Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δίνουν οι πολίτες

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 19:27

Το 67% λέει «ναι» στο πρόγραμμα της κυβέρνησης

Την «ψήφο εμπιστοσύνης» τους στη νέα κυβέρνηση δίνουν οι πολίτες, οι οποίοι δηλώνουν τη στήριξη τους τόσο στις προγραμματικές δηλώσεις της όσο και στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

 

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση της Alco για το Ποντίκι, στο ερώτημα για την αξιολόγηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης το 67% τις αξιολογεί θετικά και πολύ θετικά, δηλώνοντας μάλιστα υπερηφάνεια και ενθουσιασμό, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 59% θα έδινε την ψήφο εμπιστοσύνης του αν ψήφιζε σήμερα το βράδυ στη Βουλή. Σε ό,τι αφορά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας, σύμφωνο είναι το 75% των ερωτηθέντων με αρνητικό να δηλώνει μόλις το 15%.

Εντυπωσιακό στοιχείο είναι και η ανταπόκριση των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων, εκτός των δύο της συγκυβέρνησης, οι οποίοι εκδηλώνουν όχι μόνο την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και τη θετική στάση τους στη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας.

Ολόκληρη η δημοσκόπηση:


 
Ανά κομματική προτίμηση, οι ψηφοφόροι των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά συμφωνίας με τις προγραμματικές δηλώσεις, πολύ ψηλά βρίσκονται όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή, αλλά τα πιο εντυπωσιακά ποσοστά είναι το 68% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 31% αυτών της Ν.Δ.


 
Σε ό,τι αφορά τη συναισθηματική προσέγγιση των προγραμματικών δηλώσεων, ενθουσιασμός και υπερηφάνεια προκλήθηκε στο 47% των ερωτηθέντων, αδιάφορο ήταν το 24%, ανησύχησε το 20% και αρνητικό δηλώνει μόλις το 2%.

Στο ερώτημα «Εσείς προσωπικά θα δίνατε ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;» το «Ναι» φτάνει το 59%, το «Όχι» στο 34% και δεν απαντά το 7%.


 
Ανά κομματική προτίμηση, εκτός από τα αυτονόητα θηριώδη ποσοστά των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, εντύπωση προκαλεί το ότι το 60% των ψηφοφόρων της Χ.Α., το 57% του ΠΑΣΟΚ, το 53% του Ποταμιού και το 48% του ΚΚΕ θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στον αντίποδα, αρνητικό εμφανίζεται το 81% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.


 
Σε ό,τι αφορά «τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας», σύμφωνο είναι το 75% των ερωτηθέντων, αρνητικό μόλις το 15% και δεν απαντά το 10%.


 
Ανά κομματική προτίμηση με τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης συμφωνούν σε ποσοστά άνω του 90% οι ψηφοφόροι των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ. και Χ.Α., κατά 73% αυτοί του ΚΚΕ, κατά 69% του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και το εκπληκτικό 41% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.

 


πηγή :tvxs
 
Διαβάστηκε 2372 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Μαρτίου 2015 16:26