Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ: Είναι η ώρα να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 06:04
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

 

Συνάδελφοι,

 

          Η χώρα μας, ο λαός βρίσκονται μπροστά σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους που πέρασε αυτός ο τόπος μεταπολεμικά. Μπροστά στους εκβιασμούς, τις απειλές και τα τελεσίγραφα της ΕΚΤ, του ΔΝΤ της ΕΕ και των ντόπιων φερεφώνων τους υπάρχει η δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη

Αυτά τα πέντε (5) χρόνια έχουμε βιώσει την πλήρη εξαθλίωση:

·         Μείωση αποδοχών και μεγάλες αυξήσεις στο κόστος ζωής.

·         Αποδόμηση και διάλυση του Δημόσιου Τομέα.

·         Απολύσεις.

·         Διάλυση της Υγείας της Παιδείας του Κοινωνικού Κράτους.

·         Αποδόμηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, νέα κλοπή των αποθεματικών μας (PSI), δραματικές μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ, μεγάλες αυξήσεις των εισφορών και αυξήσεις ορίων ηλικίας για σύνταξη στα βαθιά γεράματα.

·         Ληστρική Φορολογική επιδρομή.

·         Ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου.

Με την πρόταση τους, οι δανειστές, εκτός των παραπάνω, ζητάνε την συνέχιση και επέκταση αυτής της βαρβαρότητας και μάλιστα χωρίς ημερομηνία λήξης. Με περισσό θράσος απορρίπτουν ακόμη και μια πιο δίκαιη κατανομή των βαρών ώστε να πληρώσει την κρίση και ο πλούτος που αυτά τα πέντε χρόνια δεν έχει πληρώσει τίποτα, αναδεικνύοντας ξεδιάντροπα τον ταξικό χαρακτήρα των επιλογών τους.

Σε κάθε περίπτωση η όποια συμφωνία (ακόμα και με ήπια μέτρα) χωρίς δέσμευση για παραγραφή ενός μεγάλου μέρους του επονείδιστου χρέους και επιπρόσθετα περιόδου χάριτος και ουσιαστικού χρηματοδοτικού προγράμματος για την αναγκαία ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στοιχεία απαραίτητα για να ξεφύγει η χώρα από το " σπιράλ " της οικονομικής ασφυξίας, να χτυπηθεί η μάστιγα της ανεργίας και τελικά να βγούμε ουσιαστικά από τον μόνιμο βραχνά του χρέους δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή.

Μετά τα παραπάνω εκτιμούμε ότι είναι αδύνατον στις 5 Ιούλη να προσυπογράψουμε την διαρκή καταδίκη μας, επιλέγοντας το Ναι, παραγνωρίζοντας αφενός μεν τους αγώνες που έχουμε δώσει αυτά τα πέντε χρόνια μαζί με όλο το Συνδικαλιστικό και Λαϊκό κίνημα ενάντια στη λιτότητα και την καταστροφή, αφετέρου τις σελίδες αντίστασης και περηφάνιας αυτού του λαού που καταπατιέται βάναυσα. 

 

Συνάδελφοι,

 

        Είναι η ώρα να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ στην καταστροφή της χώρας και στην μόνιμη σκλαβιά μας. Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική αυτού του τόπου για προκοπή, ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια, Δημοκρατία.

 

 

ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών

ΟΧΙ στη συνέχιση των μνημονίων

                                                                                         ΟΧΙ στην πολιτική της λιτότητας

 

 

 

πηγή : ΕΜΔΥΔΑΣ
Διαβάστηκε 2525 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 07:15