Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους είναι οι καθηγητές του Ηρακλείου. Χθες η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου αποφάσισε να προτείνει τη συνέχιση της απεργίας με νέα πενθήμερη κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με πενθήμερη απεργία την ερχόμενη βδομάδα εισηγείται ο σύλλογος δασκάλων Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος».

Την πραγματοποίηση μίας νέας 48ωρης απεργίας προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου δασκάλων Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στις «αλχημείες» του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία, όπως είναι η -ουσιαστικά- κατάργηση του Ολοήμερου, η κατάργηση του δασκάλου στα σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος και η λειτουργία τμημάτων με 27 και 28 μαθητές.

Η προχθεσινή γενική συνέλευση δεν είχε απαρτία, κι έτσι η απόφαση ελήφθη από το Δ.Σ. Πάντως, όσοι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στη συνέλευση τόνισαν πως η κλιμάκωση του αγώνα με τη μορφή πενθήμερων κινητοποιήσεων είναι δύσκολη, δεδομένων των χρημάτων που χάνονται από την απεργία.

Η επόμενη μέρα της απεργίας των καθηγητών, πάντως, αναμένεται να αποφασιστεί

σήμερα κατά τη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ με το προεδρείο της ΟΛΜΕ στην Αθήνα.

πηγή: «Πατρίς» - Κατερίνα Μυλωνά

 

πηγή: cretalive