Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Όχι" απο το Περιφερειακό Συμβούλιο και επιστροφή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις παρακάμψεις του ΒΟΑΚ, στο Υπουργείο

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 10:06

Με σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης αναπέμπεται στο Υπουργείο Υποδομών η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΒΟΑΚ για τις παρακάμψεις των πόλεων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

 

 

Η μελέτη συζητήθηκε στη διάρκεια μονοθεματικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης παρουσία βουλευτών, Δημάρχων, εκπροσώπων τοπικών παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων του νησιού και πολιτών.

 

Μετά από πολύωρη παρουσίαση και ανάλυση της μελέτης καθώς και ευρεία συζήτηση και καταγραφή απόψεων και αποφάσεων τοπικών φορέων, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να αναπέμψει την ΜΠΕ του έργου «Υφιστάμενα Τμήματα Παράκαμψης Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου του ΒΟΑΚ» στο Υπουργείο Υποδομών.

 

Η ΜΠΕ αναπέμπεται προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και Δημάρχων, οι απόψεις των Περιφερειακών Συμβούλων καθώς και οι θέσεις και προτάσεις που κατέθεσαν το Τεχνικό Επιμελητήριο καθώς και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ζητά να τροποποιηθεί και να συμπληρωθεί η μελέτη με τις προτάσεις που καταγράφηκαν, ώστε να επανέλθει για γνωμοδότηση σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Πηγή: https://goodnet.gr/news-item/perifereiako-sumboulio-gia-boak-ensomatosi-protaseon-kai-epistrofi-sto-ypourgeio-gia-ti-meleti-periballontikon-epiptoseon-ton-pa.html

Διαβάστηκε 332 φορές