώς και 2.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο. Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 418 εκατ. ευρώ.

 
 

Ωστόσο η πανηγυρική ειδηση απογείωσε τη μετοχή της εταιρείας!


Η προώθηση των διαδικασιών για την υλοποίηση του  επενδυτικού προγράμματος ύψους 263 εκατ. ευρώ τoυ Ομίλου της Minoan Group στο Κάβο Σίδερο της Κρήτης- όπως ανακοινώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση - οδήγησε σε αύξηση της τιμής της μετοχής της στην αγορά ΑΙΜ στο Λονδίνο.

Όπως αναφερει το tornosnews.gr μετά την ανακοίνωση για την προώθηση του προγράμματος που περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείων, γηπέδου γκολφ και άλλων τουριστικών υποδομών η εταιρεία είδε την τιμή της μετοχής της να αυξάνεται κατά 17%.

Παράλληλα η Μinoan ανακοίνωσε την έκδοση τριετούς μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 1,5 εκατ. λιρών. Αυτό σημαίνει επιπλέον 14 εκατ. μετοχές, οι οποίες θα μπορούσαν να εκδοθούν με 15,5 πένες ανά μετοχή για την περίοδο έως τις 6 Ιανουαρίου 2018. Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει προβεί τα τελευταία χρόνια σε μία σειρά εξαγορών ταξιδιωτικών γραφείων στη Σκωτία. Πρόσφατα, επισης, προχώρησε στην εξαγορά του 20% της αλυσίδας Miles Away. Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία της εταιρείας στην Αγγλία.

 

Διαβάστηκε 2703 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 17:58