AMAK: Εισήγηση στη ΔΕ :«Αίτημα για παράταση της προθεσμίας προανάρτησης του Κτηματολογίου στην ευρύτερη περιοχή Ηρακλείου».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021 06:30

Συνεδρίαση της Δ.Ε. του Τμήματος την Πέμπτη 20-05-2021 και ώρα 19.00 μ.μ.

 

 

Θέμα εκτός ημερησίας : «Αίτημα για παράταση της προθεσμίας προανάρτησης του Κτηματολογίου στην ευρύτερη περιοχή Ηρακλείου». 

 

Εισηγητής: Κώστας Μπάκιντας, Α.Τ.Μ., Μέλος Δ.Ε.

 

Η έναρξη της προανάρτησης του Κτηματολογίου για τα ακίνητα στους Δήμους Φαιστού, Γόρτυνας, Αρχανών-Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδας και Βιάννου ήταν 26 -04 - 2021 και η λήξη 10-06-2021.

Οι προθεσμίες αυτές δεν επαρκούν για να εξεταστούν τα ακίνητα, να εντοπιστούν τυχόν λάθη και να υποβληθούν αιτήματα επανεξέτασης.

Παράλληλα υπάρχει και η ανάρτηση των Δασικών Χαρτών που επιβαρύνει μηχανικούς και πολίτες. Και όλα αυτά σε συνθήκες περιορισμών λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σημειώνεται ότι στοιχεία των αναρτημένων δασικών χαρτών  -πριν την κύρωσή τους- έχουν περαστεί στην προανάρτηση του κτηματολογίου, επηρεάζοντας και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων. Ιδιαίτερα στην Κρήτη φαίνεται να χει αγνοηθεί η διαφοροποίηση που υπάρχει σχετικά με το τεκμήριο κυριότητας του δημοσίου σε δασικές εκτάσεις.

Προτείνουμε να στείλουμε επιστολή προς το Υπουργείο με αίτημα να δοθεί παράταση της προθεσμίας προανάρτησης  του Κτηματολογίου στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου , τουλάχιστον 3 μηνών.  

Διαβάστηκε 536 φορές