Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι Σητειακοί-αντιδράσεις για το "Υβριδικό Αμαρίου"

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τετάρτη, 04 Μαΐου 2022 07:12

Καταδικάζει  το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας  την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για την ένταξη του έργου «Υβριδικό Αμαρίου» στα ειδικά έργα άμεσης προτεραιότητας.

Στη  χθεσινοβραδινή συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, το Δ.Σ. αφού συζήτησε το θέμα προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος το οποίο θα αποσταλεί στους αρμοδίους και αποφάσισε παράλληλα την διοργάνωση άμεσα δυναμικών κινητοποιήσεων.

Στην απόφαση του Δ.Σ. μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «η εγκατάσταση ενός επιπλέον αιολικού πάρκου εντός των ορίων, του ενταγμένου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της  UNESCO  «Φυσικού Πάρκου Σητείας» έχει ήδη λάβει αρνητική γνωμοδότηση (1/2018) από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης και ομόφωνη απόφαση για προσφυγή στο ΣτΕ , από το Δήμο Σητείας. Η προσφυγή έχει έγινε ως γνωστό, η απόφαση του ΣτΕ εκκρεμεί.

Επιπρόσθετα στο κείμενο αναφέρεται ότι στην προσπάθεια των εκάστοτε κυβερνήσεων για αυτονομία και ενεργειακή επάρκεια, ο Δήμος Σητείας συμμετέχει ήδη με όλες τις μορφές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή του νησιού.

«Οι διατυπωμένες αντιρρήσεις των φορέων και κατοίκων της περιοχής , οι ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης και η αδικία που συντελείται σε βάρος του Δήμου Σητείας , επιβάλλουν την αντίθεση μας στο σχεδιαζόμενο έργο και την συνέχιση του αγώνα για την οριστική αποτροπή της συγκεκριμένης εγκατάστασης».

 

Πηγή: https://www.anatolh.com/2022/04/28/gia-dynamikes-kinitopoiiseis-etoimazontai-oi-siteiakoi-antidraseis-gia-to-yvridiko-amariou/

Διαβάστηκε 352 φορές