Δυναμική πορεία (και υπό βροχή) ενάντια στη λεηλασία της φύσης

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 20:38
Τα κινήματα για την προστασία της φύσης δυναμώνουν και συντονίζονται απέναντι στη λεηλασία που επιχειρείται, κάποιες φορές στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης».

Αν μη τι άλλο, η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Αθήνα ενάντια στη λεηλασία της φύσης ήταν ξεχωριστή, όχι μόνο γιατί πορεύθηκε εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, αλλά και γιατί κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 1.500 διαδηλωτές που, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, ξεκίνησαν από το Μοναστηράκι καταλήγοντας μπροστά στη Βουλή, μέσω των οδών Αθηνάς και Σταδίου.

Και ακόμη γιατί με τον δυναμισμό και τον παλμό που τη διακατείχε απέδειξε ότι τα κινήματα για την προστασία της φύσης δυναμώνουν και συντονίζονται απέναντι στη λεηλασία που επιχειρείται, κάποιες φορές στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης», όπως συμβαίνει με την επέλαση των βιομηχανικών αιολικών.

«Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά, κάτω τα χέρια από τα Αγραφα» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην πορεία. «Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία αγώνας για τη γη και την ελευθερία», «Από τα Αγραφα ώς τη Χαλκιδική, αγώνας για τη φύση αγώνας για ζωή», «Η αλληλεγγύη το όπλο των βουνών, πόλεμο στον πόλεμο των επενδυτών», «Η πράσινη ανάπτυξη δεν μας παραμυθιάζει, τη φύση καταστρέφει και τα βουνά ρημάζει», «Το πάθος για τα άγρια βουνά είναι δυνατότερο από τα αιολικά» ήταν ακόμη μερικά συνθήματα που ακούστηκαν.

Το κάλεσμα για τη διαδήλωση από την Πρωτοβουλία Αθήνας για την Προστασία των Αγράφων στήριξαν η Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών και η Συνέλευση για την Υπεράσπιση των Βουνών, η Επιτροπή Αγώνα κατά των ΒΑΠΕ στην Κρήτη, το Δίκτυο Μεσοχώρα - Αχελώος SOS, η Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, η Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή, κινήματα πολιτών και ορειβατικοί σύλλογοι και πεζοπορικές ομάδες της Αττικής και της περιφέρειας.

«Αλληλεγγύη στους 4 διωκόμενους αγωνιστές» που συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά της εγκατάστασης αιολικών, τον Αύγουστο έξω από το δημαρχείο Καρδίτσας και κλήθηκαν για εξηγήσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, έγραφε ένα από τα πολλά πανό των διαδηλωτών.

Πηγή: https://www.efsyn.gr/ellada/periballon/222839_dynamiki-poreia-kai-ypo-brohi-enantia-sti-leilasia-tis-fysis

Διαβάστηκε 790 φορές