Ενδείξεις ενοχής για τα Ολυμπιακά Ακίνητα

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 17:39

10 χρόνια μετά

Ενδείξεις ενοχής για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Ολυμπιακά Aκίνητα», που είχε αναλάβει την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, προκύπτουν από την εισαγγελική έρευνα που διενεργείται για το θέμα, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News.

Παράλληλα, στο μικροσκόπια της Δικαιοσύνης βρίσκονται  και οι συμβάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ με τις εταιρείες που κατασκεύασαν τις υποδομές, ενώ διερευνάται αν το Δημόσιο υπέστη ζημιά, καθώς πολλά έργα δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η προκαταρκτική έρευνα, την οποία διενήργησαν οι εισαγγελείς Σωτήρης Μπουγιούκος και Ελένη Σίσκου, για την αξιοποίηση των ολυμπιακών ακινήτων ολοκληρώθηκε. H εισαγγελέας Ελ. Ράϊκου, επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις αρχές Ιουνίου, συμφωνώντας με τις πράξεις των εισαγγελέων Μπουγιούκου-Σίσκου.

Οι δύο εισαγγελείς, στο πλαίσιο της έρευνας, εξέτασαν με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων τους υπεύθυνους της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα από το 2009 και έπειτα. Πρόκειται για εταιρεία η οποία είχε αναλάβει την μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σήμερα οι περισσότερες εξ αυτών έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους .

Τεράστια είναι και τα ποσά που σπατάλησε η Επιτροπή «Αθήνα 2004» σε κοσμικές δεξιώσεις, ταξίδια αναψυχής, προσλήψεις διευθυντών με μισθούς εκατομμυρίων και απευθείας αναθέσεις έργων. Ο έλεγχος της επιτροπής αποκάλυψε επίσης ότι μόνο για την εταιρική χρήση του έτους 2002 το συνολικό κόστος των ταξιδιών ανήλθε στο ποσό των 2. 585.334, 71 ευρώ, ενώ το αρχικό κόστος της Ολυμπιάδας υπολογιζόταν 7,741 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε στα 30 δις.

Η Lamda Development και το Ολυμπιακό Μουσείο

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρεται στο Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο πέρασε  μέσω ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία Lamda Development, με μείωση κατά δέκα φορές του αρχικού ενοικίου του πρώην Διεθνούς Κέντρου Τύπου (IBC).

Ειδικότερα, η αρχική σύμβαση του 2007 για τον χώρο όπου βρίσκεται το Golden Hall αντιστοιχούσε σε ενοίκιο 60,5 ευρώ το τετραγωνικό ανά έτος, με τη νέα σύμβαση του 2012 και την προσθήκη 21.600 τ.μ του μουσείου το αντίτιμο του ενοικίου «έπεσε» στα 5,9 ευρώ το τετραγωνικό ανά έτος. Με την πρώτη σύμβαση του 2007 για τα 132.200 τμ του Golden Hall προβλέπονταν ενοίκιο 8 εκατ.ευρώ  κατ’ έτος για 40 χρόνια. Με τη δεύτερη όμως σύμβαση  το 2012, για τα 153.800 τμ του συνολικού πλέον ακινήτου (Golden Hall :132.000 τμ, μουσείο: 14.300 τμ, γκαραζ:7.300 τμ) προβλέπεται ενοίκιο 81 εκατ.ευρώ για 90 χρόνια.

 http://tvxs.gr/news/ellada/endeikseis-enoxis-gia-ta-olympiaka-akinita

 

επίσης: Η Στέγη Καλατράβα έχει άδεια πέργκολας!!


«Η Στέγη Καλατράβα έγινε με άδεια πέργκολας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Πέτρος Γαλακτόπουλος, στον απόηχο της είδησης σχετικά με τις ενδεχόμενες διώξεις για τα Ολυμπιακά Ακίνητα. Πολλές εγκαταστάσεις, «όπως ακόμα και τα εμβληματικά στέγαστρα Καλατράβα του ΟΑΚΑ, κατασκευάστηκαν αυθαίρετα», ανέφερε, επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.

«Πολλές εγκαταστάσεις κατασκευάστηκαν χωρίς πρόβλεψη για την μετα-ολυμπιακή τους χρήση. Επίσης πολλές από αυτές, όπως ακόμα και τα εμβληματικά στέγαστρα Καλατράβα του ΟΑΚΑ, κατασκευάστηκαν αυθαίρετα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί καν να εκδοθεί άδεια για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και επισκευή», ανέφερε μεταξύ άλλων σε σημερινή του δήλωση ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού,Γιάννης Ανδριανός.

«Αυτό είχε ως συνέπεια στις περισσότερες περιπτώσεις να μην έχουν γίνει έργα συντήρησης και επισκευής από το 2004 μέχρι σήμερα.Αυτά τα προβλήματα πλέον τα επιλύουμε, ξεμπλέκοντας κουβάρια μιας ολόκληρης δεκαετίας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Πέτρος Γαλακτόπουλος, δήλωσε, μιλώντας στον Real Fm, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει η Στέγη Καλατράβα και ότι αντέχει άλλα 30 χρόνια. Ωστόσο, σημείωσε ότι πρέπει να γίνει συντήρηση και αν γίνει μετά από 30 χρόνια, θα κοστίσει περισσότερο. «Για να γίνει η συντήρηση πρέπει να νομιμοποιηθεί, καθώς η στέγη Καλατράβα έγινε με άδεια πέργκολας», ανέφερε.

Επίσης σημείωσε ότι και όλα τα κολυμβητήρια είναι χωρίς άδεια και συμπλήρωσε: «Στο δικό μας κολυμβητήριο έγιναν Ολυμπιακού Αγώνες, έγιναν Μεσογειακοί και δεν μπορούμε να κάνουμε πρωτάθλημα Ελλάδος γιατί δεν έχουμε άδεια».

http://tvxs.gr/news/ellada/i-stegi-kalatraba--pergkexei-adeiaolas

 

πηγή : tvxs

 

Διαβάστηκε 2201 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 18:09