Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκύκλιος ΥΠΕΝ: Πολεοδομικές Μελέτες Εναρμόνισης Χρήσεων Γης

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 08:46
 

Η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε εγκύκλιο με τίτλο "Πολεοδομικές Μελέτες Εναρμόνισης Χρήσεων Γης".

Στην εγκύκλιο αναφέρονται τα ακόλουθα:

ΘΕΜΑ: Πολεοδομικές Μελέτες Εναρμόνισης Χρήσεων Γης.

Σε συνέχεια ερωτημάτων προς τις Υπηρεσίες μας που αφορούν στη διαδικασία έγκρισης των Πολεοδομικών Μελετών Εναρμόνισης Χρήσεων Γης, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Οι μελέτες εναρμόνισης χρήσεων γης αποτελούν πολεοδομική ρύθμιση σύμφωνα με την κείμενη πολεοδομική νομοθεσία και έως την έκδοση του Ν 4447/2016. Εκπονούνται ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή των κατευθύνσεων του υπερκείμενου σχεδιασμού (ΓΠΣ) και η εξειδίκευση των χρήσεων γης ανά ΟΤ και των συντελεστών δόμησης ανά τομέα του ρυμοτομικού σχεδίου. Οι μελέτες αυτές δεν προβαίνουν σε τροποποιήσεις του ρυμοτομικού σχεδίου και άρα δεν επηρεάζουν τη γεωμετρία των ΟΤ, και των λοιπών θεσμικών γραμμών. Με αυτές ολοκληρώνεται, σύμφωνα με τη νομοθεσία, η οργάνωση του χώρου.

Δεδομένου ότι σε πολλές περιοχές της χώρας ο σχεδιασμός παραμένει ημιτελής για μεγάλο χρονικό διάστημα και προκειμένου να ολοκληρωθεί με θεσμοθέτηση των χρήσεων γης στις εντός σχεδίου περιοχές, είναι δυνατή η εκπόνηση των μελετών σε ένα στάδιο.

Υπό το πρίσμα αυτό και εφόσον τηρηθούν οι διαδικασίες δημοσιότητας των μελετών αυτών, είναι δυνατή η έγκριση τους με το εξής περιεχόμενο φακέλου:

  • Χάρτη καταγραφής υφιστάμενων χρήσεων γης
  • Χάρτη με τις θεσμοθετημένες χρήσεις γης από το ΓΠΣ/ΣΟΑΠ
  • Χάρτη με την πρόταση ρύθμισης ανά ΟΤ σε κατάλληλη κλίμακα
  • Τεχνική έκθεση
  • Πίνακας Οικοδομικών Τετραγώνων με ανάλυση χρήσεων γης
  • Απόφαση ΔΣ, αποδεικτικά δημοσιότητας, εκδίκαση τυχόν ενστάσεων

Για την έγκριση των εν θέματι μελετών ακολουθούνται οι διατάξεις του αρ. 31 του ΝΟΚ όπως ισχύει. (ΣΥΠΟΘΑ, Π.Δ.)

Πηγή: http://www.michanikos.gr/index.html/articles/%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B7%CF%82-r6901/

Διαβάστηκε 1831 φορές