Μία στις τρεις επιχειρήσεις με ομπρελοκαθίσματα και beach bar βρέθηκε να παρανομεί

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 12:48

Εξαιρετικά μεγάλο αριθμό παραβάσεων από επιχειρήσεις με ομπρελοκαθίσματα και beach bar που καταλαμβάνουν αυθαίρετα έκταση σε παραλίες, εντόπισαν το τετραήμερο 8 με 11 Αυγούστου τα στελέχη των Κτηματικών Υπηρεσιών.

 

Στους 1.312 ελέγχους σε ιδιώτες και επιχειρήσεις τουριστικής εκμετάλλευσης του αιγιαλού που πραγματοποιήθηκαν το συγκεκριμένο διάστημα διαπιστώθηκαν 413 παραβάσεις που αφορούσαν σε υπέρβαση κατάληψης έκτασης πέραν της μισθωμένης και σε κάποιες περιπτώσεις και κατάληψη αιγιαλού χωρίς καν να υπάρχει μίσθωση. Και αυτό παρά τον θόρυβο που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα από πολίτες που διεκδικούν πρόσβαση σε ελεύθερες παραλίες.

 

Οι έλεγχοι έγιναν σε παραλίες 38 περιφερειακών ενοτήτων, ενώ δόθηκε έμφαση σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση. Ενδεικτικά, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 44 επιχειρήσεις στη Χαλκιδική, 90 στη Μαγνησία, 109 σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, 138 στην Κρήτη και 191 στην Πελοπόννησο. 

 

Συνολικά από τις 21 Ιουλίου έως και τις 11 Αυγούστου, έχουν πραγματοποιηθεί 2.230 έλεγχοι και έχουν διαπιστωθεί 749 παραβάσεις. Κατά το υπουργείο Οικονομικών, οι έλεγχοι που γίνονται είτε αυτεπάγγελτα είτε κατόπιν καταγγελιών που υποβάλλουν οι πολίτες, πραγματοποιήθηκαν ύστερα από κινητοποίηση του συνόλου των στελεχών των Κτηματικών Υπηρεσιών, με ανάκληση των θερινών αδειών και μετακινήσεις υπαλλήλων σε υπηρεσίες που είχαν ελλείψεις προσωπικού προκειμένου να πραγματοποιηθούν έγκαιρα επιθεωρήσεις στο μέγιστο δυνατό αριθμό επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι οι ποινές που επιβάλλονται στους παραβάτες από τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες περιλαμβάνουν πρόστιμα, απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων, κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών εντός της κοινόχρηστης ζώνης του αιγιαλού και παραλίας, αποβολή των μισθωτών έως και αυτόφωρη διαδικασία για τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων. 

 

«Σε όσους επίμονα αμφισβητούν την βούληση μας να επιβάλουμε την νομιμότητα στις παραλίες αλλά και σε όσους επίμονα προσπαθούν να διατηρήσουν “από την πίσω πόρτα” το καθεστώς της ανομίας, απαντούμε ότι εξίσου επίμονα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την εφαρμογή του νόμου», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Και πρόσθεσε «οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα προχωρούμε, σύντομα, σε αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας για τις μισθώσεις των παραλιών».

Πηγή: https://www.kathimerini.gr/society/562569187/aigialos-pano-apo-400-paravaseis-se-4-imeres/

 

Διαβάστηκε 518 φορές