Ηράκλειο: Πάει και το Υγειονομικό...

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 13:03
Ηράκλειο, η πόλη που γκρεμίζει την Ιστορία της: Πάει και το Υγειονομικό...- Στη θέση του τετραώροφο από την περιφέρεια! Ηράκλειο, η πόλη που γκρεμίζει την Ιστορία της: Πάει και το Υγειονομικό...- Στη θέση του τετραώροφο από την περιφέρεια!

Ο 20ος αιώνας ήταν η περίοδος που χάθηκαν σημαντικά στοιχεία της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της πόλης του Ηρακλείου με αποφάσεις των τοπικών αρχών, όποια δημοκρατική ή μη δημοκρατική επίφαση κι αν είχαν... Τα στοιχεία που θύμιζαν την Ενετοκρατία ή την Τουρκοκρατία ξηλώθηκαν, έπεσε η Λότζια κι έκανε σχεδόν 80 χρόνια να αναστηλωθεί, έπεσε ο μικρός Κούλες, προτάθηκε η κατεδάφιση των Ενετικών Τειχών για να επεκταθεί στο σχέδιο πόλης, έπεσε ο Ναός του Σωτήρα από τον Παττακό, έπεσε η Καστέλλα, έπεσε, έπεσε...

Χθες έπεσε και το κτίριο του Υγειονομικού, στον Λάκκο, την ιστορική συνοικία του Ηρακλείου, όπου οι άνθρωποι προσπαθούν με μεγάλο κόπο να διατηρήσουν τα ιστορικά στοιχεία... Το κτίριο, αντί να ενισχυθεί, έπεσε από την περιφέρεια Κρήτης για να γίνει τετραώροφο διοικητήριο και να στεγάσει τις υπηρεσίες της!

Δείτε τις φωτογραφίες από την Μαρία Ξυλούρη στη σελίδα Ηράκλειο Κουασιμόδια πόλη

 

Αμέσως μετά την έναρξη της κατεδάφισης

Η τελευταία φωτογραφία του Υγειονομικού, λίγο πριν αρχίσει η κατεδάφιση

Δείτε και την ανάρτηση από την αρχαιολόγο, Λιάνα Σταρίδα

 https://www.facebook.com/liana.starida/posts/2094547620588335

Πηγή: http://www.candiadoc.gr

Διαβάστηκε 123 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 13:10