Γενική Συνέλευση Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 00:00
Την Τετάρτη 04/09 το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στην αίθουσα Περγαλίδη. Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα η οποία παρατίθεται και στο τέλος του email.

Απευθυνόμαστε σε μηχανικούς με εξαρτημένη σχέση εργασίας (μισθωτούς και με μπλοκάκι) καθώς και αυτο/υποαπασχολούμενους και ανέργους που είναι πλέον το πολυπλεθέστερο και πιο χτυπημένο κομμάτι του κλάδου μας.

 

 

 

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου

 

τηλ. επικοινωνίας: 6948078671

blog: http://smtiraklio.wordpress.com/ 

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου

 

Συνάδελφοι,

 

Το παράρτημα Ηρακλείου του Πανελλαδικού Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών έχει πλέον συγκροτηθεί. Βασική μας στόχευση είναι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας (εργασιακά, επαγγελματικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά κλπ), να γίνουμε το μέσο για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας, να λειτουργήσουμε σαν ασπίδα απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και να γίνουμε η φωνή τωνανέργωνκαιτωνεπισφαλώςεργαζόμενων συναδέλφων,τουπιοχτυπημένου και πολυπληθέστερου κομματιούτουκλάδου.

 

Μέλη μας μπορούν να γίνουν Μηχανικοί (διπλωματούχοι και πτυχιούχοι), Τεχνολόγοι, Σχεδιαστές, Γεωλόγοι, Εργοδηγοί, που εργάζονται με εξαρτημένη σχέση εργασίας (μισθωτοί ή με μπλοκάκι), αυτό/υποαπασχολούμενοι και άνεργοι συνάδελφοι, συμβασιούχοι τεχνικοί του δημοσίου, εφόσον δεν μπορούν να εγγραφούν στο σωματείο του φορέα τους. Σκοπός μας να εκφράσουμε όλους τουςτεχνικούς ανεξάρτητα από την μορφή της εργασιακής τους σχέσης και την εκπαιδευτική βαθμίδα απ’ την οποία προέρχεται ο καθένας κόντρα σε διαχωρισμούς που χρόνια λειτουργούσαν διχαστικά ανάμεσα μας.

 

Στο βωμό της αύξησης της ανταγωνιστικότητας, οι πολιτικές της τρόικα και της συγκυβέρνησης προωθούν ακραία αντεργατικά μέτρα φέρνοντας  τον εργασιακό μεσαίωνα στον κλάδο μας και σε όλη την κοινωνία.  Η ανεργία, η υποαπασχόληση, η μείωση των αποδοχών, οι απολύσεις και η μη καταβολή δεδουλευμένων αποτελούν τη νέα καθημερινότητα κάθε συναδέλφου.  Η απάντησή μας οφείλει να είναι ηχηρή. Το δικαίωμα της αξιοπρέπειας στη δουλειά και στη ζωή μας οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτο.Μέσα από το σωματείο διεκδικούμε δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, κάθε απόλυση γίνεται μάχη όλου του σωματείου.Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να μείνει μόνος απέναντι στην ανεργία, την ανασφάλεια και τη μεθοδευμένη απαξίωση και ισοπέδωση του κλάδου, καμιά αυθαιρεσία να μην μείνει αναπάντητη.  Η συλλογική υπεράσπιση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων μας ήταν πάντα ο δρόμος που οδηγούσε σε εργασιακά κεκτημένα.

 

 

 

Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, αυτο/υποαπασχολούμενο, «μαύρα» και ελαστικά εργαζόμενο, και κάθε νέο τεχνικό του κλάδου

 

μετηφιλοδοξίατοσωματείοναεκφράσεικάθεσυνάδελφοπουαγωνίζεταιαλλάκαικάθεσυνάδελφουπου μπορεί σήμερα να διστάζει

 

και τον καλούμε να γίνει μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

 

Το προηγούμενο διάστημα, παρά τις συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης, ο συλλογικός αγώνας και οι διαρκείς κινητοποιήσεις στην Αθήνα και πανελλαδικά απέδωσαν καρπούς: σημειώθηκαν νίκες απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες, διεκδικήθηκε και εφαρμόστηκε το σφράγισμα βιβλιαρίων συναδέλφων εξασφαλίζοντας τους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κερδήθηκε η μάχη της αναστολής των αυξημένων εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ. Οι εξελίξεις αυτές δεν πρέπει να μας εφησυχάζουν αλλά να δίνουν πίστη στις δυνάμεις μας. Μόνο ο διαρκής και ανυποχώρητος αγώνας όλων μας μπορεί να διασφαλίζει κεκτημένα.

 

Ελάτε να παλέψουμε όλοι μαζί για τα κοινά μας προβλήματα και να απαιτήσουμε το σεβασμό στις ανάγκες μας.

 

 

 

- Να διεκδικήσουμε ΣΣΕ στη βάση των αναγκών και της εργασιακής μας αξιοπρέπειας που να καλύπτει όλους τους συναδέλφους (και με ΔΠΥ)

 

- Να σταθούμε μαζί απέναντι σε όλες τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας. Να κατοχυρώσουμε την άμεση καταβολή όλων των πληρωμών.

 

- Να απαιτήσουμε οριστική ανάκληση των υπέρογκων αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών ΤΣΜΕΔΕ. Δραστική μείωση των εισφορών, κατάργηση των τοκογλυφικών επιβαρύνσεων στις καθυστερούμενες οφειλές. Απεμπλοκή του ΤΣΜΕΔΕ από την τράπεζα Αττικής και από κάθε είδους τραπεζικά και χρηματιστηριακά παιχνίδια. Διασφάλιση των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ.

 

- Να διασφαλίσουμε το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από το αν έχουν καλυφθεί οι ασφαλιστικές τους εισφορές. 

 

- Να παλέψουμε για να αναγνωριστεί η ιδιότητα της ανεργίας για τους μηχανικούς, να δικαιούνται κάρτα και επίδομα ανεργίας, να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για τους ανέργους με πλήρη διασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης και της ιδιότητας του μηχανικού.

 

- Να αναγνωριστούν  τα «προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας» ως κανονική εργασία και να αμείβονται, όσοι εργάζονται μέσω αυτών με πλήρη αμοιβή και ασφάλιση.

 

 

 

 

 

Συνάδελφοι,  σας καλούμε στην επόμενη Γενική Συνέλευση

 

Τετάρτη 04/09/2013 στις 19:00 στo Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, αίθουσα Περγαλίδη

 

με θέματα:

 

 

 

- Ενημέρωση για το σωματείο

 

- Εργασιακά θέματα (ΣΣΕ, μη καταβολή δεδουλευμένων, απολύσεις κλπ)

 

- Εξελίξεις στο ασφαλιστικό

 

- Δράσεις για την ανεργία

 

- Εκλογές σωματείου και οικονομικά

 

- Συντονισμός με άλλους κλάδους εργαζομένων

 

 

τηλ. επικοινωνίας: 6948078671

 

 

blog: http://smtiraklio.wordpress.com

 

πηγή : Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου

Διαβάστηκε 4182 φορές