Στο δήμο Ηρακλείου η φάμπρικα Ανωγειανάκη- Δημιουργία Κέντρου Μεσογειακής Μουσικής

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 09:41

Υπεγράφη το πρωί του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου, στη Λότζια,  η σύμβαση για την μεταβίβαση της φάμπρικας Ανωγειανάκη στον Δήμο Ηρακλείου.

 

 

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη υπέγραψε την σχετική σύμβαση για την αγορά του παλιού βιομηχανικού κτιρίου που βρίσκεται στην Αγία Τριάδα. Παρευρέθησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας Μανώλης Βασιλάκης, η πρώην Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και νυν δημοτική σύμβουλος Στέλα Αρχοντάκη ,  ο μουσικός Ross Daly και εκπρόσωποι των ιδιοκτητών.  

 

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκρινε την εξαγορά της Φάμπρικας, το κτίριο προορίζεται να μετατραπεί σε Κέντρο Μεσογειακής Μουσικής, στο οποίο μεταξύ άλλων θα λειτουργούν σχολές κατασκευής και επιδιόρθωσης παραδοσιακών μουσικών οργάνων, θα διεξάγονται ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ θα φιλοξενηθεί και η σημαντική συλλογή μουσικών οργάνων του Ross Daly, μετά από προσφορά του ίδιου του καλλιτέχνη. Παράλληλα, ο ρόλος ενός τέτοιου θεσμού  στην συνολική αναβάθμιση της περιοχής της Αγίας Τριάδας αναμένεται να είναι καίριος. 

 

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Προχωράμε στην αγορά της φάμπρικας Ανωγειανάκη, με στόχο να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο χώρο πολιτισμού, σε μια ιστορική γειτονιά της πόλης μας, ο οποίος θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμισή της. Ευελπιστούμε ότι εφόσον ολοκληρωθεί το διαδικαστικό σκέλος της αγοράς, θα ξεκινήσει και το ουσιαστικό σκέλος της κατασκευής του  Κέντρου Μεσογειακής Μουσικής, με την πολύτιμη συνεισφορά του Ross Daly, και το Ηράκλειο θα αποκτήσει ένα ακόμη σύγχρονο πολιτιστικό σημείο αναφοράς».

Πηγή: https://www.candiadoc.gr/2019/10/26/sto-dimo-irakleioy-i-famprika-anogeia/

Διαβάστηκε 916 φορές