Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αεροδρόμιο Καστελίου: "Χρυσάφι" ακίνητα και γη - Σε ποιες περιοχές ανεβαίνουν ραγδαία οι τιμές

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 11:24

Η προοπτική κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Πεδιάδος έχει καλλιεργήσει μεγάλες προσδοκίες για ανάπτυξη και επενδύσεις όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή αλλά γενικότερα στο βόρειο παραλιακό μέτωπο της Ανατολικής Κρήτης και ιδιαίτερα σε περιοχές τόσο του νομού Ηρακλείου όσο και του νομού Λασιθίου.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία που σήμερα αποκάλυψε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Ηρακλείου και νομικός κ. Κώστας Αράπογλου.

Μεγάλη αύξηση 15%

Εξαιτίας της κατασκευής και λειτουργίας του νέου αεροδρομίου οι τιμές στα ακίνητα από Κοκκίνη Χάνι έως Μίλατο έχουν εκτοξευθεί ήδη κατά 15%, σύμφωνα με τον κ. Αράπογλου, δηλ, σε Γούβες, Σταλίδα, Μάλλια, Χερσόνησο, Σίσι, Μίλατο αλλά και περιμετρικά από τις περιοχές αυτές.

Η ζήτηση για όλων των ειδών τα ακίνητα, όπως διαμερίσματα, μονοκατοικίες, οικόπεδα έχει αυξηθεί σε μεγάλο επίσης ποσοστό, όπως και οι αγοραπωλησίες τους τελευταίους μήνες, καθώς υπάρχει η προσδοκία της εύκολης πρόσβασης προς το νέο αεροδρόμιο και έτσι περισσότεροι τουρίστες και άλλοι επισκέπτες θα επιλέγουν αυτές τις περιοχές.

"Ανεβαίνουν" και οι μισθώσεις

Μάλιστα δεν είναι μόνο οι τιμές ανεβασμένες οι τιμές στα ακίνητα προς αγορά αλλά και στις μισθώσεις που έχουν πάρει την ανιούσα είτε αυτές είναι βραχυχρόνιες, είτε μακροχρόνιες.

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων αλλά και άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν ότι όταν θα ολοκληρωθεί το αεροδρόμιο Καστελίου οι τιμές μπορεί και να διπλασιαστούν σε βάθος χρόνου σε σχέση με τις σημερινές.

8% οι τιμές των ακινήτων σε όλη την Κρήτη

Πάντως γενικότερα οι τιμές των ακινήτων σε όλη την Κρήτη έχουν αυξηθεί κατά 8% τους τελευταίους μήνες καθώς η μεγάλη ζήτηση προήλθε και εξαιτίας του μεγάλου όγκου των αποταμιεύσεων τα προηγούμενα δύο χρόνια λόγο των απανωτών σκληρών λοκντάουν.

“Οι αποταμιεύσεις έφτασαν τα 19,2 δις ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και αυτά τα χρήματα διοχεταύονται τώρα σε ασφαλείς επενδύσεις όπως τα ακίνητα” είπε ο κ.Αράπογλου, ενώ και η οικοδομική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 56% τον Ιούλιο σε σχέση με το 2020.

Θα "τσιμπήσουν" τα ακίνητα και στο Καστέλι

Την ανοδική τροχιά των τιμών των ακινήτων στο βόρειο παραλιακό μέτωπο της Κρήτης δεν φαίνεται να ακολουθεί το Καστέλι αφού όπως εξήγησε ο κ. Αράπογλου όλη η κίνηση θα διοχετεύεται μέσω της νέας οδικής αρτηρίας όπως γίνεται και στο αεροδρόμιο των Σπάτων που και εκεί δεν ανέβηκαν οι τιμές.

Δεν απέκλεισε όμως μία αύξηση στα ακίνητα σε μικρότερο ποσοστό στην ευρύτερη περιοχή του Καστελίου εξαιτίας και άλλων δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν κοντά στο αεροδρόμιο.

Πηγή: https://www.ekriti.gr/kriti/aerodromio-kastelioy-hrysafi-akinita-kai-gi-se-poies-periohes-anevainoyn-ragdaia-oi-times?fbclid=IwAR3hX4RnYsKcyssAm1dxewBiLUvnQ19qGyMI9u6k72prGKwE1OxdrGrr-YY

Διαβάστηκε 72 φορές