Προσυπογράφουμε τις προσφυγές για τις FAST TRACK βιομηχανικές ΑΠΕ

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 00:00

 

Όπως ήδη γνωρίζετε, τον Ιούνιο παραμονές εκλογών, ο υπηρεσιακός υπουργός Γ.Στουρνάρας φρόντισε να ενταχθούν στη διαδικασία του αντισυνταγματικού νόμου για την ταχεία αδειοδότηση στρατηγικών επενδύσεων (Fast Track), 7 έργα, από τα οποία τρία έργα Βιομηχανικών ΑΠΕ στην Κρήτη.

 

Πρόκειται για δύο αλυσίδες αιολικών σταθμών, η μια σε 33 κι η άλλη σε 36 βουνοκορφές της Κρήτης και στους 4 νομούς κι ένα ηλιοθερμικό σταθμό σε έκταση περίπου 3.000 στρεμμάτων σε οροπέδιο της Σητείας.

Τα έργα αυτά είναι συνολικής ισχύος πάνω από 2.100 MW, ισοδυναμούν δηλαδή με τριπλάσια ισχύ από την ήδη εγκατεστημένη ισχύ σε θερμικά εργοστάσια στην Κρήτη, και η ενέργεια που θα παράγεται προφανώς θα εξάγεται, αφού οι αντοχές του δικτύου της Κρήτης να απορροφούν ενέργεια από ΑΠΕ έχει ήδη εξαντληθεί.

Η εξαγωγή ενέργειας θα γίνεται από δύο υποβρύχια καλώδια που θα συνδέουν την Κρήτη με το ηπειρωτικό σύστημα ενέργειας.

Για την υλοποίηση των έργων διασύνδεσης έχουν δεσμευτεί οι εταιρείες, με τις άδειες παραγωγής που έχουν πάρει, ενώ έχουν υποβάλλει και νέες αιτήσεις.

Είναι φανερό ότι μέσω αυτής της διαδικασίας προχωρούν ραγδαία οι ιδιωτικοποιήσεις, όχι μόνο στην ενέργεια, αλλά και στην κατασκευή και διαχείριση των δικτύων. Μια ματιά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι αρκετή για να δει κανείς ότι τα τέλη για τα δίκτυα είναι ήδη 6 φορές περισσότερα από το πολυσυζητημένο "τέλος ΑΠΕ"

 

Σε απάντηση αυτής της διαδικασίας, τις τελευταίες μέρες σε όλη την Κρήτη, σχήματα πολιτών και πολίτες υπογράφουν συμβολαιογραφικές εξουσιοδοτήσεις προς τους δικηγόρους, στους οποίους έχει αναθέσει το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των Β-ΑΠΕ να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους σ΄αυτά τα έργα και στη διαδικασία fast track που επιβάλλεται για πρώτη φορά.

 

Στο Ν. Ηρακλείου έχουν ήδη υπογράψει 14 σχήματα πολιτών, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί τις επόμενες μέρες.

 

 

Τα σημεία υπογραφών για όλη την Κρήτη είναι:https://sites.google.com/site/pankretiodiktyoagonakatavape/news/semeiasyllogesypographonphysikonprosoponstekretegiatenprosphygestoste

 

Η ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΗΘΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΜΗΝΥΜΑ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ,

ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ!

 

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΞΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, 

ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

 

 

Διαβάστηκε 3482 φορές