Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει ο Δήμος Σητείας για το υβριδικό έργο

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 06:45

Την απόφαση να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του υβριδικού έργου στην περιοχή, πήρε το απόγευμα της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο στη μονοθεματική συζήτησή του για την εγκατάσταση και λειτουργία Αιολικού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις θέσεις Φρούδια-Λυγιάς-Πλατύβολο και Τρούλα-Χαλκιάς-Κορφή του Δήμου Σητείας το οποίο εντάσσεται στο Υβριδικό έργο του Αμαρίου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν αρκετοί πολίτες, εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, συλλόγων, παραγωγικών φορέων.

Θυμίζουμε ότι την κάθετη αντίθεσή τους στην εγκατάσταση του Υβριδικού Αιολικού Σταθμού Αμαρίου στην ορεινή περιοχή της Σητείας είχαν εκφράσει και οι παραγωγικοί φορείς της επαρχίας, δια των εκπροσώπων τους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν  στο ξενοδοχείο «Ίτανος» στην Σητεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι δεκατεσσάρων παραγωγικών φορέων, αλλά και άλλοι πολίτες μεταξύ των οποίων η Αντιδήμαρχος Σητείας Ελένη Πλατανάκη και η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Γιαννακάκη.

Η συνάντηση κατέληξε στην έκδοση κοινού ψηφίσματος, που υπέγραψαν όλοι οι παραγωγικοί φορείς. Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι η χωροθέτηση των Αιολικών Πάρκων στην περιοχή της Σητείας θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο είδος του τουρισμού που αναπτύσσεται στην περιοχή -εναλλακτικός τουρισμός (φυσιολατρικός, περιπατητικός) αγροτουρισμός, γεωτουρισμός (σπηλαιολογικός)- θρησκευτικός και αρχαιολογικός.

Επίσης τονίζεται ότι η μισή παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ σε όλη την Κρήτη παράγεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σητείας και εκφράζεται η έντονη αντίθεση στο σχέδιο ολοσχερούς καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας.

«Οι ενέργειές μας ταυτίζονται απόλυτα με τις προτάσεις και αποφάσεις του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου βοηθώντας με την συνδρομή μας στο έργο τους. Ο Δήμος Σητείας είναι κορεσμένος πλέον από ΑΠΕ και ΒΑΠΕ και δεν θα ανεχτούμε περαιτέρω εξάπλωση αυτών», επισημαίνεται στο ψήφισμα.

Πηγή: http://www.anatolh.com/2019/11/11/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83/

Διαβάστηκε 852 φορές