Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επανακυκλοφορεί η ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ, αυτή τη φορά διαδικτυακά!

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 11:37

Η ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ, ένα ιστορικό και καταξιωμένο περιοδικό, πρωτοεκδόθηκε το 1989 και γνώρισε 3 εκδοτικές περιόδους. Φιλοξένησε χιλιάδες άρθρα γραμμένα από εκατοντάδες αρθρογράφους και έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή των οικολογικών ζητημάτων και την διαμόρφωση της οικολογικής σκέψης και του χώρου της πολιτικής οικολογίας στη Ελλάδα, για πάνω από δύο δεκαετίες. Για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων η πολύπλευρη κρίση που περνά η χώρα μας αλλά και η κρίση στο χώρο των έντυπων μέσων ενημέρωσης, το περιοδικό είχε αναστείλει τη λειτουργία του. Πρόσφατα μέλη της τελευταίας συντακτικής ομάδας, ενισχυμένα με νέο αίμα, αποφάσισαν να ανοίξουν την 4η περίοδο της ιστορίας του περιοδικού, αυτή τη φορά διαδικτυακά!

Η ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ στο νέο της ξεκίνημα φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ανοιχτής έκφρασης του ευρύτερου χώρου της πολιτικής οικολογίας και του οικολογικού κινήματος, χωρίς αποκλεισμούς και δογματισμούς. Στην εποχή μας, ο χώρος της πολιτικής οικολογίας και των περιβαλλοντικών και κοινωνικών κινημάτων είναι πολυδιασπασμένος. Αυτό είναι μια ιστορική συνέπεια που δεν θεωρούμε ότι είναι εξ’ ορισμού αρνητική. Ζούμε σε μια συναρπαστική εποχή που όλα αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς, καινούργιες προκλήσεις, ιδέες, πολιτικές και προβληματισμοί γεννιούνται κάθε μέρα. Μας απασχολεί ιδιαίτερα η ελληνική πραγματικότητα αλλά και ό,τι συμβαίνει στη γειτονιά μας, στην Ευρώπη και σ’ όλο τον πλανήτη.

Πρόθεση της Συντακτικής Επιτροπής είναι να διατηρήσει το περιοδικό τον ανεξάρτητο χαρακτήρα και την αξιοπιστία του, να συνεχίσει την παράδοση να αποτελεί ένα χρήσιμο βήμα διαλόγου, απόψεων και προβληματισμού, για να μας δοθεί η δυνατότητα να ξανασκεφτούμε όσα έγιναν, να τα κατανοήσουμε, να πατήσουμε γερά τα πόδια μας στην κληρονομιά μας και να δούμε πως θα προχωρήσουμε.

Η ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ φιλοξενεί ενυπόγραφα άρθρα, απόψεις, αναλύσεις, αφιερώματα, έρευνες και το αντίστοιχο υλικό, όπως εικόνες, βίντεο και ήχο. Ένα από τα βασικά κριτήρια δημοσίευσης είναι να υπάρχει τεκμηρίωση των επιχειρημάτων που αναπτύσσονται και αναφορά στις πηγές των πληροφοριών. Σε όλα τα άρθρα υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού με σκοπό να αναπτύσσεται διάλογος.

Θα μας βρίσκετε στο http://www.oikotopia.org, στον υπολογιστή σας, στο τάμπλετ και στο κινητό. Καλή ανάγνωση!

Η Συντακτική Επιτροπή

Πηγή: https://oikotopia.org/2019/04/01/epanakykloforei-i-oikotopia-afti-tifora-diktyaka/

Διαβάστηκε 1420 φορές